merhabalar,
1.4 style Manuel aracının yakında ilk 2 yıl garantisi bitiyor.
doğuştan aradılar garanti uzatmak istermisiniz diye. 1400 gibi bir fiyata söylediler 1 sene için. 2 sene 3400, 3 sene 7000 kusur.
zaten istesem de 1 sene yaptırabilirim de, gerek var mi? kritik neleri kapsar? ne faydası olur? biraz araştırınca turbo değişimine faydasi olur diye okudum ama o da mesela garantisiz ne kadara patlıyor bilmiyorum.
deneyimi olanlar paylaşabilir mi? zaten herhalukarda servise götürdüm arabayı hep.
bende de 1,6 dizel manuel style var ve bence manuel vites bir araba için garanti uzatımına gerek yok diye düşünüyorum, ama arabam otomatik olsaydı kesin garantiyi uzattırırdım.
Turbo nun durumuna gelince, bu parçanın ömrünün eğer parçada kronik arıza yok ise tamamı ile kullanıcı belirler, bununda en önemli unsuru şehir içinde kullandığınız zaman gideceğiniz yere vardığınızda en az 1 dk rölantide bekletin turbonun gerekli soğuma ve yağlamasını yapsın, aynı şekilde şehir dışı uzun yol yaptığınızda gideceğiniz yere vardığınızda en az 5 dk arabayı rolentide bekletin kontak kapatmadan önce.
Yağ bakımlarının zamanında yapılmasıda çok önemli çünkü turbo yağ ihtiyacını motora koyduğunuzda yağdan karşılıyor ve bu yağın kullanım km si doldu ise yada yağ eksilmiş ise unutmayın ki motor ile birlikte turboya da zarar veriyorsunuzdur.