škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeti Genel Soru ve Cevap

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=15038]Erkki[/MENTION] tavsiyeniz için teşekkür ederim, site güzelmiş, her marka var ve açıklamalar net. Özellikle marka fiyat kıyası için güzel.
  [MENTION=8414]mşah[/MENTION] hidrolik sistemde uyarı vermedi ama benden önceki sahibi yada servis ekleme yapmışmıdır bilemem. Bornovaya yeni açılan servise cumartesi vaktim olursa uğrayıp balata fiyatlarını soracağım. Çok uçurum olursa ATE almayı düşünüyorum. Tek tedirginliğim internetteki tüm balatalar 2009 sonrası makyajsız kasa 1.2 105hp için. 2015 1.2 110hp için aynı balata kullanılıyordur diye umuyorum. Kataloglar aynı gibi ama yinede emin olamıyor insan. Balataları alayım joker hakkı olarak sizi arayabilirim :)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=16667]Batistuta[/MENTION]

Model yılı olarak fark olacağını sanmıyorum, makyajlı kasada mekanik değişiklik olmadı motor dışında. Balatalar değişince muhakkak hidrolik seviyesini kontrol edin.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Evet hepimize geçmiş olsun dolar euro kuru ile parçalar inanılmaz pahallanmış.
Parçaları servisten almayı düşünüyordum ama almışken hem bayram öncesi halletmem gereken onca işin arasında arabanın işi bir an önce hallolsun diye hemde ufak bir rahatsızlığım sebebiyle işyerinden raporlu olmamdan dolayı ekstra bir zamanım oldu cuma günü parçaları almakla kalmadım, servise taktırdım.

Fren balataları ön diske hasar vermeye başlamış. Dalgalanma ve çizik oluşmuş. Malesef ne hidrolik seviyesi nede balata bitik uyarısı almadığım için bugün yarın değiştireyim derken disklerede istemeden hasar vermiş olduk. Aslında tornalanıp kullanılabilirdi ama hem yetkili servis bunu yapmıyor, hem fren konusunda benimde içime sinen bir çözüm olmayacak, hemde servisteki arkadaşlarda çok ısrar ettiler, sonuçta disklerde değişti.

Hidrolik sıvısı bu ekimde araç 3 yaşına girdiğinden dolayı değişecekti, hazır tüm fren sistemi balata disk revizyona girerken komple bütün sistemdeki fren hidroliği boşaltılıp değiştirildi.

Ön balata tk. 350
Arka balata tk 250
Diskler x2 300
İşçilik 300
Fren hidroliği ve değişimi 160

Bu arada düz periyodik bakım 1100 lira.
sadece yağ+yağ polen hava filtresi değişiyor. Birde klima bakımı yapıp cam suyu koyuyolar :)

Ben freni serviste yaptırdım orjinal olsun önemlidir vaktimiz yok araya sıkışmışken kurtulalım dedik ama periyodik yaptırmadım.

Periyodik bakım parçalarını n11den aldım. Fren bakımına giden paranın bir kısmını kendimce buradan kurtardım.

BOSCH F026400342 HAVA FILTRESI
1987432097 BOSCH POLEN FİLTRESİ
F026407143 BOSCH YAĞ FİLTRESİ
Castrol Edge LL 5W-30 4 Litre Tam Sentetik Motor Yağı

Toplam tutar 285,63 TL tuttu.

Aşağıdaki videodan yararlanıp hava filtresini değiştirdim;

Tsi yeni nesil motor için Hava Filtresi değişim videosu:
https://www.youtube.com/watch?v=WrcDiJfNAwU

Polen filtresi zaten torpidonun altından değişiyor. 2 plastik vidayı elle çevirip değiştiriyorsunuz.

Yağı sanayide bir tanıdığıma değiştireceğim, tıpadır, atık yağdır uğraşmak istemiyorum. Daha önceki aracımdada öyle yapıyordum, ustaya 20 lira veriyordum.

Bujilerimi ve benzin filtresini bir sonraki sene değiştireceğim.
Belki o zaman 2019 Ekimde araç 4 yaşını doldurduğu için %20 servis indirimi ile fiyat alırım, yüksek gelirse yine kendim yaparım bakımı.

Çevrimdışı mdindas

• hürgeneral
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ŞİMDİ FREN balatası güvenlik açısından önemli. piyasada fiyat açısından çeşitlilik var bide parçacıların azcık kandırmacası olunca biz tüketiciler üzülüyoruz. binada komşum sanayide fren ayar disk torna işi yapıyor.  bmw nin bi modelinin balatası 180 tl idi. ama aynı balata ısuzu muydu neydi bi araclada aynıydı onun için alırsan 40 tl diyordu aynı balataya.

Çevrimdışı miyop

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • https://www.instagram.com/mysensorlog/
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
Fren sisteminin masrafını, iyi bir özel serviste, yarıya düşürebilirdiniz belki ama, öyle bir imkan yoktu sanırım.
Balatalar, kaç km de değişmiş oldu?

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=13655]miyop[/MENTION] konu fren olunca, her sene yapılan bir bakım olmadığı için zaten biraz yetkili servisten ve orjinal parçalardan yanaydım. Dışarıda tam yarı yarıya yapılırdı ama dediğim gibi bayram öncesi vaktim yoktu, yarım günlük bir boşlukta servis hemen birkaç saat içinde yapmayı teklif edip karta 4 takside bölünce halledeyim dedim. Maliyetide kendimce periyodik bakımı kendim hallederek düşürdüm. Öyle teselli buluyorum artık.

Balatalar 46500de değişmiş oldu. Araç hergün aktif kullanılıyor, şehir içi trafiğe giriyor, çokça dur kalk yapıyor. Bulunduğumuz yerde rampalı.

Çevrimdışı Ercan87

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaslar dün sabah sol dikiz aynama karga carpti ve ayna cami paramparca oldu. Internette sadece ayna cami satan siteler var ama birebir aynisini bulamadim. Tiguan ile aynalari ayni sanirim fakat kör noktali olani var. Benim aractaki kor noktali degil. Kor noktali taksak sorun olmaz heralde. Bu konuda tecrubesi olan varsa yardimlarini bekliyorum.
https://www.parcamania.com/volkswagen-tiguan-yeti-2008-2017-elektrikli-kor-noktali-ayna-cami-sol-2

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Ercan87;641429
Arkadaslar dün sabah sol dikiz aynama karga carpti ve ayna cami paramparca oldu. Internette sadece ayna cami satan siteler var ama birebir aynisini bulamadim. Tiguan ile aynalari ayni sanirim fakat kör noktali olani var. Benim aractaki kor noktali degil. Kor noktali taksak sorun olmaz heralde. Bu konuda tecrubesi olan varsa yardimlarini bekliyorum.
https://www.parcamania.com/volkswagen-tiguan-yeti-2008-2017-elektrikli-kor-noktali-ayna-cami-sol-2

Geçmiş olsun, bildiğim kadarıyla kör noktalı olan aynanın dış kısma doğru bitmeye yakın noktasında görüntü daha geniş açı olur. Bir zararı olacağını sanmam ama alışkanlık meselesi. Çıkma bulma şansınız varsa orjinal çıkma bakabilirsiniz.

serviste 1066 lira sadece ayna camı montaj hariç. Çok değil geçen sene yarı fiyata alınabiliyormuş.

http://www.bilus.com.tr/skoda/5L0857521

http://tr.realoem.me/Skoda/CZ/YET/2017/779/R/8/857/857040#16

Çevrimdışı Ercan87

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=16667]Batistuta[/MENTION]  tesekkur ederim. Aynayi yerine taktim görüs fena degil. Bu sekilde istanbula dönücem artik. Burda bir tiguanin aynasina baktim gercekten ayni gibi.  Sanayide bulabilirim sanirim 150tl civari fiyati var. Servisler kafayi yemisler.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Batistuta;641427
[MENTION=13655]miyop[/MENTION]
Balatalar 46500de değişmiş oldu. Araç hergün aktif kullanılıyor, şehir içi trafiğe giriyor, çokça dur kalk yapıyor. Bulunduğumuz yerde rampalı.

Benim araç da 46000 km de ama balatalar daha yarıyı anca geçti  20 bin km  daha gider sanırım, sizin bayağı erken bitmiş diski bozacak kadar. Orijinalini takarak iyi yapmışsınız bence de fren ve lastik konusu önemli.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;641491
Benim araç da 46000 km de ama balatalar daha yarıyı anca geçti  20 bin km  daha gider sanırım, sizin bayağı erken bitmiş diski bozacak kadar. Orijinalini takarak iyi yapmışsınız bence de fren ve lastik konusu önemli.

Balataları uzun gidenleri kıskanmıyor değilim :) Arkadaşımın opel'i maşallah 93binde orjinal balatada, bu bakımda değiştirecek muhtemelen. Benim  ibiza'nında 45binde satarken değişim zamanı gelmişti. Dediğiniz gibi fren önemli olduğu için biraz bile bile kazıklandık servise. Temel bakımların bir kısmını kendim yaparak dengelemeye çalışıyorum artık.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Benimde değişim zamanı gelince bende servisten almayı düşünüyorum ama değişimi kendim yaparım o yüzden biraz daha ucuza gelebilir. Onu kazıklanmak olarak görmeyin kafan rahat olması için mecburen yapılması gerekeni yaptınız.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;641500

Benimde değişim zamanı gelince bende servisten almayı düşünüyorum ama değişimi kendim yaparım o yüzden biraz daha ucuza gelebilir. Onu kazıklanmak olarak görmeyin kafan rahat olması için mecburen yapılması gerekeni yaptınız.

siz alıp kenara bir çift balata atın, geçen seneki fiyatların neredeyse 2 katı şuan. Seneye bu fiyatlarında 2 katı olabilir. Birde aklınızda olsun balatanın kesiti bitip düz olduğu anda diske zarar vermeye başlıyor, kesit bitmesine 1-2mm kala değişim yapın.

Çevrimdışı Batistuta

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Araç 3 yaşında hiç su eksiltmedi, suyun rengide antifirizden dolayı pembe. Kış öncesi bir işlem/kışa hazırlık yapmak gerekir mi?

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Batistuta;644121
Araç 3 yaşında hiç su eksiltmedi, suyun rengide antifirizden dolayı pembe. Kış öncesi bir işlem/kışa hazırlık yapmak gerekir mi?

İzmir'de kış yok ki o yüzden lastik havaları kontrolü dışında başka bir şeye gerek yok :)