Merhaba
Konumda soracaktım ama tamda yeri gelmişken buradan sorayım. Canton.u fiyat performans olarak değerlendirebilir miyiz? Yani 2150 TL verilip alınmaz mı? Bu paraya etmez mi?
Benim şahsi kriterlerim:
-Aracımın orasını burasını açtırmak istemiyorum.
-Temiz, kaliteli ses istiyorum
Ben mesajı yazarken 2 cevap gelmiş. Kusura bakmayın.
Teşekkürler
Selamlar.
Kendi deneyimimi aktarayım. Canton Alman menşeili bir audiphile firması. Bose ya da Bowers and Wilkins kadar bilindik bir firma değil.
Ses meselesi çok göreceli bir konu beğenmeyenlerde olacaktır. Canton 12 hoparlörden oluşan bir opsiyon, ön kapılarınızda üç, arka kapılarınızda iki, ön göğüste bir merkez ve arka sol bagaj kutusunun içinde bir subwoofer bulunuyor. Toplam 610 W bir RMS çıkışa karşılık geliyor. Bolero, Columbus ünite ile normalden daha çok özelleştirme imkanı bulunuyor. Bunlar eq seçeneklerine ek olarak sürücüye ya da yolcuya göre ses optimizasyonu, yol sesini azaltmak için noise cancelling, hıza bağımlı ayarlar içeriyor.
Beğendiğim yanları içeriyi konser alanı olarak kullanılacak hale getirdiğinizde bile dış yalıtım çok iyi düzeyde. Belki bazıları dışardan gümbür gümbür gezmeyi sevebilir ama dışarıya çok gürültü rahatszılık çıkarmaması bence iyi. Tizler şöyle baslar şöyle deyip anlamsız yorumlar yapmak istemiyorum.
Öncelikle standart sistemle aralarında gündüz ve gece kadar fark mevcut. Buradaki karar aynı parayı hoparlöre harcadığınız zaman elde edeceğiniz verimin aynı olup olmayacağı. Bu konuda orjinal ve akustiği araç kabinine göre optimize edilmiş bir sistem tercih edilebilir.