škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

En Kolay Yoldan Far Çanağını Sökmek?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Far camına içten toz gelmiş ve ışığı baya kapatıyor.

İçini temizlemek lazım ama nasıl olacak bilmiyorum.

Ampül deliğinden tornavida ile uğraştım ama manevra veremedim tornavidaya. Çünkü farın arkası baya dolu, mazot filtresi vari turbo hortumu var, var oğlu var.

Kolay yoldan çanağı nasıl ortaya çıkarırım. Komple farı sökmeme gerek yok, sadece çanağa erişsem yeter.

Burdan baktım tampon falan sökmüş:

http://www.briskoda.net/forums/topic/121210-how-to-remove-replace-headlights/

Ben bu işlere giremem, sadece çanağa erişsem yeter

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Abicim fari sokuyosun, guzelce sabunlu suyla icine de az bisey sirke katip calkaliyosun

Sonra duruluyosun kurutup geri yerine takiyosun :)

Ya da bu islemi birine yaptiriyosun ya da ya da ya da gidip yeni far aliyosun :)

Çevrimdışı mustklc

• Gürültülü Tidiay
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: DDŞ;568467
Abicim fari sokuyosun, guzelce sabunlu suyla icine de az bisey sirke katip calkaliyosun

Ya da bu islemi birine yaptiriyosun ya da ya da ya da gidip yeni far aliyosun :)

telin ucuna kulak çöpü takıp eccük sildim . düzgün bir ahtopot manivela bulsam veririm çoşkuyu

Çevrimdışı superb2009

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: DDŞ;568467

Merhaba,

Ben de aracımda bu tarz bir işlem yapmak istiyorum ancak korozyon sonucu iç yansıtmanın parlaklığını yitirmesi ve buğulanma sorunu gibi endişelerim var. Bilgi ve tecrübem olmadığı için dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=7510]superb2009[/MENTION]

Farin ampullerini tamamen sokeceksiniz. Sonrasinda icinde sabunlu su dolandiracaksiniz, sonrasinda sirkeli su dolandiracaksiniz ancak ya elma sirkesi ya uzum sirkesi. Emin degilim. Bir tanesi fara zarar veriyor ama hangisi bakmam lazim.

Guzelce duruladiktan sonra hava ve sac kurutma makinasi gjbi yardimci unsurlarla farin icini kururup geri yerine tajacaksiniz

Çevrimdışı superb2009

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: DDŞ;568554
[MENTION=7510]superb2009[/MENTION]

Farin ampullerini tamamen sokeceksiniz. Sonrasinda icinde sabunlu su dolandiracaksiniz, sonrasinda sirkeli su dolandiracaksiniz ancak ya elma sirkesi ya uzum sirkesi. Emin degilim. Bir tanesi fara zarar veriyor ama hangisi bakmam lazim.

Guzelce duruladiktan sonra hava ve sac kurutma makinasi gjbi yardimci unsurlarla farin icini kururup geri yerine tajacaksiniz

Teşekkür ederim :)