Arkadaşlar bence biz halen yeni jenerasyon benzinli motorlara alışamadık, benzinli almaktan korkuyoruz. 1,6 Atmosferik benzinli motorların yakıt tüketimleri malumunuz 40-50 kuruş, Mahalle baskısı bizi Dizele yönlendiriyor; "Benzinli motor alınır mı? Çok yakar 1.4 motor gitmez, hele 1.2 hiç gitmez" gibi yorumları sürekli işitiyoruz. Otomobil üreticileri yıllarca, performans isteyen benzinli alsın, ekonomi isteyen dizel alsın mantığı ile motor ürettiler. Zengin çocukları dışında benzinli asla alınmaz düşüncesi toplumun büyük çoğunluğunun kafasına oturdu. Herkes dizele hücum etti dizel motorlu araçlar ekonomiden ziyade, parası olana hitap etmeye başladı. 95bin küsüre Dizel 1.6 motorlu araç alıyorsun performansı 59bin liralık 1.2 TSI dan daha düşük. Arada 36bin liralık fark var. O parayla başka bir araba alırsın. Yazık bu araçlara verilen paralara, hak etmiyorlar. Volkswagenin TSI motorları, benzinlide de ekonomi olur tarzıyla yeni bir motor anlayışı ortaya koyarak üretildi. 1.2 TSI motor kullanıyorum 1.6 TDI daha performanslı litre bazında dizelle neredeyse aynı yakıyor. Vergi avantajı da cabası. 1.6 TDI alsaydım 12.000 tl fazla ödeyecektim, (4.000 tl kredi faizi) Yılda 400 tl fazla vergi. şimdi ayda 30tl benzine fazla ödüyorum. yılda 15.000km yapıyorum en fazla.