Merhaba,
Kumanda pili ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Ben araştırdığımda pil kodunun CR2025 olduğuna dair bir bilgiye ulaştım, bayağı bir yere de baktım. Ancak pil 2025 değilmiş, onlar Fabia'ların piliymiş, bizim piller (en azından Superb III Kessy kumandaların) CR2032, yani her yerde bulunan hesap makinesi pili. 2025'ler de uyuyor, sıkıntı olmadı, sadece biraz daha ince. Dolayısıyla ömrü daha az olacak. Pili değiştirmek çok kolay, saatçi tornavidası denilen küçük tornavida ile kumandanın yan tarafına hafifçe aralamanız yeterli. Aşağıya videosunu ekliyorum.
Videoda da yeni pil 2025 (beni yanıltan bu video oldu), ancak eski pilin 2032 olduğu görülüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=c_CRj_w3gNQBir de yeni pil takıldığında bazı araçlarda kapıların açılmaması gibi bir sorun oluşmuş. Bu durumda aracın kumandasındaki açma kapama tuşuna bir kez basıp, 1 dakika içinde kapıyı anahtarla açmak gerekiyormuş. Bende herhangi bir sıkıntı olmadı. Kapıları kumandadan açıp kapatabildim, aracı çalıştırabilidim.