škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Genel Soru ve Cevap

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;634969
Bir sürü kişi var o şekilde kullanan. Hatta akşam mevzusu geçti vekalet ile kullanılıyor diye ama vekaleti alan kişi de çifte vatandaş olması gerekiyor.
Dayım torununa Audi TT getirdi her iki torunda hata kuzenim bile kullanıyor.

Yani vekalet alan kişinin de yurt dışından oturması ya da vatandaşlığı olmalı. ;)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rsimsek;634971
Yani vekalet alan kişinin de yurt dışından oturması ya da vatandaşlığı olmalı. ;)

Doğrudur. En azından benim bildiğim, gördüğüm ve duyduğum kadarıyla. Belki farklı prosedürler de vardır ama  biz bilmiyor olabiliriz.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2018, 19:24:04 Gönderen: mşah »

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=8414]mşah[/MENTION]

Vay be işe bak; ben de anne tarafından Şumnu'luyum :ok::):ok:

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;634974

Vay be işe bak; ben de anne tarafından Şumnu'luyum :ok::):ok:

Kan çekiyor galiba Ali :D.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;634975
Kan çekiyor galiba Ali :D.

Sorma vallahi... Sürücü kursundaki motor hocam da Şumnulu idi. O kadar ki, doğum günlerimiz bile aynı çıkmıştı :sun::sun:

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
makyajlı kasa yeti aracın gündüz farı ampülleri pw24w. Yeni kasa tiguain ile aynı. Üst donanım seviyesindeki golflerde ve alt donanım seviyesi bmw3lerdede bu ampül kullanılıyor. Ben bir rus sitesinde takılmışını gördüm.

https://www.drive2.com/l/10493706/

Yakında netten sipariş edip alacağım. Aliexpresste 58 burada 80 liraya alınabiliyor.
Hafta sonu far ampüllerinin nasıl söküldüğünü inceleyip ona göre sipariş edeceğim. Kılavuzda ampül sökümleri mevcut ama gündüz farları buna dahil değil.
Daha önce makyajlı kasa yeti ampülü değiştiren oldu mu? Gündüz farı değiştirmek kolay mı? Bilen gören varsa yardımcı olursa sevinirim.

Aynı zamanda plaka aydınlatma ampüllerinide led ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
[MENTION=16667]Batistuta[/MENTION]

Sıkıntılı bir işleme benziyor. Küçük elli olmak şart.
Gündüz farı ampulleri, diğerleri ile aynı çanağın içerisinde, ancak, onlara erişim, diğerlerinden daha zor.

Montaj konusu bir tarafa, standart ampül ile ledlerin güç değerleri farklı. Aliekspres te satılan yeni tip ampullerde, ampulun içerisine çip takarak, adaptasyonu çözmüşler.

Daha konvansiyonel olan eski tip ledler de mevcut. Montajı daha zor ve fiyatı daha yüksek, ancak, daha güvenilir göründüler bana.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: miyop;635092
[MENTION=16667]Batistuta[/MENTION]

Sıkıntılı bir işleme benziyor. Küçük elli olmak şart.
Gündüz farı ampulleri, diğerleri ile aynı çanağın içerisinde, ancak, onlara erişim, diğerlerinden daha zor.

Montaj konusu bir tarafa, standart ampül ile ledlerin güç değerleri farklı. Aliekspres te satılan yeni tip ampullerde, ampulun içerisine çip takarak, adaptasyonu çözmüşler.

Daha konvansiyonel olan eski tip ledler de mevcut. Montajı daha zor ve fiyatı daha yüksek, ancak, daha güvenilir göründüler bana.

Gönderdiğiniz linki incelemiştim.

Far doktoru tiguane uyguladığı kadarıyla güç değerleri benzer ve uyarı lambası yakmıyor gibi gözüküyor.  (en azından söylemleri bu şekilde.)

https://fardoktoru.com/vw-tiguan-led-gunduz-fari-ampul-pw24w-photon

Eğer olurda sizin gönderdiğiniz linkteki gibi bir devre gerekirse onuda dekoder adı altında ayrıca satıyorlar.

https://fardoktoru.com/index.php?route=product/search&search=dekoder

Hafta sonu farı biraz inceleyeceğim. Dediğiniz gibi zor bir değişime benziyor, açıkçası gözüm korktu ama bir yandan kaşınıyor işte insan.

Çevrimdışı Poseidoneptune

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba herkese benim 2012 model 1.2 Tsı Dsg Elegance Yetim var. Malum benzin aldı başını 6 Tl ye geldi. Bugün bir arkadaş yazılım attır %30 düşüyor tüketimin dedi. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır ?

saygılar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
Alıntı yapılan: Poseidoneptune;635308
Merhaba herkese benim 2012 model 1.2 Tsı Dsg Elegance Yetim var. Malum benzin aldı başını 6 Tl ye geldi. Bugün bir arkadaş yazılım attır %30 düşüyor tüketimin dedi. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır ?

saygılar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Genellikle performansı arttırmaya yönelik değişiklikler yapılıyor yazılım marifetiyle.. bunlar, daha zengin karışım ile yanmanın sağlanması, daha şiddetli yanma odası patlamalarına ulaşma ve daha yüksek turbo basıncı ile çalışma gibi başlıklarda toplanabilir.

Yapılan değişiklikler, motorun eski durumuna göre, aynı devirde daha fazla tork ve beygir gücü üretmesini sağlıyor. Ortaya çıkan performans artışı da, amaca göre kullanılıyor.

Yakıt tasarrufu hedeflendiğinde, aracı daha düşük devirlerde kullanarak, aynı gücü daha az yakıt tüketerek elde etmek mümkün olurken, performans hedeflendiğinde, devri arttırarak fazladan güce ve eski durumdan daha yüksek olan tüketim değerlerine ulaşılıyor.

Motor parçalarındaki zorlanmaların (ve aşınma hızlarının) ve zehirli gaz emisyonlarının artması, bu modifikasyonun diğer sonuçlarıdır.

Amaç yakıt tasarrufu ise, yazılım yerine, sürüş teknikleri ile bu işi yapmak bence daha mantıklı.

Tasarrufa odaklanmış dsg şanzıman, emrimize amade.. bize düşen, aracı acele etmeden yürütmeye çalışmak. Sabır çok önemli.

TSI motorlarda, 20-25 km/sa üzerinde herhangi bir hız değerine ulaşmak
için harcayacağımız süreyi iki katına çıkartmayı göze aldığımızda, tüketim değerleri ciddi oranda azalıyor.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=9837]Poseidoneptune[/MENTION]

%30 tasarruf çok ciddi bir değer, ortalama 8 lt yakan yeti 5,5 - 6 lt yakması demek. Mantıklı düşününce yazılımla bu değerler imkansız öyle olsaydı küçük hacimli motorlara yönelip emisyon değerlerini düşürmeye çalışmazlardı, her Euro normunda yazılımla istenilen değere düşerdi. Hem az yakacak hem çok kaçacak motor parçalarında değişiklik yapılmadan zor, yazılım en fazla %3-5 etkili olur onun üstü imkansız eğer yakıtta bir mucize olmazsa :). Yakıt tasarruflu lastik, motora hangi markanın yakıtı iyi geliyor, trafikte önsezili kullanmak bunlar bile bence en fazla %10 fark eder aracın yapısı gereği maalesef daha fazlası zor.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
aracına yağmur sensörü uygulaması araştıran oldu mu?

bizim araçların yağmur sensörü bu gözüküyor realoem kataloğuna göre

https://tr.aliexpress.com/item/3-Pieces-Rain-Sensor-for-VW-Touran-Tiguan-Skoda-Superb-Yeti-Golf-MK5-MK6-Passat-B6/1000004411176.html

kablosu bcmye bağlanmalıymış.

Biraz çılgın bir proje ama neden olmasın. Kesin ruslar yapmıştır.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Bizim Yeti'lerin arkasında kaç tane sis lambası var; 2 mi, 1 mi Mehmet :confused::)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;635567

Bizim Yeti'lerin arkasında kaç tane sis lambası var; 2 mi, 1 mi Mehmet :confused::)

Ali bende bilmiyordum bakınca solda bir tane olduğunu öğrenmiş oldum sayende ;).

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bende her iki tarafta da var fakat vag-com ile nasıl her ikisi de aktif edilir bulamadım. Sadece soldaki yanıyor. Sağ taraftakinin ampülü de sağlam.