škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Genel Soru ve Cevap

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;634711
Bunda düşünecek ne var!!?? Git, geçen Mayıs'ta benim yaptığım gibi taze asfalt dökülmüş bir yola gir... Al sana komple pütür :++::oly:

Ben komple istemiyorum çamurluk ve altı olsun yeter, denk gelirse öyle yapayım, hızlı mı geçmek gerekiyor yoksa yavaşta gitsek olur mu :o.    

Alıntı yapılan: miyop;634722
Geniş davlumbazlar, fazlaca çamur topluyorlar. Pütürlü malzeme, üzerine toplayacağı ekstra çamur ile, kaplamaların ağırlığını daha da arttıracaktır.

Yalıtım amaçlı düşünüyorsanız, davlumbaz kaplamalarının arkasına yapmak daha isabetli olabilir.

2013 öncesi Yetileri incelemedim, ama makyajlı kasalarda, ön çamurluk ile ön kapı derzleri arasında yalıtım görevi alan parçalar var. Ekstradan bir yalıtım önlemi alma ihtiyacı hissetmedim şimdiye kadar. İlave yalıtım için, belki, bu parçalara takviye yapmak da yeterli olabilir.

Lastik sesi çok fazla geliyor belki lastiğin yapısından da olabilir ama hiç olmazsa çamurluk içlerine uygulayarak birazda olsa rezonansı engeller. Uygulamayı davlumbazları söküp çamurluk içine yapmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=8414]mşah[/MENTION]

Valla ben zift sıçramasın diye çok yavaş sürmüş; fakat yine de zifte bulanmaktan kurtulamamıştım. Anladığım kadarıyla hızlı-yavaş fark etmiyor. Çünkü bizim düldüllerin çamurluklarıyla lastikleri arasındaki mesafe maaşallah o kadar geniş ki :D

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;634743

Valla ben zift sıçramasın diye çok yavaş sürmüş; fakat yine de zifte bulanmaktan kurtulamamıştım. Anladığım kadarıyla hızlı-yavaş fark etmiyor. Çünkü bizim düldüllerin çamurluklarıyla lastikleri arasındaki mesafe maaşallah o kadar geniş ki :D

Ali ayıp sana hiç demiyorsun asfalta girilir mi diye :uve:. Tabi kendin bulandın bizde bulanalım sağ ol kardeş :hoh:. Şaka bir yana Pütür olayını yapmadan olmayacak belki işe yarar. Ali lastik markası olarak sen ne kullanıyorsun memnun musun yol sesinden, benimkiler Goodyer E.G.Performance.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Selam Mehmet!
Yahu gardaşım sen de arabaya masraf çıkarma hastalığı mı var? Yohusam şimdi de lastikleri mi değiştiricen :confused::confused:

Hâlâ ilk lastikleri (michelin energy saver'da galiba) gullanıyom. Yol sesi olarak bayağı eyi olduğunu söyleyebilirim. Şu anda tekerlerde gışlıklar (continental ts-850) var. Garda-buzda yol tutuşu mükemmel emme fazla gürültülü ;)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7795]Toygar[/MENTION]

:D Ali arabayı illa kurcalamam gerekiyor, eski arabamız varken iyiydi ( resimdekinin mavisi ) şimdi sadece bakışıyoruz. Benim lastikler de daha orijinali, sesin lastiklerden mi yoksa arabadan mı diye çözmeye çalışıyorum değişim zamanı gelince ona göre lastik alalım.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Vaaaaayy Moskovich!!! Moskovich'i görünce her daim neşe ve mutluluk saçan HacıMurat sevdam geldi aklıma... :gaz:

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yedek parçası olsa bir tane Moskovich almak istiyorum Eşek niyetine kullanmak için :D, yada Bulgaristan'dan 5-6 bin tl ye Golf yada A3 getirmek lazım benim Oğlan'nın ehliyet yaşı geldi Yeti'ye gözü dikti bende pek vermek istemiyorum :(  hiç olmazsa eski araba ile ne istiyorsa yapsın yoksa acemiliği Yeti'de atlatacak.
Rusların Lada'sı ile 124 bakınca arasında sadece kapı kolu ve arka direkte havalandırma farkı var birde motor, Lada'lar üstten eksantrikli motor kullanıyor.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Aman haaa! Yeti'den ırak tut keratayı... Ucuza hidroliksiz bir şahin filan al; önce eyice bir pazu yapsın ;)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Aynen biraz uzak tutmak lazım ama 30 senelik şahin olmuş 10-15 bin tl. Bulgar'dan getirsem daha ucuz, nasıl olsa 2 yıl kullanma hakkımız var, vize yok, vergi yok o zamana kadar alışmış olur. Bu araba 8 bin tl :D. Kısmet nasip herşey.
 https://www.cars.bg/offer/c2540209

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Mehmet sen 3-5 misin yoksa:o? İlandaki audi'nin ucuzluğunu anlarım da, "2 yıl kullanma hakkı", "vize yok", "vergi yok"u anlamadım :confused::confused:

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

89 Göçmeniyim, bizde çifte vatandaşlık olduğu oradan araba getirme imkanımız var gümrükte verilen süre kadar, emekli üzerinden getirirsen iki yıl süre ile burada kullanabilirsin, orada sigorta vergi daha ucuz,  süre dolunca geriye götürmek gerekiyor.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Mehmet bey sanırım, yurtdışından gelen aracı sahibinden başkası kullanamıyor. Belki birinci derece yakını olabilir?

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rsimsek;634962
Mehmet bey sanırım, yurtdışından gelen aracı sahibinden başkası kullanamıyor. Belki birinci derece yakını olabilir?

Aynen, birinci derece yada vekalet olması gerekiyor.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;634965
Aynen, birinci derece yada vekalet olması gerekiyor.

Vekaletten emin misiniz? Kişi yurtdışındaysa aracını bırakıp vekalet verdiği kişi 2 sene kullanabilir mi?

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rsimsek;634968
Vekaletten emin misiniz? Kişi yurtdışındaysa aracını bırakıp vekalet verdiği kişi 2 sene kullanabilir mi?

Bir sürü kişi var o şekilde kullanan. Hatta akşam mevzusu geçti vekalet ile kullanılıyor diye ama vekaleti alan kişi de çifte vatandaş olması gerekiyor.
Dayım torununa Audi TT getirdi her iki torunda hata kuzenim bile kullanıyor.