škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Genel Soru ve Cevap

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7795]Toygar[/MENTION]

Ben şuan masaüstü kullanıyorum ama evde 5 yıl önce aldığım İ3 işlemcili LG Laptop var ve şimdiye kadar bir sorun yaşamadım sadece yere düştü ve HDD arızalandı  bende SDD ile değiştirdim. Dediğin gibi 5-6 sene önce Dell çok revaçta idi. Başka markaları pek kullanmadım ama evde TV de LG kullanıyorum o da sorunsuz, bence uygun fiyatlı bulabilirsen LG al derim.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;633724
... şuan masaüstü kullanıyorum ama evde 5 yıl önce aldığım İ3 işlemcili LG Laptop var...

11 yaşında olan masaüstü mü oluyor? LG'lere bir bakayım; teşekkürler :ok:

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;633749
11 yaşında olan masaüstü mü oluyor? LG'lere bir bakayım; teşekkürler :ok:

Aynen masaüstü. Uzun zamandır ilgilenmediğim için LG piyasadan kalkmış haberimiz yok :o.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
215 60 16 lastiğimi 7j 45ET 16" plastik kapaklı janttan kurtarıp 2018 skoda superb activeden çıkan 6.5j 41ET jant takarsam acaba nasıl olur. Et değeri düştüğü için 4mm daha dışarıda duracak lastik, kabul edilebilir bir değer, belkide hiç fark edemeyiz. 6.5j jant genişliği ise 215 lastik için uygun gözüküyor zaten superbde bu janta synı bendeki lastik ölçüsünü kullanıyor ama işte orjinal ölçünün çok çok az dışına çıkınca nasıl durur diye düşünüyor insan. Kaç gündür jant hesaplama sitelerini hatim ettim sorun yok gözüksede karar vermek kolay değil.

Jant bu:

http://www.ideas4cars.be/fr/Jantes-alu/Å%C2%A0KODA/Jante-alu-16----ORION---argent/accessoire-auto/1546/23481

Çevrimdışı akar1976

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur Akar;569185
Tabii ki camlar tamamen kapanınca 10 saniye kapatma konumunda ve tamamen açıldığında da 10 saniye açma konumunda tutmak lazım.:wnk:

Bende sag ayna geri viteste nasıl otomatik nasıl ayarlanıyor yapamadım bir türlü arac 2014 dsg elegance green line.
Yardımcı olacaklar için teşekkürler

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=16839]akar1976[/MENTION]

Kerim kardeş, benim düldülün (2013 elegance donanım) kullanma kılavuzunda yazdığına göre, geri viteste sağ aynanın aşağıyı gösterme işlevi, sadece elektrikle ayarlanabilen sürücü koltuğu olan araçlarda mevcut. 2014 ve üstü modellerde de böyle olduğunu zannediyorum.

Bazı arkadaşlar (elektrikle ayarlanabilen sürücü koltuğu olmayan araç sahipleri), bu işten anlayan dükkânlara gidip bu özelliği kullanılabilir duruma getirdiler, ancak sağ aynanın elektrikli sürücü koltuğuna sahip araçlardaki kadar aşağıya inmediğini söylüyorlardı.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
Alıntı yapılan: Batistuta;633785
215 60 16 lastiğimi 7j 45ET 16" plastik kapaklı janttan kurtarıp 2018 skoda superb activeden çıkan 6.5j 41ET jant takarsam acaba nasıl olur. Et değeri düştüğü için 4mm daha dışarıda duracak lastik, kabul edilebilir bir değer, belkide hiç fark edemeyiz. 6.5j jant genişliği ise 215 lastik için uygun gözüküyor zaten superbde bu janta synı bendeki lastik ölçüsünü kullanıyor ama işte orjinal ölçünün çok çok az dışına çıkınca nasıl durur diye düşünüyor insan. Kaç gündür jant hesaplama sitelerini hatim ettim sorun yok gözüksede karar vermek kolay değil.

Jant bu:

http://www.ideas4cars.be/fr/Jantes-alu/Å%C2%A0KODA/Jante-alu-16----ORION---argent/accessoire-auto/1546/23481

jant kalınlığı, orjinale göre 12 mm azalıyor. offset değerinde de, 4 mm azalma var.

Bunların en önemli etkisi, kaliperler ile jant arasındaki mesafenin (balatalara erişim kolaylığı açısından) değişmesidir.

Offset değerindeki azalma, fren diskini janttan 4 mm uzaklaştırırken, jant genişliğindeki azalma, jantı diske 12/2 mm yaklaştırıyor. Yani, toplamda, 2mm kadar kaybınız söz konusu. Balatanın mevcut durumunu inceleyip, ona göre karar verebilirsiniz.

Şurada, bizim araçların jant donanımı ile ilgili bilgiler mevcut,
https://www.wheel-size.com/size/skoda/yeti/2017/

Aynı sitenin aşağıdaki sayfasında da, yukarıdaki açıklamaların simulasyonu bulunuyor
https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=215-60-16X7ET45&wheel2=215-60-16X6.5ET41&fcl=50mm&wcl=30mm&scl=50mm&sr=0mm

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=13655]miyop[/MENTION] jant simulasyonları ne kadar uyuyor desede ben kullandığım 215 60 16 lastik için birebir orjinal ölçü olan 7.0jx16 5x112 et45 ölçüsünün dışına çıkmamaya karar verdim. Bu ölçüde kaliteli oem jant bulmak, hele araca yakışanı bulmak çok zor. bir tutsa diğer değer tutmuyor. CMS 812 gibi bir jant dek getirmem lazım. Onun değerleri tam mesela. Orjinal jant olarak zaten serviste tanesi 1000 lira gibi abuk bir rakam var. 16'' olarak piyasadan çıkma forrest belki nevis bulunabilir ama onlarında bulunduğum şehirde temiz bir şekilde denk gelmesi lazım. Geçenlerde çıkma forrest denk geldi 1150 liraya kaçırdım. Passat superb jantı bile olsa 6.5j genişliğinde jant kullandıkları için dar geliyor. 215 taban lastik için zaten 6.5j son genişlik. İdeali 7j. Neyse elbet içime sinen ölçüleri uyan bir jant denk gelir.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=16667]Batistuta[/MENTION]

Ölçüleri, fiyatının seviyesi (500 TL civarında sanırım), estetik görünüş (kişiye göre değişebilir) ve temizleme kolaylığı kriterlerine göre, CMS nin modeli oldukça uygun.

Diğer taraftan orjinal jantların fiyatları, muadil ürünlerle aralarındaki kalite farkına göre, orantısız şekilde yüksek. Şahsen, jantlarımı yeniliyor olsaydım ve bütçem kısıtlı olsaydı, orjinal ürünlere yönelmezdim.

Neticede, araç yüksek oluşu ve hafif araziye uygun yapısı ile otomobillerden ayrıldığı için, önerilen ölçülerdeki jant genişliğine uymak isabetli olacaktır diye düşünüyorum.

Hayırlısı olsun.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Benim orijinal 17'' Dolomite jantları bile CMS yapmış.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=13655]miyop[/MENTION] cms 4 tanesi 1000 lira civarına alınabiliyor. Serviste 1 tanesi bu fiyat. Hatırladığım kadarıyla ithal jantlarda ötv ciddi miktarda artmıştı. Sanıyorum bu yüzden fiyatlar çok abuk.
 [MENTION=8414]mşah[/MENTION] evet cms vw grubuna ciddi anlamda üretim yapan bir firma. Yerli jant firmalarımız aslında çok iyi cms kormetal kare metal kaliteli ve uygun ürünler üretiyor.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Çamurluk içlerine Pütür yapmayı düşünüyorum. Marka olarak Motip ve Dayson var en kaliteli fiyatı uygun olan. Bunlarla ilgili tecrübesi olan?  Motip 500 ml: 24 tl, Dayson 1000 ml: 21 tl.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Motip iyi diye duymuştum, diğer markayı bilmiyorum.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;634695
Çamurluk içlerine Pütür yapmayı düşünüyorum. Marka olarak Motip ve Dayson var en kaliteli fiyatı uygun olan. Bunlarla ilgili tecrübesi olan?  Motip 500 ml: 24 tl, Dayson 1000 ml: 21 tl.

Bunda düşünecek ne var!!?? Git, geçen Mayıs'ta benim yaptığım gibi taze asfalt dökülmüş bir yola gir... Al sana komple pütür :++::oly:

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;634695

Geniş davlumbazlar, fazlaca çamur topluyorlar. Pütürlü malzeme, üzerine toplayacağı ekstra çamur ile, kaplamaların ağırlığını daha da arttıracaktır.

Yalıtım amaçlı düşünüyorsanız, davlumbaz kaplamalarının arkasına yapmak daha isabetli olabilir.

2013 öncesi Yetileri incelemedim, ama makyajlı kasalarda, ön çamurluk ile ön kapı derzleri arasında yalıtım görevi alan parçalar var. Ekstradan bir yalıtım önlemi alma ihtiyacı hissetmedim şimdiye kadar. İlave yalıtım için, belki, bu parçalara takviye yapmak da yeterli olabilir.