Dyno test te boya vs de bakıyorlar. Hiç yoktan iyi artık servisler elini çekmiş ekspertiz işinden. Sanayide usta usta gezmektense iyi bir yöntem.
Iyi de Semih, su var. o isler bi dyno bi boya kalinlik cihaziyla olmuyo iste. Ustalik lazim ustalik.
Soyle soyleyeyim ne boyacilar biliyorum fabrikasyon ayni kalinlikta boya atiyor. Benim diyen makine de cikmiyor. Ama iyi boya ustasi anliyor boyandigini.
Hele dyno kulliyen fiyasko. Hic unutmam arkadasim 1.6tdi octi satiyordu 15.000km de falan. Alacak adam computeste sokmus arac 120hp cikmis. E hadi bakalim gel de guven? Saglikli bir dyno islemi icin sadece 100₺ para aliniyor. Dyno pahali bir sey masrafli bakimi olan birsey. 50₺ lik hizmetin bir parcasi olamaz saglikli dyno.
Kaldi ki sadece dyno verisiyle de aracin motoru hakkinda yorum yapilmaz. Arac yag yakiyordur ama dynoda yine guzel performans verir. Yag kaciriyordur ya da klima kompresoru arizalidir vs vs.. Bunlari gormek ustalik gerektirir
Biz dukkanda alinacak arabaya bakarken mekanigini ve genelini biz inceliyoruz. Sonra kaportaciya gidiyor arac. Otomatik sanzimansa suphelendigimiz bir sey varsa otomatik sanzimanciya gidiyor mesela. Her kisma isin erbabi bakiyor
Mesela ben araba alirken elimin altinda cok cok guzel bir dyno olmasina ragmen dynoya cikartmak aklimin ucundan bile gecmiyor