Merhaba,
Bende yaklaşık 6 aydır Rapid 1.4TSI DSG kullanıyorum.
1.4 TSI motor gerçekten güçlü, sanki dizel kullanıyor gibi yüksek tork hissediyorsunuz, DSG ile çok uyumlu çalışıyor.
Bu kış yakıt tüketimim hard İstanbul trafiğinde ortalama 7,2lt ,uzun yolda biraz sakin kullanımda ise (100-110km) 5,8lt oldu.Yazın nasıl olur göreceğim.
1.2TSI'ların yabancı forumlarda 1.4TSI kadar benzin harcadığı konuşuluyordu bir ara, çok emin değilim 1.2TSI düşünüyorsanız bir araştırma yapabilirsiniz.
Uzun süre Fabia 1 ve Seat Ibiza MK3 kullandım,Şirket aracı olarak Corsa ve 2010 Astra kullandım.Rapid süspansiyon,yol tutuş ve konfor olarak hepsinden de iyi bana göre.Rüzgar sesi biraz var, bende daha gıcırtı oluşmadı henüz (2013 model - 27.000km).
Röle sesini eşim duyuyordu ilk aldığımızda, abartılacak bir ses değil hafif bir müzikle bile duymazsınız röle sesini.
Kısaca Rapid sizi pişman etmez, memnun kalacağınız bir araç olur, iç hacmi,bagajı,teknik özellikleri, sınıfı/fiyatına göre kalitesi mutlu eder.
Ama şöyle de bir şey var eğer Passat'a bütçeniz yetiyor ise bir üst segmente geçmiş olacaksınız, bu da ciddi bir alternatif.