škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeni superb yol sesi..

yufotym · 64 · 17094

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yüksek süratle girilen virajlarda lastiğin de aracın salınımı üstünde etkisi vardır.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı baba63

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.medyaurfa.com
Alıntı yapılan: enoktakenokta;569333
Yüksek süratle girilen virajlarda lastiğin de aracın salınımı üstünde etkisi vardır.

:ok::ok: aynen hocam.

Çevrimdışı haberci

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Şu P7 cinturato lastikten kurtulamadım gitti. Önceki 2 ayrı Superb aracımda vardı, en son BMW aldım, bayide şöyle bir etrafını dolandım, ne göreyim yine aynı lastik. Sert ve sesli olduğuna ben de iştirak ediyorum. Bir de şu zaviyeden bakıyorum, VW grubu ve BMW bunu tercih etmişse acaba bilmediğimiz bir sebeb-i hikmeti olmaya bu lastiğin...

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
çok düşük yanakta salınıma etkisi olmaz. olsa olsa yanak yüksek ise yanağın üstüne yatma olur.
bizim asıl sorunumuza dönersek aracı kalanı oldukça sessiz olduğundan geriye lastik sesi kaldı onu duyuyoruz.

Çevrimdışı baba63

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: haberci;569338
Şu P7 cinturato lastikten kurtulamadım gitti. Önceki 2 ayrı Superb aracımda vardı, en son BMW aldım, bayide şöyle bir etrafını dolandım, ne göreyim yine aynı lastik. Sert ve sesli olduğuna ben de iştirak ediyorum. Bir de şu zaviyeden bakıyorum, VW grubu ve BMW bunu tercih etmişse acaba bilmediğimiz bir sebeb-i hikmeti olmaya bu lastiğin...

Ticari anlaşma olabilir bence. Sizdeki de tam şansızlıkmış :)

Çevrimdışı rumiexile

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu kadar sıkıntısı olan varsa bugün biraz zorlayayım bakayım gerçekten geyik testi asr vs. deneyeyim ya, merak ettim neler yapıyor.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: haberci;569338

Otomobil firmaları birçok lastik firmasıyla anlaşma yapıyor. Pirelli de bunlardan biri ve her ne kadar biz bazı özelliklerini beğenmesek de güvenlik zaafiyeti oluşturacak, testlerden geçemeyecek vs. lastik değil. Burada muhtemelen tedarik unsuru, fiyat gibi birçok etmen devreye giriyordur.

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Pirelli kdr sacma bir lastik gormedim ben. Gtc de 18 olcusunde kullanmustim. Araba sport mode da bile yol tutmuyordu. Sonra gidip kumhu ku 39 aldim. Karakteri degisti resmen. Sakiz gibi yola yapisiyordu.

Bur daha pirelki mi aman uzak dursun benden

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: özdil;569341
çok düşük yanakta salınıma etkisi olmaz. olsa olsa yanak yüksek ise yanağın üstüne yatma olur.
bizim asıl sorunumuza dönersek aracı kalanı oldukça sessiz olduğundan geriye lastik sesi kaldı onu duyuyoruz.

Standart bir kullanıcı fark etmeyebilir, fark edene de "etkisi olmaz" dememek lazım. Hani tamam biz de ileri sürüş teknikleri uzmanı değiliz de az çok anlıyoruz bu işten. Daha yeni aynı ebatta Primacy 3'ten Sport Contact 5'e geçtim arabanın kimyası değişti.

Çevrimdışı baba63

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;569350
Standart bir kullanıcı fark etmeyebilir, fark edene de "etkisi olmaz" dememek lazım. Hani tamam biz de ileri sürüş teknikleri uzmanı değiliz de az çok anlıyoruz bu işten. Daha yeni aynı ebatta Primacy 3'ten Sport Contact 5'e geçtim arabanın kimyası değişti.

Hislere yine tercüman Cüneyt hocam...

Çevrimdışı Hipek

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Sizin arabalarda pirelli mi var? benimkinde continental takılı

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Şanslı azınlıktasınız. ölçüleriyle beraber ses durumunu paylaşır mısınız?

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
önceki aracım e39 m5 idi. onda anlaşılıyordu gerçekten lastik mi tutmuyor yoksa başka bir problem mi var. 1720kg lık ve 400bg lik araçta çok çok kritik oluyor lastik durumu.
kendi adıma Superbi o kadar zorlamadım ama 50km hızda bile hatırı sayılır bir şekilde gövde yatıyor viraj dışına doğru. zaten devamlı bir yaylanma var onu saymıyorum bile. 19 inç jantlar olduğundan bu yatmalarda lastik yanağı değil süspansiyonun sorumlu olduğunu düşünüyorum. eşimin vectra aracındaki 18 inç jantları yaşadığımız çevrede alt yapı çalışmaları başlayınca 16ya düşürmüştüm. o zaman yanak üstüne yatma nedir çok bariz görmüştüm. o araç da 1700kg idi. (3.0 dizel otomatik, sunroof vs vs)
lastikler gürültülü buna kimsenin itiraz edeceğini sanmam. 235 taban genişliği ve kilo düşürme adına yapılanlar sonucu bunu doğal karşılıyorum.
herkese iyi forumlar.

Çevrimdışı beko86

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Sevgili arkadaşlar, değerli misafirler... Bu yalitim konusundaki söylemler düşünceler bitmez tükenmez. Gelin bu duruma son noktayi koyalim.
 Her ne kadar pirelli iyi bir lastik olmasa da. Superb in yol sesi aldiği bir gerçek. Zaten biz skoda kullanicilari bunu kabul ediyoruz. Ama kalkip da bu sinifta yalitimi kötü araçlardan birisi de skoda superb diyemeyiz.
 Yurtdişinda yapilan testleri en çok takip edip, güvenen ve paylaşan birisi olarak. ülkemizdeki asfalt kalitesinin çok düşük olduğunu düşünüorum. Bu nedenle yurtdişi testlerinde araçlarin içeriye aldiklari ses seviyeleri arasinda çok aşiri fark çikmiyor. Adamlar test yaparken bozuk zemin bulamiyorlar. Dolayisi ile ülkemiz yollarinda araçta kullanilan malzemelerin farki kendisini daha çok belli ediyor.
 Vw grubu skoda da 3. Kalite malzeme kullaniyor. Dolayisi ile her zaman kiyasladiğimiz passat bozuk türkiye yollarinda her ne kadar motor sesi ve rüzgar sesini superb den daha çok yansitsa da, yol sesini daha az aliyor. Daha önce de söylediğim gibi davlumbazin içinde kullanilan mazlzeme passat ta çok daha iyi. Ayrica ön kapilari açtiğinizda orada çamurluk ile kapi arasindaki boşluğu kapatan siyah renkli plastik bir malzeme göreceksiniz. Işte o parçanin arkasi, yani göremediğimiz diğer tarafi passat da farkli bir malzeme ile kapatilmiş.
 Sonuç olarak da siz hangi lastiği kullanirsaniz kullanin yol sesi konusunda passat her daim bir adim önde olacaktir. Burada benim tavsiyem beklentilerinizi bir tik aşağiya çekmeniz. Eğer avrupa standartlarinda yol bulursaniz zaten passat ta olduğunuz kadar sessiz yol alirsiniz superb de. Ama ülkemizde bu mümkün değil. Ayrica sonradan yapilan yalitimlar ve değiştirilen lastikler de bu soruna çözüm olamayacaktir. Arabayi tamamen söküp en kaliteli yalitim malzemesini iç kisimlarda kullanip tekrar araci toplarsaniz belki çare olur.
 Bence müziğin sesini bir tik daha arttirip odak noktanizi yol sesinden başka şeylere yönlendirin. Unutmayin ki hiç bir araç her yönden kusursuz değildir. Mutlaka hoşunuza gitmeyen sizi az da olsa rahatsiz edecek bir olayi vardir...

Çevrimdışı Cncskn52

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: beko86;569367
Sevgili arkadaşlar, değerli misafirler... Bu yalitim konusundaki söylemler düşünceler bitmez tükenmez. Gelin bu duruma son noktayi koyalim.
 Her ne kadar pirelli iyi bir lastik olmasa da. Superb in yol sesi aldiği bir gerçek. Zaten biz skoda kullanicilari bunu kabul ediyoruz. Ama kalkip da bu sinifta yalitimi kötü araçlardan birisi de skoda superb diyemeyiz.
 Yurtdişinda yapilan testleri en çok takip edip, güvenen ve paylaşan birisi olarak. ülkemizdeki asfalt kalitesinin çok düşük olduğunu düşünüorum. Bu nedenle yurtdişi testlerinde araçlarin içeriye aldiklari ses seviyeleri arasinda çok aşiri fark çikmiyor. Adamlar test yaparken bozuk zemin bulamiyorlar. Dolayisi ile ülkemiz yollarinda araçta kullanilan malzemelerin farki kendisini daha çok belli ediyor.
 Vw grubu skoda da 3. Kalite malzeme kullaniyor. Dolayisi ile her zaman kiyasladiğimiz passat bozuk türkiye yollarinda her ne kadar motor sesi ve rüzgar sesini superb den daha çok yansitsa da, yol sesini daha az aliyor. Daha önce de söylediğim gibi davlumbazin içinde kullanilan mazlzeme passat ta çok daha iyi. Ayrica ön kapilari açtiğinizda orada çamurluk ile kapi arasindaki boşluğu kapatan siyah renkli plastik bir malzeme göreceksiniz. Işte o parçanin arkasi, yani göremediğimiz diğer tarafi passat da farkli bir malzeme ile kapatilmiş.
 Sonuç olarak da siz hangi lastiği kullanirsaniz kullanin yol sesi konusunda passat her daim bir adim önde olacaktir. Burada benim tavsiyem beklentilerinizi bir tik aşağiya çekmeniz. Eğer avrupa standartlarinda yol bulursaniz zaten passat ta olduğunuz kadar sessiz yol alirsiniz superb de. Ama ülkemizde bu mümkün değil. Ayrica sonradan yapilan yalitimlar ve değiştirilen lastikler de bu soruna çözüm olamayacaktir. Arabayi tamamen söküp en kaliteli yalitim malzemesini iç kisimlarda kullanip tekrar araci toplarsaniz belki çare olur.
 Bence müziğin sesini bir tik daha arttirip odak noktanizi yol sesinden başka şeylere yönlendirin. Unutmayin ki hiç bir araç her yönden kusursuz değildir. Mutlaka hoşunuza gitmeyen sizi az da olsa rahatsiz edecek bir olayi vardir...

Skoda'da 3. Kalite malzeme kullanıldığını neye dayanarak söylediniz açıklar misiniz acaba? Yol sesi konusunda dediklerinize katılıyorum o konuda yalitim zayif bu bir gerçek ancak bu arabada 3. Kalite malzeme kullanıldığını mi gösterir 130 bin tl para verdik araba aldik kazıklandık mı diyelim o zaman?