škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Genel Soru ve Cevap

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;633117
:ok: Aynen.. Sırf oto konusunda değil; pek çok ticaret dalında ahval-i şerait böyle :dede:

İlk fırsatta bakıp söylerim Mehmet. Seni kırar mıyım :gaz:?

:eyv.: Ali sana da zahmet verdik, olmazsa dediğiniz gibi yaparım en iyisi yerinde görmek. Yada bir takım daha silecek alıp yazlık kışlık olarak kullanmak, çünkü bir yaz geçince lastikler güneşten çürüyor özelliği hemen bozuluyor.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=8414]mşah[/MENTION]

Evet o kadar fazla zahmet verdin ki, lastikleri bagajdan almak için eğilince belim tutuldu.. :uve: Gözlerim karardı.. Uyandığımda hastanedeydim :++::D

Daha önce söylediğim gibi kargolaması da bana ait olmak üzere lastik alıp sana gönderebilirim.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;633148

Evet o kadar fazla zahmet verdin ki, lastikleri bagajdan almak için eğilince belim tutuldu.. :uve: Gözlerim karardı.. Uyandığımda hastanedeydim :++::D

Daha önce söylediğim gibi kargolaması da bana ait olmak üzere lastik alıp sana gönderebilirim.

:D:ok: böyle olacağını bilseydim hiç istemezdim, üzüldüm şimdi :D. Kardeşim eğer bulamazsam ilk adresim sensin, eksik olma ama dediğim gibi belki takım silecek alırım.
Bakım işini ne yaptın, ben servisle iyi niyeti bozdum kendim yaptım, inşallah pişman olmayız.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Mehmet, merhaba. Lastik gönderme konusunda çok ciddiyim. Hiç erinmeden gönderirim. Yıllık bakımı mı sordun? O işi geçen Temmuz'da yüce oto'nun yerinde açılan Aykan skoda'da hallettim. 616.86 lira tuttu (%15 kampanya indirimli). Senin bakımı kendin yapmanın nedeni fahiş fiyatlar mıydı?

"Bakımı kendim yaptım" deyince irahmetli Dayım'ı hatırladım. 8-10 yaşlarındayım, irahmetlinin citroen'iyle cümbür cemaat Bursa'ya gidiyoz. Citroen yolda arızalandı. Yakındaki benzinciye girdik. Dayım, benzincideki caraskalı gullanarak motoru gompıle indirdirip tamir ettiydi. Bizim Bursa gezisi yattıydı ama, irahmetlinin hiç kimseden yardım almadan motoru tamir etmesine hayran galmışıdım. Şinci, yiğeninin (bendeniz) otolar gonusundaki beceriksizliğini görseydi galayı basardı herhalde :dede::)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7795]Toygar[/MENTION]

:D Ali lastikleri göndermen konusunda hiç şüphem yok Allah razı olsun.  Bakımı normalde aynı zamanlarda yapıyorduk sen bu sefer erken yaptırmışsın. Benimde normalde 600 tl civarı olacaktı ama kendi yapabildiğim bir işi başkasına yaptırmak hem ekstra para vermek içime sinmedi, ben 190 tl ye halletim.
Bilmiyorum iyi mi yaptım kötü mü yaptım eğer DSG de sıkıntı olursa 5 yılı doldurduğu için hala iyi niyetten yararlanır mıydım oda belirsiz olduğu için kendim yaptım.
Mana ile Dayının kulaklarını çınlatmış olduk desene Allah rahmet eylesin, hiç mi elinden su içmedin bir şey yemedin birazda olsa bir şeyler bulaşmaz mı :o, adam tam zanaatkarmış.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Benim düldülün bakımının normalde Ekim-2016 veya Kasım-2016'da yapılması gerekiyordu. Ayrıntılarını unuttum ama, her ne olduysa salladım işte... Bakıma girmem Temmuz 2017'yi buldu. Anlayacağın, erken değil bayağı bir gecikmeli (8-9 ay) oldu.

Rahmetli hakkındaki dileklerin için sağolasın. Silecek lastiği için talimatını bekliyorum ;)

not: Normal bir kullanıcının otosundaki fren balatalarının ömrü nedir Mehmet? Yakında uzun yola gideceğim; kafam rahat olsun istiyorum da. Düldül 44.500km'de ve balatalar hiç değiştirilmedi.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar bakım demişken servis 1.2 manuel yeti 45bin bakımına 1000 lira dedi. Ben anlamadım neden bu kadar yüksek arac 2015 kasım çıkışlı triger falan değişmeyecek, bildiğim kadarıyla 45bin bakımında yakıt filtresi ve bujide yok.yai hava polen filtresi ve 3.5lt yağ için fiyat astronomik geldi.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Km fazla geçmediyse sıkıntı olmaz bende her 10 binde bir yapıyorum o da tam nasıl oluyorsa 1 senede doluyor.
Ali balataların örü kullanıma bağlı belli bir km yok ama benim araçta şu an 42 bin km de ve balatalar daha yarıya anca gelmiş yani 20 bin km daha gider, seninde farklı olacağını sanmıyorum. Gözle kontrolünü yapabilirsin, balatanın diske temas ettiği yüzeyde balatanın köşesinde pahlı kısım ( kırmızı ile işaretli )  gözüküyorsa sıkıntı yok o kısım kaybolana kadar kullanabilirsin.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Batistuta;633218
Arkadaşlar bakım demişken servis 1.2 manuel yeti 45bin bakımına 1000 lira dedi. Ben anlamadım neden bu kadar yüksek arac 2015 kasım çıkışlı triger falan değişmeyecek, bildiğim kadarıyla 45bin bakımında yakıt filtresi ve bujide yok.yai hava polen filtresi ve 3.5lt yağ için fiyat astronomik geldi.

Vosmer'e gittiyseniz bana da 45 bin bakıma aynı fiyatı verdiler ama içinde buji değişimi de vardı sizinde büyük bir ihtimal var. Eğer gitmiş olsaydım buji ve yağ  fiyatını düşecektim o da 500 tl civarı bir fiyat çıkardı çünkü yağı kendim götürüyorum ve bujileri 50-60 bin km den önce değiştirmeyi düşünmüyorum.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=16667]Batistuta[/MENTION]

İğneden ipliğe tüm fiyatların tavan yaptığı şu günlerde pek de yadırganacak fiyat değil. 2016'nın Ekim-Kasım aylarında (ki benim düldül bakıma gireceği için fiyatlara bakıyordum) 700-900 liralardan bahsediliyordu. Maddi durumunuz uygun değilse veya araçta herhangi bir sıkıntı yoksa birkaç ay kampanyalı dönemi bekleyebilirsiniz.

Bu yıl 4,5 yaşındaki otoya, şimdiye kadar ödediğim en yüksek Mtv'yi ödemek de bana koydu. Temmuz'da tekrar koyacak :(:mad:

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;633221
Vosmer'e gittiyseniz bana da 45 bin bakıma aynı fiyatı verdiler ama içinde buji değişimi de vardı sizinde büyük bir ihtimal var. Eğer gitmiş olsaydım buji ve yağ  fiyatını düşecektim o da 500 tl civarı bir fiyat çıkardı çünkü yağı kendim götürüyorum ve bujileri 50-60 bin km den önce değiştirmeyi düşünmüyorum.

yeti'nin bujileri her 30binde değişmiyor mu acaba? 45binde buji değişimi olmaması gerek diye düşünüyorum ama verdikleri fiyatın yüksekliğinden içinde buji olduğu belli.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;633231

İğneden ipliğe tüm fiyatların tavan yaptığı şu günlerde pek de yadırganacak fiyat değil. 2016'nın Ekim-Kasım aylarında (ki benim düldül bakıma gireceği için fiyatlara bakıyordum) 700-900 liralardan bahsediliyordu. Maddi durumunuz uygun değilse veya araçta herhangi bir sıkıntı yoksa birkaç ay kampanyalı dönemi bekleyebilirsiniz.

Bu yıl 4,5 yaşındaki otoya, şimdiye kadar ödediğim en yüksek Mtv'yi ödemek de bana koydu. Temmuz'da tekrar koyacak :(:mad:

Fiyat %10 kış bakım indirimli fiyatmış. Sanıyorum yukarıdaki arkadaşımızın bahsettiği gibi buji fiyatı söz konusu yoksa daha yeni benzinli astraya arkadaşım 780 olan 45bin bakımı indirimle 530a yaptırdı, ben ibizaya 450ye yaptırmıştım.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Normalde servislere kalsa 30 binde bir değişiyor ama kullanılan bujiler 60 - 90 bin km kullanılabilecek yapıda bujiler, standart bujiler bile 30 bin km değişirken servis para kazanmak için Platinyum bujiyi bile o km de değiştirmek istiyor, bazı servisler değişimi 60 bin km de yapıyormuş sanırım kim nasıl tutturursa.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Mehmet, sana gıyamadım, işte fotolar :ok:

A: orijinal, yani miadını dolduran silecek lastiği
B: 2 saate güç bela süpürgeye takabildiğim dandik lastik
C: son olarak aldığım ve şıp diye yerine oturan lastik

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Arkadaş dediğin böyle olur, için rahat etmedi dimi vallahi gıyamadın gardaşına. Bu görseller iyi oldu ama zaten alternatif olarak sen vardın. Sağol.