Giriş Yap
Kayıt Ol
Menü
Ana Sayfa
Yardım
Ara
škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...
škodaturkey.com
»
SKODA MODELLERİ
»
Roomster
»
EGR valfına bağlı hortumun vakum kutusu girişi kırlmış
erhan.2007
·
5 ·
4596
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa:
1
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erhan.2007
Acemi Üye
:
03 Nisan 2016, 00:06:15
(Skoda roomster 1.4 TDI) Göstergede motor arıza ikonu sarı yanmaya başlayınca özel servise götürdüm EGR valfının değişmesi gerektiğini söylediler,değiştirttim,ve arıza ışığını söndürdüler,eski egr valfı kurum ile oldukça kirliydi ancak birkaç gün içinde yine arıza lambası yanmaya başladı,servise sorduğumda tüm hortum/boru tesisatının temizlenmesi gerebileceğini aracı bırakmam gerektiğini söylediler,merak edip kendim kontrol ettim egr sağlam monte edilmişti bir sorun görülmüyordu,birazdaha yakından bağlantıları kontrol edince
Yukarıdaki resimde görülen 6 adet vakum hortumunun bağlı olduğu kutunun hortum girişinin birinin kırık olduğunu tespit ettim,egr valfından çıkıp bu kutuya giren hortumun tam girdiği noktadaki plastik pipo şeklindeki bağlantı kırılmış olduğu için vakum kaçağı nedeniyle motoru her stop ettiğimde silkelenme yapıyordu,baktım hortumda oldukça gergin ve deforme idi,resimdeki siyah kutunun hortumların bağlı olduğu kısmı klipslerine basınca çıkıyor elime aldım ve kırık olan kısmı önce katalizörlü japon yapıştırıcı ile sağlam bir şekilde yapıştırıp üzerinede silikonla kapattım ve yerine bağladım,üfleyerek hortumu kontrol ettim sıkıntı kalmamıştı
ELM 327 OBD II cihazı ilede arıza ışığını söndürdüm,arıza ışığı birdaha yanmadı lakin bu kırık olan bu vakum kutusu parçacılarda mevcutmudur adı nedir bilmiyorum .Saygılarımla.
«
Son Düzenleme: 03 Nisan 2016, 00:33:05 Gönderen: erhan.2007
»
erhan.2007
Acemi Üye
Cevap: EGR valfına bağlı hortumun vakum kutusu girişi kırlmış
Yanıtla #1 :
30 Ağustos 2016, 09:42:32
Vakum hortumundan tarafa olan kısım geçme olup,sadece bu kapak kısmı iki adet klipsle çıkabilmekte dir,yetkili servislerde bu kapak kısmının bulunduğu söylenmektedir,alıp sadece hortumların bağlanması yeterli olacaktır.
PLK-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
DDŞ
Deli Oğlan
Genel Moderatör
Kahraman Üye
Yanıtla #2 :
31 Ağustos 2016, 00:10:04
Valla yetkilide bulunuyosa ne ala. Peki stop ederken sarsinti yapiyor mu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Engin E
Kahraman Üye
Yanıtla #3 :
31 Ağustos 2016, 08:27:54
Peki sağ amortisör kulesinin üzerindeki ve benzinlilerde olmayan bu alet nedir? ve ne işe yarar?
aldığım günden beridir merak eder dururum, nedense hiç de araştırmadım...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)
erhan.2007
Acemi Üye
Yanıtla #4 :
02 Eylül 2016, 17:09:57
Egr ye giden hortumda kaçak olduğu zaman kontağı kapatınca sarsıntılı kapanıyordu.
PLK-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yazdır
Sayfa:
1
škodaturkey.com
»
SKODA MODELLERİ
»
Roomster
»
Search