škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Dsg mi manuel mi?

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mubtela05

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Sorularıma içtenlikle cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son karar olarak Dizel Prestige paket ve DSG şanzımanı kararlaştırdık. Nasip olursa bu hafta içi veya önümüzdeki hafta siparişimizi vereceğiz. İçi bej olsun istiyoruz. Sizce metalik renge para vermeye değer mi, yoksa beyaz renk almak mantıklı mı? Bana aynı şeyi söylediler, şu anki konuşulan fiyatlar araç geldiğinde ayni olmayabilir dediler. Belki artar, belki düşer! Ben pek düşeceğini sanmıyorum ama hayırlısı olsun bakalım.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2016, 22:12:04 Gönderen: mubtela05 »

Çevrimdışı blackswords

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mubtela05;572153
Sorularıma içtenlikle cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son karar olarak Dizel Prestige paket ve DSG şanzımanı kararlaştırdık. Nasip olursa bu hafta içi veya önümüzdeki hafta siparişimizi vereceğiz. İçi bej olsun istiyoruz. Sizce metalik renge para vermeye değer mi, yoksa beyaz renk almak mantıklı mı? Bana aynı şeyi söylediler, şu anki konuşulan fiyatlar araç geldiğinde ayni olmayabilir dediler. Belki artar, belki düşer! Ben pek düşeceğini sanmıyorum ama hayırlısı olsun bakalım.

Hayırlı olsun size tavsıyem aracın icini kesınlıkle ve kesınlıkle bej alma cok pişman olursun koyu renk almanızı tavsıye ederım.

Çevrimdışı haberci

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben kesinlikle bej diyorum, koyu renk aracı resmen öldürüyor, iç ferahlığı bitiriyor. Son aracım dahil yıllardır bej döşeme kullanıyorum, hiç bir sıkıntısını görmedim. Ayrıca beyaz bu araca çok yakışıyor. Tekrar hayırlı olsun...

Çevrimdışı Yunus Emre

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Hocam bende siparis verdim Mayıs 15 te elimde olur dediler inş.  Bnde 1.6 tdi dsg prestij içi bej ve busines gri +sunruof lu tercih ettik bizde aynı şeyleri söylediler ama bnce dediğim gibi D segmentinde otomatik olacak ve kesinlikle koyu enk olacak kanatindeyim. Bende sizde koyu renk seçin yani Beyaz hariç tabi tercih meselesi hayılı olsun simdiden
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2016, 23:31:13 Gönderen: Yunus Emre »

Çevrimdışı Furkann

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Hayirli ugurlu olsun. Beyaz renk gayet hos duruyor. Ama yine de secim sizin:)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Business gri ve bej döşeme tavsiye ederim.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Aracımız beyaz, içi de bej. sunroofla güzel görünsede araç gövdesindeki kıvrımlar, birleşim yerleri vb koyu renkler ile daha belirginleşip dizaynını ön plana çıkarıyor ve daha hoş duruyor. hazır 2 araç vardı biz alırken biri business gri, içi siyah idi, diğeri beyaz ve içi bej. bej döşeme ile araç  çok ferah duruyor. küçük çocuğunuz yok ise bej tavsiye ederim.
bizim yaşadığımız tek sıkıntı hanımı kot pantolonlarından biri sürücü koltuğunun yan kısmındaki suni deri çıkıntıları boyaması idi o da ıslak mendille silince çıktı. tabii üzerine dondurma dökerseniz renk ne olursa olsun sıkıntı olacaktır.
siyahta araç gene kirlenecek fakat siz fark etmeyeceksiniz onda da toz görünecek devamlı.
beyaz daha az temizlik istiyor diğer renklere göre. ama benim gönlüm lava mavisi ve bej döşeme istiyordu. hazır araç ve ilk lansman fiyatından teklif verdiler bize stoklarındaki araç için aldık fazla düşünmeden. olsa octavianın yarış mavisi rengi isterdim.

Çevrimdışı mrt03mrt03

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Küçük çoçuğum var ve beyaz içi bej aldım. 200₺ verirsin sıfır gibi temizlenir. İçi bej araç çok ferah

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı mubtela05

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Satış temsilcisi de sipariş olarak içi bej olan aracin daha fazla tercih edildiğini söyledi, içinin bej olması yönünde karar verdik artik. Gümüş grinin üç farkli rengi varmış, bu lansman rengi hangi renk acaba? Çok şık duruyor çünkü araç. Sanroof konusuna gelince; satış temsilcisi tabii ki araç ve opsiyon satmak ister, ama bizim satış temsilcisi sonroofu tavsiye etmedi, gereksiz bir şey olduğunu, sadece gösteriş için sanroof alındığını, yağmurlu havada, soğuk hava da ve hatta sıcak havada sanroofun açılmayacağini, ayda ya 3-5 kez acip ya da acamayip o kadar para vermenin pek de mantıklı olmadığını soyledi! Açıkçası beni de ikna etti. Sizler bu konuya ne yorum yaparsınız?

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mubtela05;572212
Satış temsilcisi de sipariş olarak içi bej olan aracin daha fazla tercih edildiğini söyledi, içinin bej olması yönünde karar verdik artik. Gümüş grinin üç farkli rengi varmış, bu lansman rengi hangi renk acaba? Çok şık duruyor çünkü araç. Sanroof konusuna gelince; satış temsilcisi tabii ki araç ve opsiyon satmak ister, ama bizim satış temsilcisi sonroofu tavsiye etmedi, gereksiz bir şey olduğunu, sadece gösteriş için sanroof alındığını, yağmurlu havada, soğuk hava da ve hatta sıcak havada sanroofun açılmayacağini, ayda ya 3-5 kez acip ya da acamayip o kadar para vermenin pek de mantıklı olmadığını soyledi! Açıkçası beni de ikna etti. Sizler bu konuya ne yorum yaparsınız?

Öncelikle tersten gideyim; bazı satış temsilcileri hakikaten enteresan oluyor. Neden gereksiz? Bu kadar kişi sadece gösteriş için mi alıyor? Nasıl bir sürü psikolojisi içindeyiz o zaman biz; yazıklar olsun bize! Yağmurda karda açılmaz eyvallah, sıcak havada niye açılmıyormuş??? Yani tüm samimiyetimle dumur olmuş durumdayım. Elindeki aracı mı satmaya çalışıyor size bu kişi? Tek mantıklı açıklama bu.

Benim şahsi fikrime gelirsek; ben sık sigara içtiğim için sunroofu özellikle almıştım, ancak 5,5 yıldır arabada bir kez bile sigara içmedim. Sıklıkla sunroof da kullanmıyorum, varlığını unutuyorum diyebilirim. Benim durumumdaki biri için alınmayabilir. Ancak tam tersine bulduğu her fırsatta sunroofu açan ve bundan keyif alan insanlar var. Sigara içiliyorsa araçta bence zaten şart. Kaldı ki yeni Superb'de sunroof boyut olarak da büyük olduğu için açmasanız ve sadece perdeyi açsanız dahi aracı ferahlatıyor. Benim sunroof konusunda tek çekincem olası trim sesleri olurdu. Zira örnek olarak Ankara And'daki test aracı düşük kilometrede olmasına rağmen sunroof senfoni orkestrası gibi. Ancak bu tarz bir durumu hiç yaşamayan üyelerimiz de mevcut.

Lansman rengi business gri olarak geçiyor, ben de şahsen onu tavsiye ederim.

Çevrimdışı Özgür Şahin

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.mesutozil.com
Alıntı yapılan: enoktakenokta;572218
Öncelikle tersten gideyim; bazı satış temsilcileri hakikaten enteresan oluyor. Neden gereksiz? Bu kadar kişi sadece gösteriş için mi alıyor? Nasıl bir sürü psikolojisi içindeyiz o zaman biz; yazıklar olsun bize! Yağmurda karda açılmaz eyvallah, sıcak havada niye açılmıyormuş??? Yani tüm samimiyetimle dumur olmuş durumdayım. Elindeki aracı mı satmaya çalışıyor size bu kişi? Tek mantıklı açıklama bu.

Benim şahsi fikrime gelirsek; ben sık sigara içtiğim için sunroofu özellikle almıştım, ancak 5,5 yıldır arabada bir kez bile sigara içmedim. Sıklıkla sunroof da kullanmıyorum, varlığını unutuyorum diyebilirim. Benim durumumdaki biri için alınmayabilir. Ancak tam tersine bulduğu her fırsatta sunroofu açan ve bundan keyif alan insanlar var. Sigara içiliyorsa araçta bence zaten şart. Kaldı ki yeni Superb'de sunroof boyut olarak da büyük olduğu için açmasanız ve sadece perdeyi açsanız dahi aracı ferahlatıyor. Benim sunroof konusunda tek çekincem olası trim sesleri olurdu. Zira örnek olarak Ankara And'daki test aracı düşük kilometrede olmasına rağmen sunroof senfoni orkestrası gibi. Ancak bu tarz bir durumu hiç yaşamayan üyelerimiz de mevcut.

Lansman rengi business gri olarak geçiyor, ben de şahsen onu tavsiye ederim.

5 yıl önce arkadaşımın scenic'ini ödünç alarak uzun yol yapmıştım. 2000 model'di sanırım araç. 750 kmlik yol sonunda sunroof olayına o kadar hayran kalmıştım ki. Bazı hava sıcaklıklarında klima açmak anlamlı gelmiyor bana (kendimce klimalardan gelen mekanik havadan rahatsız olurum hep) cam'ı açtığınızda ise çok ses yapıyor (rüzgarlık bazen yakışıyor arabaya bazen çirkin duruyor) sunroof'u ters tarafa azıcık açmamla temiz ve sessiz havanın içeri girmesi çok güzeldi. Bu nedenle sunroof konusunu yeni arabamda bende düşünüyor olacağım ancak trim sesi ile ilgili okuduklarım beni de ikilemde bırakmıyor değil. aslında bazı arkadaşlarımızı rahatsız eden sesler beni çok etkilemiyor, trim sesi olan bir araca binip tecrübe etmem gerekecek :) gönüllü olan var mı? :)

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Özgür Şahin;572229
5 yıl önce arkadaşımın scenic'ini ödünç alarak uzun yol yapmıştım. 2000 model'di sanırım araç. 750 kmlik yol sonunda sunroof olayına o kadar hayran kalmıştım ki. Bazı hava sıcaklıklarında klima açmak anlamlı gelmiyor bana (kendimce klimalardan gelen mekanik havadan rahatsız olurum hep) cam'ı açtığınızda ise çok ses yapıyor (rüzgarlık bazen yakışıyor arabaya bazen çirkin duruyor) sunroof'u ters tarafa azıcık açmamla temiz ve sessiz havanın içeri girmesi çok güzeldi. Bu nedenle sunroof konusunu yeni arabamda bende düşünüyor olacağım ancak trim sesi ile ilgili okuduklarım beni de ikilemde bırakmıyor değil. aslında bazı arkadaşlarımızı rahatsız eden sesler beni çok etkilemiyor, trim sesi olan bir araca binip tecrübe etmem gerekecek :) gönüllü olan var mı? :)

Özgür trim sesinin ansiklopedik tanımı And'da hazır duruyor:++: Bir ara yolun düşerse mutlaka test sürüşüne çık, zaten bizim İnanç da orada. Benim çıktığım araç 1.4 TSI 150 hp ACT olandı. Dizel test aracı da var, o araçta var mı bilmiyorum.

Çevrimdışı promethe

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben beyaz siyah ve business griyi canlı gördüm, ki kendi aracım da business gri, en çok yakışan renk bu, ici mutlaka bej olmalı bir aracın içini bu kadar ferah yapan başka iç doseme olamaz. Kirlenirse temizlenir, kolayı var. Benim araç baz donanım olduğu için iç döşeme rengini degistiremiyorduk. Olsa alırdım.

Çevrimdışı elliyedi

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ben de superbe kafayı takmıştım sonra passata baktım ve octavia aldım. :) araç alma hikayem buradadır: http://www.skodaturkey.com/showthread.php?p=566461#post566461

dsg manuel ikilemine gelince. manuel çok keyifli ancak Ankara trafiğinde hergün 50km yapmak ve trafik yoğunluğu keyiften ziyade konforu ön plana çıkarıyor.

dsg-> manuel keyfine yaklaştıran bir şanzuman. burada karşılaşabileceğiniz iki sorun var.
1.Kavrama sorunu. bence sorun değil bu manueldeki debriyaj baskı balata ile aynı şey. tam otomatik olmadığı için çift baskı balata sistemi var ve bu zamanla kullanıma da bağlı olarak tükeniyor ve değişmesi gerekiyor. doğuş grubu garanti süresi içinde bunu ücretsiz değiştiriyor.
2.mekatronik sorunu. bu da şanzumanın beyni diyebileceğimiz bir ünite. arızalanırsa pahalı bir ürün diye biliyorum. serviste 4bin dışarda 2bin gibi rakamlar duyuyorum. bu da garanti kapsamında ücretsiz hatta iyi niyet garantisi denilen kapsamda cüzi miktarlara değiştiriliyor.

sonuç: ben aracı alırken +2 yıl uzatma aldım. sorunsuz olarak bilinen bir araç alıyor olsaydım bu uzatmayı yine de alırdım. araçların bu kadar elektronik bağımlı bir hale geldiği dünyada basit bir arıza yüksek meblağlara varabildiğinden dolayı garanti ne kadar uzunsa o kadar kafanız rahat olur.

Çevrimdışı mubtela05

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bir de sanroof temini konusunda sıkıntı olduğunu söylemişti satış temsilcisi. Normal bir araç için maksimum 2 ay beklemem gerekirken sanrooflu araç için bu sürenin 3 ayı bulabileceğini söylemişti. Trim sesleri de cabası tabii ki. Business gri seçeneğini değerlendireceğim inşallah. 2600 TL karşılığında +3 yıl garanti süresini %100 parça değişim garantisiyle alabileceğim söylendi. Bu garntiyi hemen aracı alirken almak yerine 2 yıl garanti süresinin bitimine yakın almak daha mi mantıklı? Elindeki araçlardan zaten içi bej olan yoktu, sadece 2.0 TDI donanımli aracin içi bejdi. Yani elindeki aracı satma niyetiyle değildi bu söyledikleri. Neden olduğunu ben de çözemedim. Sıcakta acamazsin dediği de kafana güneş vurur dedi :)