Anlatım süper İlker hocam Yani anlatış stili tam bana göre
Birde şu LPG 'de benzin deposunun doldurma ağzının yanına LPG dolum ağzını koymak istemiyorlar.Zira Muayeneden geçmiyormuş.Hayret ettim, skoda orjinal olarak fabrikada koyup satıyorda bunlar neden koymuyor.Ayrıca biraz araştırdım Mercedes benzin dolum ağzının yanına boşluk bırakıyormuş, bu adam ilerde LPG veya diğer yakıt türlerini uygulasın diye..
İyide iki köklü firma olur diyorda bizim Muayene istasyonları neden olmaz diyor..Anlam veremedim..
Boşver, tamponun altına gizli olarak taktır gitsin derim.
2007 modellerden itibaren 85'lik seçeneği sunulmaya başlandı. Ama şu şekilde: Referance ve Elegance donanımı 85 hp, Stylance donanımı ise 100 hp idi. 2009 modellerde ise Stylance donanımı da 85'lik motorla donatıldı ve 100'lük motor ortadan kalktı.
Yani 2007 ve 2008 model bir Stylance ile ilgilenen kişi, otomatikman 100'lük 1.4 ile muhattap olmuş oluyor.:ok: (2008'in son Stlance modellerinde 85'lik devreye girmiş olabilir. Ama düşük bir ihtimal)
Öğrendiğim iyi oldu teşekkürler. 2007-2008 85 HP Stylance olmaması kötü, Elegance'lar çakma Elegance zaten, CC yok...
1.2 LPG montaj edilmiş hali..
Karar verdim..Yarın randevu alıyorum..Oldukça prof. bir yere bırakacağım aracımı..
Yakıt dolum kapağının oraya gizlemek yasak mış..Saçmalık..
Birde ruhsata işletme hemen olması gerekiyormu? Yolda polis durdursa LPG'ye bakıyormu? MMO'ya hemen aracın kontrol için gitmesi gerekiyor mu? Benim muayene mayıs ayında.O zamana kadar beklemeyi planlıyorum.Bu yüzden sordum..
1 sene falan ruhsatra işli olmayan lpg ile dolaştım. Onun haricinde 4-5 sene de işli araçlarla dolaştım. Hiç birine polis işli mi değil mi diye bakmadı. Yok arabayı bağlarlarmış falan derler ama hiç duymadım açıkçası. Mayısa kadar rahat rahat gider