škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Genel Soru ve Cevap

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ercan87

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7795]Toygar[/MENTION]  Aykan 15bin bakımı için 680tl  30bin bakımı için 955tl fiyat verdi. genel ilgi alaka iyiydi. Araçla ilgili bi kaç sorum vardı gelip araca baktılar sağ olsunlar. Fiyat alıp çay içip çıktım.
Bana çakıroğlula neredeyse aynı mesafede olduğu için Erya ya gitmezsem yine daha önce memnun kaldığım çakıroğluna giderim muhtemelen.

Bide Aykana gittiğimde kodiaq ada bakayım dedim ama bir tane araç vardı oda satılmış sahibide kurcalanmasını istemiyormuş doğal olarak. Anca uzaktan baktım:) Tek izlenimim resimlerde göründüğü kadar heybetli değil :)

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
@Ercan87

Fiyatlar uçuyor! Hey gidi günler; 15 bin bakımına 427, 30.000 bakımına ise 561 TL ödemiştim...:uve: Belki bu Aykan'da yüce Oto'nun eski ustaları filan çalışıyor olabilir diye düşünüyorum. Benim Düldül de 3,5 yaşını bitirdi ve 45.000 bakımına girmesi lazım ama araba henüz 37.800'de. Bakalım ne kadar fiyat çekecekler? Uçuk bir fiyat verirlerse E-5 Göztepe kavşağındaki Seçkin Otomotiv'de (özel servis, eski skoda'cı olduğunu söylüyorlar) şansımı deneyeceğim. Bakım için erya'ya gittiğiniz takdirde izlenimlerinizi buraya yazmanızı öneririm. Böylece daha doğru bir fikir sahibi oluruz.
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2017, 19:51:45 Gönderen: Toygar »

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
Değerli Yeticiler,

Mayıs üretimli, Temmuz trafik çıkışlı aracımın, birinci yıl bakımını bugün Göztepe Erya Otomotivde eda ettim.

Önce fiyatlardan bahsedeyim..

Randevu sırasında bakım ücreti 700 TL olarak belirtilmişti. Servis sırasında, ilave olarak ve onayım alınarak, 60 TL ücretli rot ayarı yapıldı. Böylece, toplam tarife ücreti, 760 TL ye ulaşmış oldu.

Motor yağını kendim temin ettiğim için, aracı teslim alırken 470 TL ödedim.

5 litrelik Castrol 5w30 LL yağ için, 160 TL ödemiştim. Böylece, toplamda servis işleminin maliyeti, (470+160) 630 TL oldu. Yaklaşık 1 lt miktarında yağ da arttı.

Aracı bırakırken, servis danışmanı, dışarıdan yağ getirilmesi durumunda, motor arızalarının garanti kapsamı dışında kalacağını belirtti, kabul etmedim. Netice olarak, kendi dökümanlarına yağın müşteri tarafından getirildiği bilgisini girdiler. Benim götürdüğüm yağı da araca koydular.

Biraz da hizmetten bahsedeyim..

Erya' nın en büyük sıkıntısı, yoğunluk. Servis danışmanları, aynı anda birden fazla müşteri ile ve o sırada devam eden servis işlemlerinin detaylarıyla ilgilenmek zorundalar. Servise randevu ile ve tam saatinde gitmeme rağmen, servis danışmanı önümden ve arkamdan gelen iki müşteri ile birlikte ilgilenmek zorunda kaldı benimle. Bu durumun, her iki tarafta da gerginlik oluşturması kaçınılmaz oluyor.

Daha önce, Erya' da yağ değişimi servisi yaptırmışlığım vardı. O zamanki işlemde, randevusuz olarak aracımı almayı kabul eden yetkili ile olan diyaloğumuza güvenerek, senelik bakım zamanı geldiğinde de, yine aynı danışmanı talep ettim.

Yazılı olarak ve biraz da detaylıca, ilave talep listesi hazırlamıştım. O sıkışıklığın arasında, bunları iş emrine ilave edilmesi ricasıyla servis danışmanın önüne koyunca, kadıncağız biraz bocaladı. Haklı olarak, rutin servis işlemlerinin dışındaki şeyleri önceden haber vermem gerektiğini belirtti. Ayrıca, iş emrine en fazla üç adet talep konulabileceğini söyleyerek, ufak bir karşı atak da başlattı. Neyseki, işlemlerin bir kısmı rutin kontroller kapsamında sayılabilecek şeylerdi, sadece biraz detaylı yazmıştım. Sonunda, listeyi iş emrine ilave etti, sağolsun.

Genel olarak işlemler sıkıntısız yürüdü. Talep ettiğim, bir adet küçük boya rötuşu ve okuma lambası içindeki bir adet mevta örümceğin defnedilmesi işlemleri, zaman yetmediği için ertelendi. Servis yakın, konular da önemsiz olduğu için, sorun etmedim.

İlgili ve taleplere cevap vermeye çalışan tavırları, olumlu. Ancak, bazı teknik konularda, yetersiz olabiliyor veya (muhtemelen yine yoğunluklarından ötürü) yetersizmiş gibi yaparak, yapmaları gereken işlemlerden kendilerini uzak tutmaya çalışıyorlar. Neyi ne için istediğinizi kararlı olarak anlatmak, sonuç veriyor.

Komiğime giden bir olay da, kendim gibi, araçları yeni olan müşterilere, dsg nin nasıl kullanılacağı konusunda telkinde bulunduklarına tanık olmak oldu. Dur-kalk trafikte aracı manuel moda alıyor muşuz meğer :)

Çevrimdışı Ercan87

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=13655]miyop[/MENTION]

Degerlendirme icin tesekkur cok tesekkurler. Anladigim kadariyla Erya tercih edilebilir gibi duruyor. Peki aracin motor temizligini vs yaptilar mi? Aykan bunu klima temizleme ile beraber paket olarak satiyor da. Ben cakorogluna gittigimde bedava temizlemislerdi altini ustunu.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=15294]Ercan87[/MENTION]

Benim kaput altı temizdi. Sadece bir miktar kedi tüyü vardı. Servis danışmanı, motora kedi girmiş olduğunu ve yıkanması gerekeceğini söyledi. Ben,  havalandırma ağzında uyuyan kedilerin tüylerinin, statik elektrikle içeriye çekilmiş olduğunu ve gerekmeyeceğini belirttim. Teknik elemanların kontrol etmesi konusunda anlaştık. Yapılacak ilave işler için de, aranmamı ve teyit alınmasını talep etmiş olduğum için, olumlu yada olumsuz yönde, ısrar etmedim. Neticede, ustalar da benimle aynı görüşte çıkınca, yıkatma işini atlamış olduk. Fiyatını sormayı ihmal ettim.

Aracın dışı için de, yıkama yapılmamasını özellikle tembih etmiştim. Araç zaten temizdi, yıkamadılar.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;615937
...
Şimdi başka bir yetkili servis arıyorum. Ekim-Kasım 2016'da arabanın periyodik bakıma girmesi gerekiyordu. yüce oto kapanınca apışıp kaldım:(.. Şimdi yüce oto'nun yerinde faaliyete geçen Aykan'a gidip fiyat sormaya ve etrafı kolaçan etmeye niyetliyim.

[MENTION=7795]Toygar[/MENTION]

Servis konusunda bir küçük hatırlatma yapayım. Yakında, Erel Otomotiv in Skoda servisi faaliyete başlayacak gibi görünüyor. Sitelerinde duyurusu var. Yeri, Bostancı Oto Sanayi Sitesinde. Konumu, Erya' ya uygun olanlar için, orası da uygun olabilir.

Çevrimdışı Ercan87

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;615660
[MENTION=7795]Toygar[/MENTION]

Ali bu durum sendede aynı mı dikkatini çekti mi.

Merhaba Mehmet Bey,

Bugun bende dikkat ettim. Benim aractaki manuel klimada tam sogukta genelde 0.9lt  ara sirada 0.8lt ye dusuyor.  Kapaliylende 0.5lt de sabit.
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2017, 00:16:41 Gönderen: Ercan87 »

Çevrimdışı Ercan87

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Benim aracta aldigimdan beri yoldaki setlerden biraz hizli gecince baya küt diye vurma sesi geliyor. Sizin araclarda da oluyor mu? Acaba amortisörlerin icine nakliyede koyulan takozlardanmi kaldi icinde.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Ercan87;616760
Benim aracta aldigimdan beri yoldaki setlerden biraz hizli gecince baya küt diye vurma sesi geliyor. Sizin araclarda da oluyor mu? Acaba amortisörlerin icine nakliyede koyulan takozlardanmi kaldi icinde.

Amortisörün aşağıya doğru çalışma aralığı çok az tümseğe girerken sıkıntı yok ama lastik tümsekten geçince vuruyor tabi hıza bağlı.

Çevrimdışı Ercan87

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=8414]mşah[/MENTION]  evet Mehmet Bey. Amortisor acilirken vuruyor. Gecen bi opel astra sedan kullandim cok konforluydu. Bizim araclar biraz sert.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Ercan87;616760

Süspansiyonla ilgili, ilk baştan beri garipsediğim durumlardan birisi, bu vuruntu sesi oluyor.

60 yanak lastik ile dahi, düşey yönde ve sürüş yönünde derinliği fazla olmayan çukurlar, en fazla gümleme sesine yol açanlar oluyorlar. Kocaman çukurlardan puf puf geçerken, farketmekte zorlanılacak ölçüde ufak olanlar, ses yapabiliyorlar.

Sürücünün kendisini bu ayarlara göre ayarlaması gerek :)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Amortisör yapı olarak sert tabi bu performansa artı bir etki sağlıyor ama hızlı geçilen bozuk yolda o kadar sert çalışmıyor.

Çevrimdışı Ercan87

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=13655]miyop[/MENTION]  [MENTION=8414]mşah[/MENTION]

Yol tutusu bekledigimin uzerinde aracin. Bunda serte yakin amortisorlerin etkisi buyuk oldugu kesin. Ama küt ķüt vurmasaydi da iyiydi:) genelde yavas geciyorum setlerden ve bozuk yerlerden ama bazen insanlik hali gozden kaciyor iste.

Çevrimdışı Xray61

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
2015 yeti aldım 2. El.
Hız kesici kasislerden biraz hızlı geçerken küt ses geliyordu.amartisör patladı galiba dedim soluğu serviste aldım.test sürüşü yapıldı alt takım amortisörler her şey kontrol edildi sorun yok aracınızda dediler.yetinin süspansiyonuyla alakalı bir durum.süspansiyonlar sert fakat normal çukurlarda bozuk yollarda konforlu fakat hız kesici tümseklerden geçerken yavaş geçmek gerekiyor.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arabanın ağırlığını düşününce normal. Bendeki 1.2 TSI DSG bile 1375 Kg. Bu ağırlığa sürücü ve yakıt dahil değilse 1,5 tonu geçen bir ağırlıkla tümsek ve kasislere amortisör ne yapsın, dikkatli girmekte fayda var!