Evet hepimize geçmiş olsun dolar euro kuru ile parçalar inanılmaz pahallanmış.
Parçaları servisten almayı düşünüyordum ama almışken hem bayram öncesi halletmem gereken onca işin arasında arabanın işi bir an önce hallolsun diye hemde ufak bir rahatsızlığım sebebiyle işyerinden raporlu olmamdan dolayı ekstra bir zamanım oldu cuma günü parçaları almakla kalmadım, servise taktırdım.
Fren balataları ön diske hasar vermeye başlamış. Dalgalanma ve çizik oluşmuş. Malesef ne hidrolik seviyesi nede balata bitik uyarısı almadığım için bugün yarın değiştireyim derken disklerede istemeden hasar vermiş olduk. Aslında tornalanıp kullanılabilirdi ama hem yetkili servis bunu yapmıyor, hem fren konusunda benimde içime sinen bir çözüm olmayacak, hemde servisteki arkadaşlarda çok ısrar ettiler, sonuçta disklerde değişti.
Hidrolik sıvısı bu ekimde araç 3 yaşına girdiğinden dolayı değişecekti, hazır tüm fren sistemi balata disk revizyona girerken komple bütün sistemdeki fren hidroliği boşaltılıp değiştirildi.
Ön balata tk. 350
Arka balata tk 250
Diskler x2 300
İşçilik 300
Fren hidroliği ve değişimi 160
Bu arada düz periyodik bakım 1100 lira.
sadece yağ+yağ polen hava filtresi değişiyor. Birde klima bakımı yapıp cam suyu koyuyolar
Ben freni serviste yaptırdım orjinal olsun önemlidir vaktimiz yok araya sıkışmışken kurtulalım dedik ama periyodik yaptırmadım.
Periyodik bakım parçalarını n11den aldım. Fren bakımına giden paranın bir kısmını kendimce buradan kurtardım.
BOSCH F026400342 HAVA FILTRESI
1987432097 BOSCH POLEN FİLTRESİ
F026407143 BOSCH YAĞ FİLTRESİ
Castrol Edge LL 5W-30 4 Litre Tam Sentetik Motor Yağı
Toplam tutar 285,63 TL tuttu.
Aşağıdaki videodan yararlanıp hava filtresini değiştirdim;
Tsi yeni nesil motor için Hava Filtresi değişim videosu:
https://www.youtube.com/watch?v=WrcDiJfNAwUPolen filtresi zaten torpidonun altından değişiyor. 2 plastik vidayı elle çevirip değiştiriyorsunuz.
Yağı sanayide bir tanıdığıma değiştireceğim, tıpadır, atık yağdır uğraşmak istemiyorum. Daha önceki aracımdada öyle yapıyordum, ustaya 20 lira veriyordum.
Bujilerimi ve benzin filtresini bir sonraki sene değiştireceğim.
Belki o zaman 2019 Ekimde araç 4 yaşını doldurduğu için %20 servis indirimi ile fiyat alırım, yüksek gelirse yine kendim yaparım bakımı.