škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Genel Soru ve Cevap

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=8414]mşah[/MENTION] ve [MENTION=12462]rsimsek[/MENTION]

4-5 gün önce ön sis farının ampulü vefat edince yeni ampul (H7 filibis, 25 TL'ye patladı) taktım. Operasyondan sonra tüm lamba ve farları kontrol ettiğimde aynen sizlerdeki gibi arka sislerden sadece soldakinin yandığını gördüm. Arabanın kitapçığında da herhangi bir açıklama göremeyince forumdaşlara sorayım dedim :gaz::o

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bir yerde görmüştüm diye hatırlıyorum. Trafiğin aktığı yönün tersi taraftaki yanacakmış.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=12462]rsimsek[/MENTION]

Zannedersem çoğu araçta arka sis lambası 1 tane (2001 model eski aracımda da 1 taneydi). Fakat bizim Yeti'lerde simetrik olarak sağ tarafta da var gibi görünüyor. Keza, siz sağ tarafta sis lambası ampulünün bile olduğunu söylüyorsunuz. Tuhaf...

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bahsettiğim kural gereği olsa gerek. Önceki arabalarımda da her ikisi aktifti. Hatta ampülü yanık diye her iki tarafı söküp yer değiştirdiğimde ampül sağlamdı.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7795]Toygar[/MENTION]

Gecen yıl bende ikisini de değiştirdim ama 10-15 tl fiyatı vardı galiba Philips almıştım.

Sis lambası tek olmasının sebebi fren lambası ile karıştırılmaması için olabilir zaten parlak yanıyor arkadan geleni rahatsız eder. Sağda yada solda olmasının sebebi ters yönlü trafiğe göre ayarlanmış olması o yüzden her iki tarafta ampul var ama tek çalışıyor yada bazılarında tesisat bile yok. Farları ters yönlü trafiğe göre ayarlayınca bakalım sis lambası ters tarafta mı yanacak.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Mehmet bey iyi fikir belki vag-com ile sağ/sol olayını değiştirsek diğeri yanacaktır. Bağlandığımda deneyeyim.;)

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=8414]mşah[/MENTION]

"... farları ters yönlü trafiğe göre ayarlayınca bakalım sis lambası ters tarafta mı yanacak"

Harika düşünmüşsün üstadım :dede: Sağ tarafa da ampul (bizim Yeti'lerde yanmamasına rağmen) koymalarının nedeni bu olabilir.

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Az önce LHD(sürücü solda, RHT: sağdan akan trafik) yi RHD (sürücü sağda, LHT: soldan akan trafik) yaptım yine aynı, sadece soldaki yanıyor.

Çevrimdışı Erkki

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
alakası olur mu bilmem ama bundan iki önceki aracım megane 2 idi onda da arka sisler iki adet görünüyordu hatta boşta olanda ampul vardı incelediğimizde elektrik tesisatının çekilmediğini görmüştük.
 belki burada da aynı durum vardır kablolaması yapılmamış olabilir?

Çevrimdışı rsimsek

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Dikkat etmedim o da olabilir. Sökünce bakmak lazım.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Farları ters yöne göre ayarladım ama sis lambası değişmedi yine solda yanıyor. Büyük bir ihtimal sağ tarafın tesisatı yok.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;635673
Farları ters yöne göre ayarladım ama sis lambası değişmedi yine solda yanıyor. Büyük bir ihtimal sağ tarafın tesisatı yok.

Aslanım Yeti öyle numaraları yutmar mı hiç!.. Olayı reel hale getirerek denemek içün ingiltere'ye gitmen gerekirdi :kiki: :haha:

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;635675
Aslanım Yeti öyle numaraları yutmar mı hiç!.. Olayı reel hale getirerek denemek içün ingiltere'ye gitmen gerekirdi :kiki: :haha:

:D Aslında bir kabloya bakar ama gerek yok, şimdiye kadar hiç kullanmadım. İngiltere'ye değil Japonya'ya bile gitse Yeti bize yamuk yapmaz neyse o :huh:.
Bu videoda tek yanan da var ( sağda ) ikili de. Demek ki bazı araçlarda oluyor.
https://www.youtube.com/watch?v=jINrFUW7MKk

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Caponya'da trafik soldan mı akıyor ki :D:confused:. İşte o videoda 2'si de yanan Yeti ingiliz Yeti'si gardaşım :++:

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;635710

Caponya'da trafik soldan mı akıyor ki :D:confused:. İşte o videoda 2'si de yanan Yeti ingiliz Yeti'si gardaşım :++:

Hindliler bile tersten olunca Capona ne kalmış :gaz:. Vay be araba belli olmasa bile lastik sesinden tanıdın demek :clap: :D.