Saygi deger arkadaslarim,
Önümüzdeki Sali günü Volkswagen´i Avukatima veriyorum. Sali günü ilk Randevum var ve hayatimda ilk defa Avukatlik bir durumum oluyor, Volkswagen sayesinde.
Sorunum yeni aldigim 2010 Model Aracimin Bi-Xenon Farlari,
geceleri Otoyolda veya Normal Karanlik yerlerde Tabelalari göremiyorum. Menzil cok kisa ve farin gücü yada aydinlatisi diyelim cok az. Bunun icin bir cok kez Servise gittim. Eski 2007 Model Passat 3C aracimin Bi-Xenon farlari cok farliydi hem renk olarak hemde aydinlatilis olarak, ayrica Otoyolda tüm Tabelalari görebiliyordum. Sirf Bi-Xenon Far icin 5 defa Tamirhaneye gittim ve en son Volkswagen Müsteri Hizmetine gönderdiyim Resimler sayesinde Volkswagen Müsteri Hizmeti gönderdiyim resimleri Servisime yollamis ve onlarda beni baska bir Passat Variant Modeli ile karsilastirmak icin geriye cagirdilar. Tamirhanede tüm lambalar kapandi ve 2 arac yan yana durdu, aradaki farki Servisdekiler gördü, benimki Sari Rengi (Sariya kaciyor) diger Passat Variant ise cok acik Renk ve Maviye kaciyor. Aradaki Farki görüp yazdilar cizdiler ve VW´ye devam gönderdiler. 1 Gün sonra Telefon geldi ve Volkswagen hic birsey yapmiyor nedeni ise Volkswagen bu Farlar seri üretildiyini yazmis (gerisini anlamdim). Servisdeki eleman elimiz kolumuz baglandi birsey yapamiyoruz dedi. Bende Telefonda bu olay ile fazla ugrasmak istemediyimi ve yeni aracta bu tür sorunun olmamasini ve Avukata vereceyimi söyledim. Ardindan Avukatimi arayarak Randevu aldim.
Bir tek Servise göstermedim, diger Servislere gittim Resimleri gösterdim ve hepsi arada Fark oldugunu benimkinin daha az yandigini söyledi. Ayrica Alman ADAC´ye yolladim yardim istedim, onlarda Elektronik´te sorun olabileceyini söylediler. TÜV veya DEKRA´da Farlari kontrol ettirirsem daha iyi olurdu ama bu cok pahali ve yeni bir aracta bunun VW karsilamasi gerekir.
Simdi Sali gününü bekliyorum.
Eski Sifir 2007 Model Passat aracimi "geriye verip" yerine yine VW Passat bu sefer Variant arac Siparis ettim ve aldigim günden beri Far´larda sorun var.
Sonucu sizlere iletecem.
Saygilar