škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Ekonomik sebepler, tüketim, TDI, LPG...karar sizce ne olmalı?

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yine zam haberi..Moralim bozuldu..

Çokta gezmiyorum diyorum..Ama senede nerden baksan 10.000-15.000 km yapıyorum, yapacağım, yapabilirim.....

Şehir dışı full yük ile km'de 0,210 TL yakan bir fındık motor.
Şehir içi felç zaten....0,250 ile 0,350 TL ...Yakıyor yalan yok..O kadarda kasıyorum..Tüketimin kralını bilirim ..Şirket araçlarında harikalar yaratırken kendi aracımda en kralı bu! ..

LPG mi taktırmalı ? Düşünüyorum ediyorum..Orjinal olsa 1 dk düşünmezdim..3000 avro'ya takılabilir, konuştum..Orjinal Skoda etiketli sistem..

Atiker 990 TL + 300 TL ruhsat masrafı.. %40 tasarruf..

LPG mi? Yok abi ya aracımın orjinalliğini bozamam..Diyorum..Ama...İnsan dayanamıyor..Az yakıyor mis gibi..Çok gezmiyorsun otur oturduğun yere...:kiki:
Aslında şu dolum kapağını, mevcut benzin dolup kapağının oraya koyarlarsa(sordum olmaz gibi ama bakarız dedi Resul bey) hoşuma gider.Görüntüde LPG sisteminin olduğu belli olmamalı..Stepne havuzuna tank konarsa güzel olabilir..Yedek lastik+kriko vs bagajda yer kaplaması hoşuma gitmeyecek gerçi..:( Dağınık oluyor sevmiyorum..

Öte yandan torkun kralı, angara davşanının öve öve bitiremediği TDI

Hem az yakar, hem kapalı garaj  fobisi olmaz..Hem tork'da cabası..

Gelelim maliyete...;

Şöyle eli yüzü düzgün 2007-2008 fabia sedan TDI lar bolca var temiz olarak..Fiyat olarak 19.750 ile 22.000 arasında geziniyor.Donanım ambiente..

Yada; 2009 fabiaII en toparlağından :hanz: en bazından olanlar 20.000 civarı..Ama aldıktan sonra yine bazlıktan çıkartma macerası...pöffff:boks:

Benim araba kaça gider? İşte onu bilmiyorum..19.000 'e aldım..Şu an bu civara vermem gerekir aslında..En azından..Üstüne yine LPG parası kadar ekle ya eski kasa full, yada yeni kasa baz.. Satmak, almak, falan filan hep uğraşı, masraf......

Şu kaos içinde kararsız kaldım..Siz olsanız ne yapardınız..

Doplo bile alasım geldi :kiki: şehir içi 800 km yol yapıyor..Mis gibi..Gezmedikten sonra kapıda yatan araba ne işe yarar yahu :kiki:

Bakıyorumda bizim ticari roomi gözüme çok hoş geliyor..(Herkesin arabası kendine mercedes gibi gelir ya :kiki: o hesap işte :D )

Başınızı ağrıttım yine..:knp:
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Valla çok uzun bi yazı yazmıştım, gönderdim, ön görülenden az karakter içeriyor dedi kaybetti gitti... :(

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;53189
Valla çok uzun bi yazı yazmıştım, gönderdim, ön görülenden az karakter içeriyor dedi kaybetti gitti... :(

Sonuç...? :)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı mariachi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Kim ne derse desin LPG büyük bi katkı sağlıyor.. Herkeste bi laftır gidiyor; Yok çekişten düşer yok bilmem ne? Yemişim çekişini, ralliyemi katılcaz sanki.. bu koşullarda bu ekonomide  lpg den başka çıkar yolu yok

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Abi özetliyeyim tekrar.   1.2 litre benzinli atmosferik bir motor ve kapalı kasa çift sıra koltuklu bir ''ticari olmayan'' araç, pekde başka bir şey beklememek lazım şu benzin fiyatlarında.   Bu boyutlardaki araçlar dizel olmalıdır.   Sonuçta adam 1.4 TDI BNV motorunu Roomster'a, Fabiadakinden daha kısa bi şanzımanla koyuyor.

Ya büyük işte, kamyonetvari bişi, bırak sen o avrupai katalogda MPV imiş zartmış zurtmuş. Fiziği babalar gibi ticari. Makas yerine amortisörü hepsine koyuyorlar zaten :lol:  

Gaz olayına gelince istersen tak. Ama araba daha çok devir çevirmiyor, performansa etkimez diyene sonsuz saygılarımla. Tabi arkada nükleer silah taşıyormuş gibi strese girmeyeceksen sorun yok.   Bizim V6 da tüketimi tam yarıya düşürmüştü. Cidden ekonomik bi olay. Gaz 1.25, 1.5 TL falan, su niyetine doldur beleş gibi :D

Fabia TDI demişin, benimki gibisinden. Şöle söliyim performans olarak çok tatmin eder seni 1.2 motor bi kamyonetten sonra, performansı hoştur, sportif karakteri bi otomobil olduğu için daha esnektir, ekonomiktirde, çünkü dizel ve küçük bir otomobil.  

Ama kalabalığı pek sevmez, ağırlıktan çekindiğinden değil haaa, 1750-1800 kg civarı ağırlıklarla Tekebelini 4. viteste gözümü karartıp Ronnie James dinleyerek 3500 devirlerde makinenin kıçında orta çağı tekrar yaşatarak gidiş gelişli uçurum kenarı mıcırlı dağ yollarında sollama denen olayın master degreesini yaparak, 6 lı 7 li seriler dizerek, gaz pedalının altındaki plastiği kırarcasına 4. viteste 120-160 bandında kendini aşmış esnekliklerde kitabını beğenmeyip tekrar yazdım.

Yaktığı 5.5 falan bu tip şehirlerarası yollarda.  

Ya da çık otobana, 360 km boyunca 5. viteste gazı yerden kaldırma, 180-200 dümdüz gel, soluksuz çektir makineye... Rampada gaz pedalını öyle itmişimdir ki sağ ayak geri geri atarak vibrasyon yapmaya başlamıştır, burnu yukarı 190 a kapmıştır makine. İzmit'ten eve 2 küsür saate inmişimdir, (2.5 tan az) yaktığı 8.3 litredir. GTL mazotlada motorun içine detaling yapmış oluyorum tabi o kadar havayı emdirip, egzosttan çıkarttırarak :lol:

(Rudolf Diesel'in, Otto'nun yaptığı motora, ne bu la, verimsiz anasını satim al ben bunu yaptım demesi gibi düşün, uuff ne güzel anlattım ya! :))    

Ama bu motorun bakımını abartırım ben, tam sentetik Mobil'ler, Castrol'ler ucuz şeyler değillerdir :)   Ayrıca acımam 7500 de bir dökerim yere onları... 3-5 bin kmde bir 20 TL lik filtresinide atarım çöpe, yepyeniyken haa, sahibindene koysam 10 liradan gider!    

Canım isterse Ankara'nın göbeğindeki şehir içindeki 22 km uzaklıktaki okuluma trafiğe kalarak 4.4 ortalamayla giderim, canım isterse yollar şöför görür kaynaklarım pedalı yere 5.7 litreyle falan giderim. Trafiksiz 4.0 falan yakar. Gittede geldede...    

Bilesin ki Fabia dar arabadır, arkasında oturan bin pişman olur, zaten senin Roomster'ı alma amacın çokda iyi bi motoru olduğundan falan değil, olsa olsa hem kalite, hem geniş hacim hemde az vergili falan bişi olmasından mütevellittir.   Ama ukalalık olarak algılamazsan (forever abimsin, saygıda kusurum varsa tükür sıfatıma) daha 30 yaşına bile gelmemişken, bekarken hususi kamyonet almış olmak bu tarz bunalımlara yol açabilir abi, normal bence yani.   Ama şunu bilesin, bir Roomster'in verebilecekleri, en fiyata senin arabandadır, ötesi yoktur.

SONUÇ: Ne kadar köfte o kadar ekmek... Hem az yaksın, hem çok kaçsın, hem performanslı olsun, hem ekonomik olsun, hemde geniş rahat olsun dersen yok devenin Audi Q7 V12 TDI arabası...
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2009, 19:10:55 Gönderen: hakanerdogan »

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı
Ya büyük işte, kamyonetvari bişi, bırak sen o avrupai katalogda MPV imiş zartmış zurtmuş. Fiziği babalar gibi ticari. Makas yerine amortisörü hepsine koyuyorlar zaten :lol:

Meriva'da aynı segment, Fiat 'ında var benzer bir modeli..Katılmıyorum :boks:

Alıntı
Bilesin ki Fabia dar arabadır, arkasında oturan bin pişman olur, zaten senin Roomster'ı alma amacın çokda iyi bi motoru olduğundan falan değil, olsa olsa hem kalite, hem geniş hacim hemde az vergili falan bişi olmasından mütevellittir. Ama ukalalık olarak algılamazsan (forever abimsin, saygıda kusurum varsa tükür sıfatıma) daha 30 yaşına bile gelmemişken, bekarken hususi kamyonet almış olmak bu tarz bunalımlara yol açabilir abi, normal bence yani. Ama şunu bilesin, bir Roomster'in verebilecekleri, en fiyata senin arabandadır, ötesi yoktur.

Evet dar..Şimdiki araba ile müthiş rahat ..İyi fark var fabia ile..

Ya aslında beni bu aracı almadaki amacım, mevcut kısıtlı parama bakarak alınabilecek en yüksek model, en düşük km, vede en sağlam-güvenilir otomobili almaktı.Tabi alırken Skoda olması, farklı ve hoş bir dizaynı olması cezbetti.Motor hacminden dolayı vergi düşüklüğü, bakım masrafının azlığı, vede fabiamda çok çektiğim donanım zaafiyetlerinden kurtulmaktı.Şu saydığım maddelerin optimum sonucu olarak Roomster 10 üzerinden 10 puan alarak yarışmayı galip bitirdi bence...

Ha nesi kötü? Tek kötüsü yakıt tüketimi..Aslında kötü değil ama benzin çok pahalı..

Bu kadar farklı etkeni topladığında bakmayın roomster süper bir seçenek.Aslında bütün skoda modelleri bu etkenlerin sentezini çok iyi çıkartıyor..

Maddeleri sıralayınca iyi oldu arabamdan fazlasıyla memnunmuşum sadece yakıtından değilmişim :D

Renk falan filan kurtarıyor yapma Hakan genç işi durmuyormu :kiki:
İlerde falan (çok ilerde değil tabi :D ) evlendiğimde zaten büyük gelecek araba..Gerek yok 2 kişilik smart alıveririz :D Yada mini cooper..Neyse konu  bu değil...

Sonuç : LPG mi ? mecburen Dizel arabaya yönelmek mi?  Yorumlarınızla fikirlerim netleşiyor..:ok:

Teşekkürler Hakan güzel nadide yorumun için..

Kaşıntı başladı bu olayı çözmem lazım..:)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arabandan memnunsan abi dokunma lpg yi taktır devam et hatta atiker taktırıcaksan hiç taktırmasan daha iyi diye bilirim sadece atiker televizyon kanallarına sponsor olmayı biliyo o yüzden landirenzo,milano,e-gas vs bu markalara yönelmeni tavsiye ederim kar olarak bayağı fark var o kada takma kafana lpg yi kapalı otoparka giriliyor bizde tamponu deldirmedik altına sakladılar boşta duruyor sende öyle yaparsın olur biter..

Yoksa arabayı satıcaksın yeni alıcaksın belki canını sıkan bir durum olucak vs başın ağrıya bilir o yüzden gel sen etme eyleme lpg taktır rahatla :)

Bu arada hakan abi lpg takıldıktan 1000 km sonra asıl kalibrasyon yapılıyor sanıyorum ki şikayetlerin ozaman düzelicek :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Bendede kaşıntı var, otomobil sıktı, 2 tekere fena sardım ya, nolacak bilmiyorum :lol:

Abi gazla dizel arası seçim tamamen sana kalmış. Ben LPG'ye asla hayır demiyorum ama olur bi V6, V8 falan elbet takar binerdim ama zaten 1.2 ve LPG, ne bilem, ben el atmazdım, ama yok yapılır diyende var muhakkak, o görüşte çok haklıdır feci saygı duyarım.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;53211
Bendede kaşıntı var, otomobil sıktı, 2 tekere fena sardım ya, nolacak bilmiyorum :lol:

Abi gazla dizel arası seçim tamamen sana kalmış. Ben LPG'ye asla hayır demiyorum ama olur bi V6, V8 falan elbet takar binerdim ama zaten 1.2 ve LPG, ne bilem, ben el atmazdım, ama yok yapılır diyende var muhakkak, o görüşte çok haklıdır feci saygı duyarım.

Racing ci hakan :D

Ben nedense pek öyle düşünmüyorum zaten araba 1.2 ş.içi arabası olduki gökhan abi gayet sakin kullanıyor 2-3 hp nin lafını edeceğini sanmıyorum LPG yi savunuyorum çünkü az fark olmuyor arada bizim hesabımıza göre en az 110 kr oluyor hadi 30-40 kr olsa yanından bile geçmezdik ama malum benzin bayağı okşuyor adamı..

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kimler LPG kullanıyor bakın hele :D

İşte aradığım fotonun benzeri..LPG dolum ağzının çıkışı tam istediğim gibi

2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;53222
Kimler LPG kullanıyor bakın hele :D

İşte aradığım fotonun benzeri..LPG dolum ağzının çıkışı tam istediğim gibi

Aha SEAT Leon.:D
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.2 motorun benzin sarfiyatından yakınır olduk artık.Benzin fiyatlarını bu noktaya getirenler utansın ne diyim.Bende çok rahatsız olmaya başladım bu durumdan.Ben genelde aldığım zaman 50 TL' lık alırım.Yahu alıyorum benzini 2-3 yere gidiyorum bi bakıyorum ışık yanmış.Dizelciler öylemi.Adamlar alıyolar mazotu, en son ne zaman istasyona uğradıklarını unutuyorlor.Valla bu duyguyu hiç yaşamadım hayatım boyunca :) Ama yaşamak isterdim.LPG işide bana hep soğuk gelmiştir.Aracın orjinalliğini bozuyor bu 1, kim nederse desin kesinlikle performansa olumsuz etkisi var bu 2, şahsen arkamda bombavari bir madde taşımaktan rahatsız olurum buda 3 :) Bana kalırsa en güzeli dizeldir.
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Tabi ya Gokhanım, genc adamsın, simdi cok gezmeyeceksinde ne zaman gezeceksin, ilerde zaman bulmak ayarlamak zorlasıyor, acele etmeden uygun fiyata sat arabanı al bi TDI, rahat et,
ilk duyguların; gaza basmaktan korkmayacaksın, sehirlerarasında 90 - 100 sabit gideyim derdi yok, dizel belli devirde rahat calıstığı icin 120 km gibi en rahat calıstığı sürat zaten, 120 km gitmeyle 160 km gitme arasında yakıt olarak 1 litre oynuyor, dizel araba bassanda yakıtı cok yakamıyor zaten,

gecen Beytullaha bir Roomster dizel baktık, cam tavan, güzel bir aractı, aynı gün Superb i test ettim, Octiyi inceledim, ben olsam Octi bakardım, Romi biraz yüksek, Octi ise o genislik daha zemine yayılmıs, bagaj genis, ici genis, daha oturaklı araba, tabi tercih senin, ama en önemlisi, tok satıcı olup, senin aleti iyi fiyata satabilmen,
acele etmeden tok alıcı olup, düsük km li istedigin gibi bir araba alabilmen,
ki sen bunu yapabilirsin, arabasız kalsan bile sirket arabaları var, isini görürsün sonuçta,

fabialife

• Ziyaretçi
Gökhan buradaki şehiriçi kendi kullanım şartlarımda; 100 km.de ortalama fabia ile 11 lt.  civarında, 102 hp leon ile 14 lt. civarında benzin yakıyordum.
aldım bir dizel corsa bir depo mazot ile şehir dışında 1.000, şehir içerisinde de net olarak ölçmemekle birlikte yine aynı kullanım şartlarında 700-750 km. civarında yol yapıyorum.
benim de yılda yaptığım km. 10.000 civarımda dizel araba alınca en azından psikolojik olarak rahatladım. mazot parası verirken koymuyor.
LPĞ-Dizel kıyaslamasında her iki türün de kendine has artı ve eksileri olsa da bakımlı temiz bir dizel bana göre her zaman bir adım önde tercih açısından.
eğer bütçen müsait ise 2006-2007 model 1.9 tdi a-5 oktavia eleganceler var 30.000 lira civarında. alabilirsen bundan bir tane yıllarca arkana bakmadan bin keyifle.