škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Genel Soru ve Cevap

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=8414]mşah[/MENTION]

Plastik kapakları aynen bu videodaki https://www.youtube.com/watch?v=b-e187Gxk6w gibi penseyle çekerek çıkardım. Fakat videodaki şahsın tornavida kullanarak kaldırdığı klips/mandal benim silecekte yoktu. Yani kapağı çıkardım ve eski lastiği çekip aldım. Aklında bulunsun: istersen yine de foto çeker, atarım.

not: Hani daha önce silecek lastiği değiştirmiştin Abi? :D:D

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;631851

not: Hani daha önce silecek lastiği değiştirmiştin Abi? :D:D

:fiuv: Değiştirdim ama her sileceğin kilit tırnağa farklı yerde oluyor o yüzden yerini bulana kadar kırmaktansa hazır bulunmuşu varken bilelim diye. Tırnağın yeri belli olacak şekilde foto varsa makbule geçer gardaş.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Kapağı böyle çıkarttım

Süpürgenin kapaksız hali

Süpürgenin kapaksız hali (daha iyi görülebilsin diye değişik bir açı)

Kapağın alt yüzü

Bugün bosch servislerinden birine gidip silecek lastiği sordum. Yoktu. Önce Çin malı yeni bir silecekten söküp verelim dediler. Sonra komple süpürge satmaya kalktılar (aerotvin, tanesi 40 Lira, 25cm'lik de 65cm'lik de aynı fiyattanmış; yani öne 2 ve arkaya 1 tane alınca 120 gaymeyi bayılacan :D).

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

"Lastiklerden sonuç alamazsan hazır olanları dene biz bari yanlış uygulama yapmayalım".

"Hazır olanlar" hangileri Mehmet? Eski yırtık lastikler mi demek istedin?

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7795]Toygar[/MENTION]

Linkteki sileceklerin fiyatları uygun ama ne kadar güvenilir, onları kastetmiştim.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;631966
Linkteki sileceklerin fiyatları uygun ama ne kadar güvenilir, onları kastetmiştim.

Anladım, sağol dostum. 1'ini bir saatte süpürgeye takabildiğim lastikler de RBW diye bir marka (meyd in Çayna:o) idi. Dolayısıyla, söylediğin gibi güvenilirlik konusunda ben de kuşkuluyum. Dün bosch car service'nin destek hattına "Bu meretin sadece lastiğini satmıyor musunuz?" diye sordum. Güya varmış, Bostancı oto sanayideki bir yerin adresini verdi. Pazartesi bakacağım..

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Haber vereyim: Sorun bugün çözüldü. Bostancı oto sanayiden aldığım yeni silecek lastiklerini süpürgelere taktım. Cuk diye oturdu:D Öyle penseyle filan çekiştirip dakikalarca uğraşmaya lüzum kalmadan 5 dakikada halloldu... Lastikler standart 70cm uzunluğunda, tanesi 10 TL. İleride silecek lastiği arayıp da bulamayan arkadaşlara dükkânın adresini verebilirim. Bilhassa Anadolu (ist.) yakasında oturan arkadaşlara duyurulur... :gaz:

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/

Aynı sorunu bir hafta ara ile, ben de yaşadım.

Tam seyahatimin arefesinde, sol süpürge lastiğinin ucunda ayrılma olduğunu fark  edince, acilen Bostancı Oto Sanayi  sitesindeki satıcalara müracat edip, lastik aldım.

Süpürgeler için temin ettiğim lastik malzemeler, maalesef, Bosch un tanıtım videosundaki gibi, yerleşmediler, sürerken hep takıldılar.

Biraz inceleyince, sebebinin, lastik kanallarının farkı olduğu ortaya çıktı. Aşağıda, sağda, orjinal lastiği, solda da, kendi temin ettiğimi fotografladım.

Netice olarak, aciliyetim bana, yeni bir takım Bosch Aerotwin sileceğe mal oldu :)

Orjina süpürgemi saklıyorum. Uyumlu bir lastik bulunca, değiştirip, yedeğime koyacağım.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Aklıma gelmişken uyarayım; silecek lastiği almaya giderken silecek süpürgesini yanınıza alın (dün ben böyle yaptım). Böylelikle, alacağınız lastiği dükkânda anında denemiş olursunuz. Yeni lastiğin hiçbir takılma-sıkışma yapmadan süpürgeye oturması lazım :o:ok:

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Ali lastikler 1 nci  linkteki gibi ince kanallımıydı yoksa 2 nci link mi, sipariş vermeyi düşünüyorum yanlış almayalım.
 1 -  https://urun.n11.com/muz-silecek/silecek-lastigi-700-mm-ince-sirt-P183651988
 2 -  https://urun.n11.com/diger/bylizard-silecek-lastigi-600-mm-P211301184

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
fotoğraflara güvenmeyin. Ancak, satıcıya sorarak emin olunabilir. bazı satıcılar da, ne sattığını dahi bilmiyor maalesef.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: miyop;633094
@mşah
  ...bazı satıcılar da, ne sattığını dahi bilmiyor maalesef...

:ok: Aynen.. Sırf oto konusunda değil; pek çok ticaret dalında ahval-i şerait böyle :dede:

Alıntı yapılan: mşah;633089
@Toygar

Ali lastikler 1 nci  linkteki gibi ince kanallımıydı yoksa 2 nci link mi, sipariş vermeyi düşünüyorum yanlış almayalım...

İlk fırsatta bakıp söylerim Mehmet. Seni kırar mıyım :gaz:?

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
@mşah

İyi akşamlar Mehmet. Elimdeki 3 ayrı silecek lastiğini (orijinal olup da miadını dolduran lastikler, 1 saatte takabildiğim dandik lastikler ve son olarak alıp rahatça taktığım lastikler) azami dikkatle inceledim. Amacım kesitlerinin fotolarını çekip buraya koymaktı ama, aralarındaki fark çok zor anlaşıldığı için vazgeçtim. Anlayacağın, Miyop rumuzlu abimizin dediği gibi fotolara güvenme.

Anladığım kadarıyla sen internet üzerinden almayı düşünüyorsun. Fakat en güzeli, silecek süpürgelerinden birini (eski lastik de üzerinde olmalı) yanına alıp parçacıları dolaşmak. Satıcı ne derse desin kulak asma; "Süpürgeye tak da görelim" de. Yeni lastik ilgili videolardaki gibi rahatça kayıp yerine oturduğu takdirde alırsın. Süpürgenin ucundaki kapakçığı çıkarıp orijinal lastiği dışarı doğru çektiğinde ne kadar kolay çıktığını görebilirsin zaten.

Gerekirse sana buradan lastik alıp gönderirim :dede:

not: Alışverişe giderken sileceklerin ölçüsünü de yanına al. Bendeki yaklaşık ölçüler sürücü tarafı 60cm, ön yolcu tarafı 48cm, arka cam 28cm idi.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2018, 18:26:21 Gönderen: Toygar »