Gökhan;
Sıfır dizel alabiliyorsan kesinlikle tercihin dizel olmalı. Ancak dizelin ikinci eline tanıdıktan olmadığı sürece güvenmemeni öneririm.
Ben Renault 9 u sattıktan sonra ikinci el epey araç aradım. Dizellerin çoğu ya yüksek km'li yada şirket çıkmasıydı. Kmsi düşük olanlarından %80 gösterge paneliyle oynanmıştı. Kısacası çok düşük bir ihtimal temiz hanım hanımcık bir dizel bulma şansın kalıyor.
LPG , dizel mukeyesesi sayfalarca tartışılsa bitmez
LPG de benzindekine göre %1-2'lik tork düşüşü meydana geliyor, onun dışında bir problem yok. Ama eğer istersen onuda map ayarlarıyla iyileştirip benzinden daha perpormaslı hale getirebiliyorsun. Linkteki yazıyı okumanı tavsiye ederim.
http://www.cardanadam.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=18866
Ancak, LPG gaza yumuşak bastığında ekonomik ama dip gaz yaptığında emiyormu, çekiyormu bilemiyorum uçuyor tüketim değeri
Ama dizelde öyle değil bassanda çok yakmıyor meret 
Eğer aracını uzun yıllar kullanacaksan BRC, belli olmaz sağım solum dersen atiker öneririm 
Dizelde ise kesinlikle sıfır km bakmanı öneririm.
Gerçekten de,
1. map ayarıyla oynanmış Fabia'mın benzinden daha iyi çektiğini gözlemiştim. Bir keresinde yanlışlıkla benzinde kalan araba niye gitmiyor diye araştırdım resmen, bir baktım ki araba benzinde

O zamanlar LPG ayarı yol bilgisayarından %20 fazla çıkacak şekilde idi.
2. Normal ayarda %10-12 yol bilgisayarından fazla çıkıyor lpg kullanımı. Bunu ekonomik kullanımda en az 40 defa ölçtüm. Ama yardıray modunda da %30 farkı gördüm. Sizin tespitle örtüşmesi dikkatimi çekti. Bu farkı (%) ölçtüyseniz öğrenebilir miyiz???
-----------
Gökhan bu optimum (iç mekan+ekonomi+sağlamlık) çözümü benim de kafamı çok kurcalıyor bu aralar. Henüz tam sonuca varamasam da şunları söyleyebilirim:
1. Ekonomi= Fabia 1.2 + lpg
2. iç mekan+biraz ekonomi=Octavia A5 MPI + LPG(>2005) ya da Golf 5 MPI + lpg(>2005) ya da Toledo Signo Techno 105hp + LPG(sadece 2004-2005)
Biraz ekonomi yazdım çünkü 1.6 bir motor lpg ile dahi o kadar ekonomik olamıyor.
3. Ekonomi+biraz daha güç = Fabia 1.4 Amb+lpg(>2005) ya da Cordoba 1.4 Stylance (>2007'ler 85 hp idi galiba. 101'likten az yakar ama neredeyse hiç bulunamıyor. çok nadir...)
4. Ekonomi+tam güç+tork= Fabia 1.4 TDI amb ya da Cordoba
NOT: İç tasarımını beğenmesem de donanım,yol tutuş ve VW'den dolayı Cordoba listeye giriyor.
5. Başka markalar, başka aşklar

Bu madde şuradan kaybediyor: Sağlam, iyi yol tutan bir ufak sedan düşününce, yok gibi bir şey. Ya da Fiesta, Fiat gibi araçlara bakmayı VW kalitesi engelliyor.
Aslında Fabia I ya da Cordoba'nın 1.4leri LPG ile iyi binilir ama birinin arka koltukları, birinin kokpit tasarımı işi bozuyor.
TDI ise bende 1.5 ayda şu izlenimi bıraktı, arabaya gitmek istemiyorum çünkü traktör gibi ses var içeride. Benzinliye alışan için işkence resmen... Bu VW'de böyle, diğer markalar daha sessiz ama onlar da kaliteden kaybediyorlar maalesef.