Öncelikle herkese merhabalar. Sıfır araç almayı düşünüyorum ve kafam gerçekten karmakarışık. Fikirlerinize ihtiyacım var. Araç konusunu netlestirdim. Ya Vw Passat ya da Skoda Süperb. Almayi düşündüğüm araç 1.6 TDI. DSG şanzıman gözümü korkutuyor, hangi forumu okusam bundan dert yanan azimsanamayacak kadar kullanıcı mevcut. Manuel almayi netlestirirsem 1.6 TDI Manuel Comfortline Passat fiyatina yaklaşık 1.6 TDI Manuel Prestige Süperb alabiliyorum. Sizce otomatik şanzıman konusundaki tereddütlerimde haklı mıyım, yoksa bu benim hüsnü kuruntum mu? DSG şanzıman alacak olsam da Manuel Comfortline Passat fiyatina Otomatik Style paket Süperb alabiliyorum. Lütfen bu konuda ciddi ciddi yardıma ihtiyacım var. Şimdiden cevap verecek tüm arkadaşlarima teşekkür ediyorum.
Bu zamana kadar hep manuel araç kullandım ve manuel araç kullanmayı da seviyorum. Fakat bu sefer hem eşim de kullanır hem de bir değişiklik yapayım diyerekten otomatik vitese meyletmiştim.
Hatta ilk çıktığında da otomatik viteslerin çıkması beklemiştim fakat daha sonra DSG ile ilgili okuduklarım, tecrübe eden arkadaşlar ile konuşmalarım ve sonrasında eşimin de bu aracı ben kullanmam demesi ile hiç düşünmeden manuel aracı sipariş ettim.
DSG konusunda diğer forumları (passat, seat) ve yurt dışı kaynakları incelediğimde, bu DQ200 kodlu 7 ileri otomatik kuru şanzımana ilişkin her ne kadar problemin son zamanlarda azalsa da devam ettiği belirtiliyor (hatta bazı ülkelerde tüketicilerin girişimleri sonrasında 10 seneye kadar şanzıman garantisi verilmekte Ör. ABD, Çin, Malezya).
Bu elbette herkes yaşayacak demek te değil, fakat bir çok arkadaşın da ifade ettiği gibi bu biraz "şans meselesi" ki bir mühendis olarak ben işimi pek şansa bırakmam
. Bu sebeple tercihimi bu yönde yaptım. Ama şu da bir gerçek ki DSG muadili çift kavramalı diğer şanzımanlara göre daha az yakıyor ve vites geçişlerini daha az hissettiriyor ve Türkiye piyasasında ikinci elde daha kolay elden çıkarılabilir.
Bunlar tabiki benim düşüncelerim ve tamamen
subjektiftir Bu arada DSG almanız durumunda aşağıdaki konuları incelemeniz faydalı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler inşallah.
https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#safe=off&q=dsg+kullan%C4%B1rken+dikkat+edilmesi+gerekenlerKimse kimseye manuel şanzımanın da sıkıntı çıkarmayacağını garanti edemez.
Elbette garanti veremez ama DSG'ye göre daha fazla kullanıcıya bağımlı olduğunu düşünüyorum.