škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

TDI Yakıt Tüketim Hakkında...

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı roomsterTDI

• student
  • Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
herkese mrb uzun zamandır katılamıyordum forumumuza ama sizlerle paylaşmak ve bilgi almak istediğim birşey var.

Kurban Bayramında çanakkale gittik dönüşte ortalama 4.7 tutturdum fakat yavaşta gitmedim 100-110 arası gittim hep bazı 130-140lara çıktım tek şerit yollarda sollamalar için uzun süre dip gaz gittim teme girincede 120civarı gittim sürekli 5kişiydik bagaj yarı yüklü vaziyette ve yolun bir kısmında epey trafik vardı mağlum bayram dönüşü tabi bunu tesadüfen değil yol bilgisayarında sürekli kontrol ederek düşük yakıt tüketimi için yaptım bu arabayla tek kişi olsam ve trafiksiz gelsem o yoldan bide sürat yapmadan eminim 4lt'nin altına düşer sizce bu bu cüsse bir araç için iyi bir sonuç değilmi ?

merak ettiğim yakıt tüketimini minimuma indirmek için sürüş teknikleri nelerdir ?nelere dikkat edilmelidir ?

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Tekrar hoşgeldin.

Boş araçta 5. vites 80 km hızla 4 litre sınırını zorlarsın TDI 80'de...

Çevrimdışı roomsterTDI

• student
  • Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;53659
Tekrar hoşgeldin.

hep 2000devir üzerinde olmasına dikkat ettim. babam bırakmıyoki 2000in altına inince çok devirsiz kullanıyorsun diyo motoru yersin böyle bende toparlıyorum devri:)

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;53659
Tekrar hoşgeldin.

hocam 5. vitesde 80 km hızdada devir 2000'in altında oluyor hemen hemen öylede motor zorlanıyor gibi.

Çevrimdışı roomsterTDI

• student
  • Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
hemde titriyor baya ama chiptuning yapılsa aynen o yapılabilir ve hertürlü 4ün altına iner

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
en az 1750 devir 60km hız 4. vites de yakıyor, 3,6 yı gördüm ben, aynı yolu gidis dönüs,
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2009, 15:25:45 Gönderen: mustisahin »

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mustisahin;53678
en az 1750 devir 60km hız en az yakıyor, 3,6 yı gördüm ben, aynı yolu gidis dönüs,

4. vites tabi.

Sürüş tarzına ve koşullara göre gayet iyi yakmış roomsteriniz. 60 la yol bitmez, 5. vites 2250 d/d civarına kilitlersen ve ilerini görüp ne olabileceğini kestirip ona göre hareket edebilirsen dahada az yakar.

Örneğin ilerde rampayı gördün mü asla şiddetli olmadan gıdım gıdım gazı rampaya sarmadan yedireceksin ki rampada 4 lemiyesin, yada daha fazla basmak zorunda kalmayasın vs... bu gibi şeyler.