0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1.6 TDI Leon sahibi kardeşimin, her koşulda benzinli motor dizel motordan çok yakar tezini ileri sürmesi ve kasarak elde ettiği 3,6 litre/100km yakıt tüketimi ile motorundan övgülerle bahsetmesi üzerinde 1.2 TSI Euro6 motorumla yaptığım test sürüşü sonuçları aşağıdadır. http://i.hizliresim.com/bDXNJm.jpgBu durumda kardeşimin 1.6 TDI motoru, 1.2 TSI motorlu Octaviam karşısında 0-100 km hızlanmasında azda olsa geride kaldığı gibi, litre bazında yakıt tüketiminde de önde olmadığını, ispatlar nitelikte olduğunu düşünüyorum.
Engin Bey Euro5 ile 6 arasında bu kadar yakıt tüketim farkı var mı? 3.6 lt/100 km doğru mu? Bir de hesap yaparken dizeldeki 12.500 TL sıfır fiyat farkı satışta sıfırlanıyor diye düşünmemek lazım. İkinci el de olsa dizelin fiyatı daha yüksek olacaktır. Mesele ihtiyaç, maddi imkân ve beklentidir. Ben dizelin ne sesini ne de uğraşmasını sevmem. Zaten yıllık 7-8 bin km. yi de geçemem. Ha, uzun vadede 5-6 sene binmek için satın alınan araç için de toplam tahmini km. üzerinden yine kâr zarar ve beklenti hesabı yapılabilir. Bu hesap dipte sayılan petrol fiyatlarına göre hesaplanıyor, fiyatlar zıplarsa hesabı sil baştan yapmak gerekecek.Hedef belli; sessiz, sorunsuz ve az km. için TSI (turbo ekstra sorun teşkil edebilir!); çok km yapıyor ve de sesi de sorun etmiyorsak TDI.
Aracım 1.2 TSI. Henüz 3000 km. yol yaptım. Trafiksiz düz yolda 5.8 lt. altına indiğini daha görmedim. Gazı köklemem. Oldukça sakin kullanırım.Trafikte benzinli aracın aşırı yaktığı kesin. Geçen gün yarım saat oldukça yoğun bir trafikte kaldım. Kalan benzin 180 km. gösteriyorken yarım saat(tarafikten çıktıktan) sonra 150'ye düştü. Arkadaşın benzinli araç ile nasıl 3.8 yaktığını anlayamadım. Bize de bilgi verebilirse memnun oluruz.
Hiç bu kadar hesap yapmadım. Iki kez sıfır benzinli araç aldım sonrasında hep dizel de kaldı aklım. Şimdi dizel aldım memnunum. Yaptığınız testte ortalama hiz 64 km/ saat ve menzil kısa. Cok ideal şartlarda kisa mesafe ölçümü. Egimin çok fazla oldugu koşullarda 2 litre/100 km yi bile tutturabilirsiniz. GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eren bey merhaba astralarda tsı motor olmaz sanırım ecotech diyorlardı bana göre yılda 10.000 km den az yapıyorsanız benzin mantıklı üstüne çıkıyorsanız dizel mantıklıdır.
Bende tsi alma niyetiyle bayiye girdim.1.2 tsi 90 ps nin rakibi bence 1.4 tdi değil. 1.2 tsi 110 ps veya 1.4 tsi tdi nin rakibi olabilir.