škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Genel Soru ve Cevap

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
Alıntı yapılan: Erkki;630834
selamlar,

Yeti için ön/arka sinyal ve geri vites ampulleri tipi nedir? bu ampulleri led ile değiştirmek mümkün mü.

OSRAM ın, araç marka/model tipine göre ampül tiplerini belirten sitesinden öğrenmek mümkündür.

https://am-application.osram.info/en

Led ampüllerin verimli olması için mercekli olması gerekiyor ve mercekli düzeneği sonradan tesis etmek de biraz zor oluyor, bildiğim kadarıyla.
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2018, 11:56:56 Gönderen: miyop »

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Selam dostlar :)

4 yaşını bitiren Yeti'min silecek lastikleri parçalanmaya başladı. Kullanma kılavuzunda gördüğüm kadarıyla, silecek süpürgelerini komple değiştirmek yerine sadece lastiklerini değiştirmek mümkün. Aranızda silecek lastiklerini değiştiren oldu mu? Forumumuzda yaptığım armada gördüm ki, oto esnafı komple silecek süpürgesi satmak için olsa gerek; muz tipi sileceklerin lastiklerini değiştirmenin mümkün olmadığını söylüyormuş. Bu nedenle soracağım: bizim düldüllere uygun silecek lastiğini nereden alabilirim? Saygılar...

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Önceki araçlarımdan birinde eskisini kaydırarak çıkarttıktan sonra, sanayiden aldığım aynı şekildeki lastiği silecek süpürgesine takarak kullanmıştım. Ayrıca yıkamalarda silecek lastiklerinin bezle silinmemesine dikkat edilmeli. Çünkü üzerindeki kaygan tabakayı yok ediyor.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=12462]rsimsek[/MENTION]

Sağol Recep Abi. Silecek lastiğini piyasada kolayca bulabilmiş miydiniz?

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7795]Toygar[/MENTION]

Ali benim değiştirdiğim var, ucundaki plastik parçayı çıkarınca lastik çıkıyor, aksesuarcılar da bulunur yada internetten ama 2-3 tip lastik var hangisi olduğu eskisini çıkarmadan anlayamazsın.
Sanırım linkteki lastikten olması gerekiyor:

https://www.bezelye.com/Silecek-Lastigi-700-Mm-Ince-Sirt,PR-9095599.html?gclid=EAIaIQobChMIr-qn3d3X2AIViLftCh0g6wOwEAQYAiABEgKBnvD_BwE

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/

Ali kardeşim, sadece lastik değişimi mümkün. Hatta bizim eğitim videoları arasında, detaylarını gösteren bir video da mevcut.

http://www.skodaturkey.com/showpost.php?p=616901&postcount=3

Yeni lastiği, parçacıların bol olduğu (Bostancı Oto Sanayi gibi) ortamlarda arayıp, bulabilirisin.

Lastik değişimi ile ilgili, eskisine zımpara vurmak da dahil, bilgi paylaşımlarının olduğu bir de başlık var forumda.

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=20130

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;631509
[MENTION=12462]rsimsek[/MENTION]

Sağol Recep Abi. Silecek lastiğini piyasada kolayca bulabilmiş miydiniz?

Evet, bulabilmiştim.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=8414]mşah[/MENTION]

Haklısın; lastiğin tipi önemli galiba. internette çeşitli tiplerde lastik gördüm. En sağlamı, eski lastiği yanına alıp aksesuarcıya gitmek. Sağolasın :gaz:

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=13655]miyop[/MENTION]

Kerem Abi, ayrıntılı yanıtın için sağol. Bostancı sanayideki dükkânlara bir bakayım. Umarım kaliteli bir şey bulurum da, orijinali gibi 4 sene kullanırım. Sizin eğitim videolarının 1-2'sine göz atmıştım ama, vakit bulup da diğerlerini izleyememiştim. Şimdi ilk işim silecek lastiği videosuna bakmak olacak. Saygılar :gaz:

Çevrimdışı Erkki

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7795]Toygar[/MENTION] Bosch Aerotwin önereceğim size, silecek kolundaki yuvalara da gayet uyumlu(arka dahil). bir sorun görmedim bugüne kadar gayet başarılı iş çıkarıyorlar.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=15038]Erkki[/MENTION]

Teşekkürler kardeşim. Ancak, aerotwinler bildiğim kadarıyla silecek süpürgesiyle birlikte satılıyor. Ben sadece silecek lastiklerini değiştirip operasyonu ucuza mal etmek istiyorum. Saygılar :gaz:

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar, Göztepe oto sanayiden aldığım Çin malı (dükkânda başka marka silecek lastiği yoktu) silecek lastiklerini bugün taktım. İşlem 2 saatimi aldı. Yeni lastikleri süpürgelerin üzerinde kaydırmak çok zordu. İnanın milim milim ilerletebildim, zaman zaman pense çekiştirmem gerekti.. Adamakıllı asabım bozuldu. Çünkü, konuyla ilgili videolarda yeni lastiklerin gayet rahatça süpürgeye oturtulduğunu görmüştüm. "Ne halt ettin de şunları komple değiştirmedin eşşek herif!!??" diye kendime sövüp durdum. Sanırım lastikleri ters yönde takmışım ki; silecekler çalışırken ses yapıyor. Nedir bu başıma gelenler aneeeyyy? :D:mad::mad::(:uve::uve::D

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

:D. Ali hayırlısı olsun :clap:. Aslında lastiklerin sağı solu yok sadece çekiştirirken üzerindeki grafit silinmiş olabilir o yüzden ses yapıyordur, eğer eski lastik kolay çıktı ise yeni lastik kolay takılması gerekiyor yanlış kanala takmadıysan.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=8414]mşah[/MENTION]

Sağol Mehmet'çiğim de, bu meretler ters yönde takıldıklarında ses yapıyor. Tecrübeyle sabittir. Hattâ bir seferinde oto yıkamacıdayım. Bir oto geldi; silecekleri gacur gucur ötüyor. Meğerse oto yıkamacıya 1 gün önce taktırmış. Baktım yıkamacı işin içinden çıkamıyor; "Şunları bir de ters yönde tak bakalım" dedim. Bingoooo!!.. Kaymak gibi oluverdi. Yıkamacı benden en az 10 yaş büyük olmasına rağmen "Helal be, el elden üstünmüş valla" dedi. Otonun sahibi de nerdeyse elimi öpecekti. Haa her tip silecekte bu olur mu, onu bilemem...

Peki "Neden ters yöne takmayı denemedin?" diye sorarsan... Lastikleri süpürgeden çıkarıp tekrar 2 saat uğraşmayı göze alamadım. Birkaç gün böyle kullanacağım. Ses gitmezse daha kaliteli (bulabilirsek tabii; belki bosch servislerinde filan vardır) lastikler alacağım.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Sileceklerin sağ solu var ama lastiklerin yok diye biliyorum, İnşallah düzelir bir daha uğraşmak zorunda kalmazsın. Ucundaki plastik kapakları kırılmadan nasıl çıkardın tırnak kısmı nerede keşke bir foto atsaydın ileride bene değiştirirsem hasarlamayalım bari.