merhabalar
konu başlığından anlaşılacağı üzre saç ekimiyle ilgili bir kaç bilgi vereceğim ancak önden söylemem lazım ki hiç bir aracı kurum,kuruluş veya doktorla maddi bir bağlantım yoktur
şu genç yaşımda saçlarımı dökmüş olmam sebebiyle araştırmalarımı yapıyordum bu konuda. sağlıkçı olan annemin yakın bir arkadaşı bu işle ilgileniyormuş ve tarihini aldık. bugün ilk seansımı yaptırdım. ilerleyen günlerde fotoğrafları da atacağım tabi ki. ama önce saç ekimi nedir onu biraz açıklayayım.
malumunuz saç dökülmesi bir çok erkeğin belası durumunda. stres, genetik sebepler, ilaçlar, hatalı kullanımlar ve saç nezlesi gibi çok nedeni var. bu gibi durumlara yakalanıp saçlarını dökenler için saç ekimi şu şekilde yapılıyor. öncelikle kan değerleri ölçülüp eksik-fazla değer varsa onlar düzene sokuluyor. daha sonrasında tarih planlaması ve çizimler yapılıyor ( evet bildiğiniz kalemle kafanızı çiziyorlar
). operasyon başlangıcında saçlarınızı 1 numaraya kazıyorlar ve kök alımı yapılacak bölge belirleniyor. anestezik ilaçların etkileriyle acıları hissedemeyecek aşamaya geldiğinizde operasyonun ilk işlemi köklerin alınması ve dizilmesi oluyor. bu aşamada çok acı çektiğimi söyleyemem hatta bi ara uyudum bile
sonrasında alınan kökler dizilirken doktorlarınızdan biri ekim yapılacak bölgeye köklerin hangi yöne doğru olacağını belirleyerek delikleri açıyor. esas sıkıntılı kısım köklerin yeni bölgeye ekim aşaması. bu aşamaya kadar olan kısım yaklaşık 1.5 saat sürerken (3000 kök için) bu aşamadan sonrası yaklaşık 3.5 saat sürdü. köklerin yeni bölgeye ekimi gerçekleşirken benim vücudum anesteziyi kabul etmemeye başladı ve bi miktar acı çektim. yarın ikinci seansa gireceğim ve bi sıkıntı çıkmazsa yaklaşık 4-6 ay sonra seyrek ama kısa, 10 ay sonrasındaysa şekil verebileceğim saçlara kavuşacağım. merak edilen başka bir soru da işin maddi boyutu. genel olarak değişmekle beraber işinin ehli bir yerde yaptırmak isterseniz tek seans için 2500 tl den 4000 tl ye iki seanslık işlemler için de 5000-9000 tl arası bir ücret vermeniz gerekecektir. sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. biraz sabır işi bu operasyonlar. bakalım neler olacak. ilerleyen dönemlerde dediğim gibi fotoğraflarla takviye edeceğim konuyu. saygılarımla