Merhaba herkese benim 2012 model 1.2 Tsı Dsg Elegance Yetim var. Malum benzin aldı başını 6 Tl ye geldi. Bugün bir arkadaş yazılım attır %30 düşüyor tüketimin dedi. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır ?
saygılar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Genellikle performansı arttırmaya yönelik değişiklikler yapılıyor yazılım marifetiyle.. bunlar, daha zengin karışım ile yanmanın sağlanması, daha şiddetli yanma odası patlamalarına ulaşma ve daha yüksek turbo basıncı ile çalışma gibi başlıklarda toplanabilir.
Yapılan değişiklikler, motorun eski durumuna göre, aynı devirde daha fazla tork ve beygir gücü üretmesini sağlıyor. Ortaya çıkan performans artışı da, amaca göre kullanılıyor.
Yakıt tasarrufu hedeflendiğinde, aracı daha düşük devirlerde kullanarak, aynı gücü daha az yakıt tüketerek elde etmek mümkün olurken, performans hedeflendiğinde, devri arttırarak fazladan güce ve eski durumdan daha yüksek olan tüketim değerlerine ulaşılıyor.
Motor parçalarındaki zorlanmaların (ve aşınma hızlarının) ve zehirli gaz emisyonlarının artması, bu modifikasyonun diğer sonuçlarıdır.
Amaç yakıt tasarrufu ise, yazılım yerine, sürüş teknikleri ile bu işi yapmak bence daha mantıklı.
Tasarrufa odaklanmış dsg şanzıman, emrimize amade.. bize düşen, aracı acele etmeden yürütmeye çalışmak. Sabır çok önemli.
TSI motorlarda, 20-25 km/sa üzerinde herhangi bir hız değerine ulaşmak
için harcayacağımız süreyi iki katına çıkartmayı göze aldığımızda, tüketim değerleri ciddi oranda azalıyor.