Hocam düşündüğünüz gibi ilgisiz değilim, elimi bulaştırmışlığım da var, 10-20 tl lafınıza takıldım, gerçekçi olmak lazım. Örnek verdiğiniz ürün wax, ömrü 1 ay, her ay 2 saat ayırıp uygulama yapman gerek. Bu tip bir uygulamaya boya koruma demek doğru değil. Boya koruma dediğin zaman beklenti en az 8 ay-12 ay aracın boyasını koruyacak bir uygulama. Bu da ancak kaplama ile olur. onun fiyatı da sadece malzeme olarak 200TL'nin üzerinde.
Bunun şampuanı, ironxi, kili, pastası, prepi, ipası, fiberi, padi falan derken 500 kafadan gidiyor.
özetle bu iş 10-20ye olmaz
250-350 araç temizlenir, boyasındaki çizikler, hareler gider 1 ay kadar parlar hiç yoktan iyidir, fakat 2 ay içinde araç solmaya ve zarar görmeye başlar.
850-1500 arası temiz, parlak ve gerçekten koruyacak bir uygulama yaptırabilirsin, 12 ay kadar korkmadan kullanırsın.
Geçen sene 1 aylık aracıma kendim giriştim, ilk denemem için sonuç fena olmadı, bu sene temizliği ve kaplamayı kendim yapıp polish işini dışarıda yaptırmayı planlıyorum.
Baştan itibaren konuya nasıl cevaplar ve hangi yoruma cevaplar yazdığımı dikkatli okumuş olsaydınız, söz konusu olan sadece ve sadece salt BOYA KORUMA için yorum yaptığımı anlardınız....belki....
Sizin kadar işi bilmiyor olabilirim, ancak bildiğim o ki, FK1000 piyasada en çok tercih edilen koruyucu wax'tır. Aracın kullanım, yıkama sıklığı ve garaj durumuna göre boya koruma ürünleri iyi uygulanmış ise, 6-8 aya kadar dayanabiliyor. Asıl bu olaya boya koruma deniyor. Araç boya bakımından anlamayan bir insana, kil, ironx, ipa olaylarını izah etseniz dahi, iyi yıkanmış ve wax yapılmış bir araba da bu insan için aynı olur. Kil ve ipa ile temizlenen aracı işi bilmeyen kimse anlayamaz.
Bu işi belli ki çok iyi biliyorsunuz "tereceiye tereyağ satmak istemem". Ayrıca tanımadığım kişilerle polemik yapmaya sevmediğim için, bu sohbete devam etmeyeceğim.
Dışarısı çok güzel güneşli, bahar havası, çiçekler açmış. :ok:
Esen kalınız...:ok: