škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Ekonomik sebepler, tüketim, TDI, LPG...karar sizce ne olmalı?

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Dolum agzinin benzin deposunun ordan cikarilmasina izin verilmiyormus.Takilsa bile MMO onay vermiyormus..

Atiker 990 TL diyorlar standart heryerde 10 taksit bide.
Rutsat ve muayene 280 tutuyor.

Hesap yaptim., 1 seneden sonraki 1 sene sonunda 800 tl tasarruf ediyorum.

Deger mi degmez mi? Arkadasla kafayi patlattik sonuca ulasamadik.

Mustafa senin soyledigini dusunuyorum, mantikli geliyor.Ama ugrasmasi ve biraz fazla para ayirmasi var iste....
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı Suleyman

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bunları aracını alırken sorsaydın ya.:)
Bence konuya bir anket koy. Dizelmi tüplümü diye...:ok:

Çevrimdışı kalender

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;53323
Dolum agzinin benzin deposunun ordan cikarilmasina izin verilmiyormus.Takilsa bile MMO onay vermiyormus..

Mustafa senin soyledigini dusunuyorum, mantikli geliyor.Ama ugrasmasi ve biraz fazla para ayirmasi var iste....
tüplü biri olarak derim ki benn taktırmana değer kardeşim :)sattığım araç tüplü idi babamın astrasınada taktırtık atiker marka memnunuz Türk malı olsun dedim araştırdım taktıranlar memnunmuş bende ondan taktırdım.Zaten garantisi var.Araca baktığın gibi tüp araç kitinide iyi bakacaksın temizliğini yaptıracaksın erhhangibir yerden gaz almayacaksın.özelliklede en önemlisi işçilik.ustan iyi olacak.
Merak etme araç tüplü diye biraz daha fazla gezeceksin dediğinden kısa sürede amorti ettirirsin.
Biz bile ne yapacağımızı bilemedik.:D hanım octavia istiyor ama uygun fiyata dizel yok ben de focusu ciddi olarak düşünmeye başladım.dizel ikinci el herhalde octavia ile focus arasında karar verecek gibiyiz.
\'\'Ben\'\' Yaradan\'dan Ötürü Yaradılanı Sevdim... Yaralayanı\'\' Değil..!

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ama ugrasmadan olmazki, en önemlisi seninkiyi iyi bir paraya satmak,
1,5 -2 tüpe masraf yapacağına 3 - 5 koyup söyle ilk sahibinden bakımları iyi yapılmıs bir dizel almak, daha saglıklı vs vs olsa orijinalinde yapıp satarlar zaten, adamlar bu motoru sıvı yakıt benzinle calısacak diye yapmıslar, sonradan gazla calıstırılıyor,
http://www.sahibinden.com/skoda_roomster_1_4_tdi_son_fiyat-20WQQaXQQ19184801WQQpXQQdisplayitem

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;53323

Abi benden sana tavsiye çok ciddiyim atiker taktıracaksan taktırma !

Neden dersen bizde yerli dedik dükkan sahibi 3.16 da kullanıyorum memnunum vs dedi ama tam 3 kere regülatörü patlattık 1.si 4 silindir 2.si 6 3.süde hani şu cherokee v8 lere takılandan taktılar o da patladı sistemden soğuduk aynı fiyata milano takıyolar onu tercih etmen bence daha mantıklı olabilir kullanıyoruz memnunuz :)

Sen diyosun senede 800 tl ama o 1000-1200 lere çıkıyor araba kapıda durmuyor az yakıyorum bilinci çok gezdiriyor :D:D

Ben genede lpg diyorum dediğim gibi tamponu deldirmezsin altına gizliyorlar avmlere girişte herhangi bir sorun olmuyor eğer bagajda lastiği taşımazsan..

TDI en mantıklısı normalde ama alacağın araba sonuçta 2.el olucak ne kadar güveniceksin üstüne 2-3 bin ekleyeceksin ki merkcek far vs olmayacak bide ona ayrıyetten masraf bence lpg takıp bol bol gezmek daha iyi...

Bu saatli bomba gibi yaklaşılmasınada katılmıyor ben fazla taktırmadan önce bizde öyle düşünüyoduk ama araştırdık ettik bilgi aldık aslında pekte öyle değil çok yüksek basınçlara dayanıyor tank oldu ki sıkışma yaptı genleşti altta sistem kendisi dışarı bırakıyor gazı herhangi bir tehlike oluşmuyor..

Ugur A.

• Ziyaretçi
Otomobillerdeki LPG tanklarında durum nedir tam bilmiyorum ama ufak tip oksijen tüplerine 1,5 bar basınç oluşturacak şekilde oksijen basılıyor ve o tüpler 5 bar basınca kadar şekli şemali bozulmadan dayanabiliyor.:wnk:

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;53331
Otomobillerdeki LPG tanklarında durum nedir tam bilmiyorum ama ufak tip oksijen tüplerine 1,5 bar basınç oluşturacak şekilde oksijen basılıyor ve o tüpler 5 bar basınca kadar şekli şemali bozulmadan dayanabiliyor.:wnk:

Uğur abi burda 45 ile 105 bar arasında bir basınçtan bahsediyorlar :

http://www.uceloto.com/patlamayan-tank.html

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: kadir_;53333
Uğur abi burda 45 ile 105 bar arasında bir basınçtan bahsediyorlar :

http://www.uceloto.com/patlamayan-tank.html
Ufak tip oksijen tüplerinde bile 1,5 barlık basınca karşılık 5 barlık bir emniyet marjı koyuluyorsa, LPG' de de en az bir o kadar bir marj koymuşlardır diye düşündüğümden örneklemek açısından yazdım bunları.:wnk:

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bence dizel.
Puntodan bilirim benzinlikten eve gelene kadar benzin ibresi iniyo adamın morali bozuluyor.Lpg kapagınıda istediğin gibi koyuyorlar bir mercedeste görmüştüm.Şahsi fikrim 2. el Fabia 2 dizel.Performans olarak Hakan abinin dedikleri gibidir.Donanım alarak ambianteler 25-26 civarları olması lazım.Ambiante donanımda seni üzmez.Şayetki roomiyi satıp fabia 2 alırsan mercekleride al derim:D

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
abi  arabanın  temizliğinden   faydalanarak   benzer  temizlikte  TDi   a  yönelmeni tavsiye ederim.

LPG  de  düşünebilirsin  hatta  LPG li  diye  2.  elde  kolay  elden  çıkar.

ama  bence  dizel  bu  devirlerin makinası

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
3 sayfa  mesajı tam  okumadım  ama  LPG  nin  güvenilirliğinden  bahsediyorsanız  boşuna  zaman  kaybetmeyin  benzinli  sisteminizden daha güvenli.

arkadan  çarpmalarda  ise  aracınıza  ek  1  yıldız  kazandıracak kadar da   şaseye  destek  veriyor  4mm  sac  dır  depo.

en  ufak  şüpheyi  boşvermeniz  lazım bence. gözünüz  kapalı  taktırın  gitsin

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Şu dizel makina bursada..Hem bana yakın..Km beklediğimin üzerinde azıcık ama yinede iyi..Hemde donanım iyi..Deri direksiyon+dotmatrix göstergede güzel..

http://www.sahibinden.com/skoda_fabia_1_4_td-51WQQaXQQ19290297WQQpXQQdisplayitem

Benim arabayı satıp üstüne çok az vererek alınabilir yada kafa kafaya ne dersiniz? :)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı serkan35

• Leoncu
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
abi söylemeden duramıyacam kusura bakma ama sen değilmiydin fabia yı satarken dar geliyo ufak araba diyen ya hem romiyi alırken sıfıra yakın bir km de almıştın üşenmedin bir sürü şey yapıtn aracına jant mercekti  falan alırken sen demiyomuydun tipi çok farklı mavi rengi güzel diye ne olduda gümüş renk içi dar bir fabia tekrar yöneldin bugüne kadar yarışmı yaptınki performans istiyon bize ekonomik kullanmayı sen öğretmedinmi bu güne kadar aldğım araçların çoğuna ben kendim lpg taktırdım 2.0 motorunada 1,6 da hatta 1.2 dobloya bile yeterki takan usta usta olsun simit tank taktır stepneyide evet at bugüne kadar kaç kere kullandınki zaten lastikler artık yolda giderken birden sönmüyoki bi lastikçeye kadar gidersin her şekil çekişten falan düştüğü yok bunu diyenlerde lpg yi ustasına yaptırmamıştır belki ilk başta bir arıza lambası yanar gider söndürürsün ayarlarlar bidahada yanmaz alırsın gazını gezersin atiker bence bu ülkede en son markalardan biridir bir diğeride voltran bunlardan uzak dur hatta tabelasında adın yazan yere girme bile onun dışında korkma tak lpg fenni muayane zamanına kadar da gez muayane zamanı sızdırmazlık al işlet masraf daha az olur
Rover 220 Turbo
2011 Ford Connect

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Gökhan abi  link kırık  boşa  düşüyor göremedim  aracı.

ama  aracın  ne kadar temiz olursa olsun  boş muhabbete  dönüyor  bir yerden sonra  bunu  bizim  vectrayı satmaya çalışırken acı şekilde tecrübe  ettim  aracın  temizliğine  en fazla 1000 tl  daha  gelir   donanımı  falan  saymıyorum  bile .

o  yüzden  kendini  yıpratma  LPG  olayına  motor 1.2  diye  bakıyorum  1.2  motor  lpg de de  yakar   ama  litre  fiyatı düşük  olduğundan ekonumik tablo  ortaya  çıkar.
dizel  araçta  ise  bas basma  yakacağı bellidir ve  menzili  uzundur.

satacağın  zaman  ne kadar  masrafı  olursa  olsun alıcı  çıkar  ona ..

zaten  detailingçi  adamsın   bir iki  elden  geçridin mi    elden  çıkarma sürecinde  kısalır.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: serkan35;53357
abi söylemeden duramıyacam kusura bakma ama sen değilmiydin fabia yı satarken dar geliyo ufak araba diyen ya hem romiyi alırken sıfıra yakın bir km de almıştın üşenmedin bir sürü şey yapıtn aracına jant mercekti  falan alırken sen demiyomuydun tipi çok farklı mavi rengi güzel diye ne olduda gümüş renk içi dar bir fabia tekrar yöneldin bugüne kadar yarışmı yaptınki performans istiyon bize ekonomik kullanmayı sen öğretmedinmi bu güne kadar aldğım araçların çoğuna ben kendim lpg taktırdım 2.0 motorunada 1,6 da hatta 1.2 dobloya bile yeterki takan usta usta olsun simit tank taktır stepneyide evet at bugüne kadar kaç kere kullandınki zaten lastikler artık yolda giderken birden sönmüyoki bi lastikçeye kadar gidersin her şekil çekişten falan düştüğü yok bunu diyenlerde lpg yi ustasına yaptırmamıştır belki ilk başta bir arıza lambası yanar gider söndürürsün ayarlarlar bidahada yanmaz alırsın gazını gezersin atiker bence bu ülkede en son markalardan biridir bir diğeride voltran bunlardan uzak dur hatta tabelasında adın yazan yere girme bile onun dışında korkma tak lpg fenni muayane zamanına kadar da gez muayane zamanı sızdırmazlık al işlet masraf daha az olur

Öyleydi, hatta şimdi bile zor geliyor ama gezmeyincede zor geliyor..

En ekonomiğim 0.215 kuruş..şehir dışı..yüklü..

Mecburen düşünüyorum..Ama evdekiler istemiyor dar diyor..Bakalım görüşeceğiz...
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP