škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

octavia 1.8t almayı düşünüyorum...

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mert0640

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar kısmet olursa 99 model octi 1.8t almayı düşünüyorum ama bu arabalar hakkında hiç bir bilgim yok.bu araçların konforu yol tutuşu nasıldır.sorunları varmıdır.özelliklede 1.8t passatlar gibi hızlımıdır.
yardımlarınızı bekliyorum.:)
Detailing Garage
0537 623 54 52

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Aramıza :wlc:

Passat'daki 1.8T ile aynı motordur, kulananlar var, yazarlar ama oturaklı arabadır  :)

Güzel motor  :ok:

Km'si kaç?

Çevrimdışı mert0640

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;53118
Aramıza :wlc:

Passat'daki 1.8T ile aynı motordur, kulananlar var, yazarlar ama oturaklı arabadır  :)

Güzel motor  :ok:

Km'si kaç?
hoşbulduk öncelikle.araç 170 000km de ama çok temiz kullanlmış.dediğiniz gibi bana yardımcı olacak olan 1.8t octiciler varsa süper olur:ok:
Detailing Garage
0537 623 54 52

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.Olarak benim bildiğim 99 yılında 1.8T yoktu 1.8 vardı sadece oda 125 hp olması lazım..
2.Olarak eğer 1.8T ise şu ana kadar turbo değişti mi durumu nedir kontrol ettirmekte fayda var yoksa bi masrafı 1300-1500 tl dışarda serviste 3500 tl istiyolar..
3.Olarak rutin şeylere baktırılmalı triger ne zaman değişti vs..

Birazda genel bilgi vereyim 1.8T de benzinde kullanmak sizi biraz sarsabilir ama fazla km yapmıyacaksanız sadce h.sonu kullanacaksanız bişi diyemem yoksa 330 kr dan aşağı yakmaz ş.içi..
Biz lpg ile kullanıyoruz fazla aksi kullanmadıktan sonra 180-200 kr yakıyo ş.içi

Konfor olarak rahat alıştıktan sonra diğer arabalar biraz tuhaf geliyor insana kullanırken dikkat etmeniz gereken başka bir konu ön tarafı çok alçak kaldırıma inip çıkaraken kasislerden geçerken çok dikkatli olmanız lazım..

Benim aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim :)

Bu arada ne kadar istiyorlar araçtan?

Çevrimdışı mert0640

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;53123
1.Olarak benim bildiğim 99 yılında 1.8T yoktu 1.8 vardı sadece oda 125 hp olması lazım..
2.Olarak eğer 1.8T ise şu ana kadar turbo değişti mi durumu nedir kontrol ettirmekte fayda var yoksa bi masrafı 1300-1500 tl dışarda serviste 3500 tl istiyolar..
3.Olarak rutin şeylere baktırılmalı triger ne zaman değişti vs..

Birazda genel bilgi vereyim 1.8T de benzinde kullanmak sizi biraz sarsabilir ama fazla km yapmıyacaksanız sadce h.sonu kullanacaksanız bişi diyemem yoksa 330 kr dan aşağı yakmaz ş.içi..
Biz lpg ile kullanıyoruz fazla aksi kullanmadıktan sonra 180-200 kr yakıyo ş.içi

Konfor olarak rahat alıştıktan sonra diğer arabalar biraz tuhaf geliyor insana kullanırken dikkat etmeniz gereken başka bir konu ön tarafı çok alçak kaldırıma inip çıkaraken kasislerden geçerken çok dikkatli olmanız lazım..

Benim aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim :)

Bu arada ne kadar istiyorlar araçtan?
bilgiler için teşekkürler.
araç 1.8t slx modeli olarak geçiyor
turbosu orj turbosuymuş ve bu güne kadar bi sorun çıkarmamış
triger 40 000 km önce baskı balatası ise 10.000 km önce değişmiş
aracıda 13.500 tl ye anlaşacağız gibi.sizce nasıl km sinin çok olması bi sorun teşkil edermi.bide merak ettiğim lpg de performans çok düşüyormu.?:confused:
Detailing Garage
0537 623 54 52

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
gerçekten fiyat süper,bu sınıfta bir araç için motoru temizse sorun çıkartmıcaksa alınır.ama triger 40 bin km önce değişmiş ammavelakin 4 yılını doldurduysa değişmesi gerektir..hararet yapmadıysa performnsı güzelse bakın iyice derim.ama herhalukarda çok iyi bakıtmanız gerek.hayırlı olsun.turbo işi extra masraf demek.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mert0640;53132
bilgiler için teşekkürler.
araç 1.8t slx modeli olarak geçiyor
turbosu orj turbosuymuş ve bu güne kadar bi sorun çıkarmamış
triger 40 000 km önce baskı balatası ise 10.000 km önce değişmiş
aracıda 13.500 tl ye anlaşacağız gibi.sizce nasıl km sinin çok olması bi sorun teşkil edermi.bide merak ettiğim lpg de performans çok düşüyormu.?:confused:

40 km ye bakmayın 4 yıl dolduysa değiştikten sonra tekrar değişmesi gerek baskı balata 0 gibi bir şey hor kullanılmadıysa birde diskleri balataları kontrol edin 4 disk+ balatalar işçilikle 600 tl yi geçebilir..

Turboya özellikle iyi bakın dediğim gibi masraf açabilir birden yüklenince uğuldama geliyosa turboda sakat olabilir..

LPG de o kadar performan düşüklüğü olmuyor ama taktırcağınız kit in marka olmasına özen gösterin özellikle landirenzo tavsiyemdir..Yoksa atikerde regülatörü patlatıyor..

Yağ eksiltmesi var mı en azından onu sorabilirsiniz siyah dumanda atmıyorsa pek sorun teşkil eden bir durum olacağını sanmıyorum fiyatıda uygun..

Eğer aldıktan sonra bakıma sokacaksanız mobil 0-40 kullanır genelde dışarda kalın yağ kullanıyorlar bu da turboyu tırtlatıyo..

Çevrimdışı mert0640

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
evet arkadaşlar alınca trigeri değiştirmeyi düşünüyorum.ne olur ne olmaz.
aracın sahibi öğretmen anlıycağınız arabasını üzmeden kullanan bi insan.okuldan eve ev den okula kullanyomuş sadece.
ben aslında araç mekaniğinden iyi anlarım ilk önce aracı kendim bi deniycem özellikle turbosunu dinliycem ve sonra bi bosch car serviste baştan aşağı baktıracağım.umarım yüzüm kara çıkmaz...

ekstra olarak bi sorum daha olacak bu araçlar 220 tork u 1750dd de üretiyomuş.bu demek oluyorki 5. viteste 100 km hızla giderken gaza basıldığı an arabanın sardırıp gitmesi gerekir.yani düşük devirlerde arabanın toplayıp gitmesi gerekir.ama bu veriler kağıt üzerindeki gibi arabanın performansında da var mı.yoksa çok fazla bir performans beklememek mi lazım.
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2009, 15:00:56 Gönderen: mert0640 »
Detailing Garage
0537 623 54 52

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mert0640;53168
evet arkadaşlar alınca trigeri değiştirmeyi düşünüyorum.ne olur ne olmaz.
aracın sahibi öğretmen anlıycağınız arabasını üzmeden kullanan bi insan.okuldan eve ev den okula kullanyomuş sadece.
ben aslında araç mekaniğinden iyi anlarım ilk önce aracı kendim bi deniycem özellikle turbosunu dinliycem ve sonra bi bosch car serviste baştan aşağı baktıracağım.umarım yüzüm kara çıkmaz...

ekstra olarak bi sorum daha olacak bu araçlar 220 tork u 1750dd de üretiyomuş.bu demek oluyorki 5. viteste 100 km hızla giderken gaza basıldığı an arabanın sardırıp gitmesi gerekir.yani düşük devirlerde arabanın toplayıp gitmesi gerekir.ama bu veriler kağıt üzerindeki gibi arabanın performansında da var mı.yoksa çok fazla bir performans beklememek mi lazım.

Altındaki araba 1.8 sonuçta böyle bir şey beklemek ama dokunduğumda fırlasın istiyosan 3500-3000 devirden düşmemen lazım yoksa hemen tepki vermiyor pek..

Tork olarakta 230 olması lazım

Çevrimdışı mxengine

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bulaşma derim çok fazla yakıt tüketimi var biraz masraflı bir motor kuzenimde vardı 70binde turbo bitmişti

Çevrimdışı mert0640

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mxengine;53221
Bulaşma derim çok fazla yakıt tüketimi var biraz masraflı bir motor kuzenimde vardı 70binde turbo bitmişti
turbo işi bence birazda şans işi araca uygun yağ kullanımı çok önemli.
normal şartlarda turbonun 70000 de bitmesi anormal bir durum.
benim bahsettiğim araba 170 000 de ve orjinal turbosu ama ne kadar daha gider bilmiyorum.orası muamma...
bu arada 1.8t octisi olan arkadaşlar ın araçları kaç binde ve turbosu değiştimi veya orjinalmi olduklarını belirtirse turbonun ortalama ömrünüde hesaplamış oluruz kabataslak.cvp ları bekliyorum...:favo1:
Detailing Garage
0537 623 54 52

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
benim octide t yok.1.6 eh işte 102 hp idare ediyoruz yaş gelmiş 40 a napcam bu yaştan sonra hızı.bana zarar hız.galiba yaşınız epey küçük.performans olmasını istemeniz en tabii hakkınız.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı mert0640

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;53231
benim octide t yok.1.6 eh işte 102 hp idare ediyoruz yaş gelmiş 40 a napcam bu yaştan sonra hızı.bana zarar hız.galiba yaşınız epey küçük.performans olmasını istemeniz en tabii hakkınız.
saygılar abim..:)
yaş 20 -10 yıldır arabalarla içli dışlıyım.onlarsız olmaz. bu günde kadarki arabalarımızda hep bi şey eksikti bu eksik olan şeyde performanstı.kanımız kaynıyo naapalım.kısmet olursa 1.8t kavuşuyum biraz rahatlıycağım :)
aklımda birde marea hlx var ama ilk tercihim octi olacak...
Detailing Garage
0537 623 54 52

Çevrimdışı mxengine

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Anladıgım kadarı ile 20 milyar civarı araba bakıyorsun aslında o paraya bitane 3.20ci vardı 95 model sahibindende 90bin km onu alsan hem şekil hem iyi gidiyor ve arabada boya flan hiç bişey yoktu herşeyi orjinal ne turbo derdi var ne baska dert rahat 200bin km gidiyor zorlasanda 3.20 nin motoru

Çevrimdışı mert0640

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mxengine;53279
Anladıgım kadarı ile 20 milyar civarı araba bakıyorsun aslında o paraya bitane 3.20ci vardı 95 model sahibindende 90bin km onu alsan hem şekil hem iyi gidiyor ve arabada boya flan hiç bişey yoktu herşeyi orjinal ne turbo derdi var ne baska dert rahat 200bin km gidiyor zorlasanda 3.20 nin motoru
ben o kadar parayı 95 model arabaya vermeye karşıyım açıkcası.zaten e36 kasalara karşıda hiç ısınamadım.ama ileride nasip olursa gri bi e46 323 üm ün olmasını isterim.
hı unutmadan benim bütcem en fazla 14000tl.
Detailing Garage
0537 623 54 52