Aracın motoru stop vaziyetteyken çalıştırıp mı anında gazladınız. Devir saati sıfırdan başlıyor ve doğrudan yükseliyor.
start stop açıktı durdum arac stop durumuna geçti, freni ayağımdan çektim motor startladı bir iki saniye sonra gazı kökledim (sport modda), zaten videodan da görüldüğü üzere 2bin devire gelene kadar araca ivme vermiyor 2binden sonra ivmeyi veriyor.
Aracınız hayırlı olsun.
1.4 tsi dsg düşüncesuyle dün bayiye gittim ve bu aracı türkiye de daha siparis eden bir bayi olmadığını ve ilk siz olacaksınız deyince ben biraz düşünemeye başladım açıkçası.
1.2 için neler söylersiniz
aralarında 3-4 bin tl fark var ancak ciddi bir beygir farkı da var sizce 1.2 yeter li olur mu yoksa 1.4 mü düşünmeliyim?
Teşekkürler.
bu zamana kadar 1.6 ve 1.5 dizel araçlar kullandım. açıkçası 1.2 motorun tatmin edememe gibi bir şüphem vardı, tsi motor dsg şanzıman olayı başka bir yere götürmüş. İstanbul şartlarında hiç üzmedi beni, yeterli hızlanmayı beklntimin üzerinde verdi.
Tabi ki sayısal olarak fark oluşacaktır. 1.4 bir tık daha iyi performans verir haliyle,e bir tık da yakıt masrafı. sadece motor haciminde büyüme için şahsen ben öyle bir fark vermezdim ancak 90p yerine 110, 140 gibi bir güç seçeneğim olsaydı mutlaka verirdim.