Ben de filo ve kiralama satışlarının buna etkisi olduğunu düşünüyorum. yıllardır araç satın alacaklara sömürülmeye muhtaç muamelesi yapan VW hala bireysel olarak bu satışı yapıyorsa helal olsun. Yeni kasa Suberb nihayet klasmana girmiş. Dikaktimi çeken satışları son 5 yılda eriyen Opel in en iddiasız modeli İnsignia ile nerdeyse SuberB i yakalayacak olması. Sanırım insanımızın yine yanlış marka algısı bunda etkili. Skoda olacağına opel olsun mu diyorlar acaba?
Aslında itiraf etmek gerekir ki, insignia fiyat/performans olarak değerlendirildiğinde güçlü bir araç. 24 saat testine katılmıştım. Full paket araç test etme imkanım olmuştu ve gerçekten çekiciydi. Kalite olarak bakıldığında sanki Superb'den geriye kalır hiçbir yeri yok. Ama tabi ki Opel Türkiye olarak bakıldığında zannediyorum müşteri memnuniyeti kalitesi biraz düşük. Skoda bu konuda ne durumda işin gerçeği ondan da tam emin değilim. Konya'da yaşıyorum, Superb test sürüşü de yaptım. Opel'de söylediğim şeyin aynısı geliyor dilime: "Tamam araç güzel de, Skoda Konya'yı ne yapacaz :confused:
O bakımdan, rakamlar bence şaşırtıcı değil. Opel biraz daha müşteri memnuniyetine önem verse, insignia; skoda için de superb, kesinlikle bu rakamları hak eden araçlar değil.
Ancak bugün okuduğum doğruysa forumda, yeni üretim superblere eklenecek donanımlar var sanırım; bir de gerek yazılımsal gerek de fiziksel güncellemelerle araçtaki "yeni kasa" kusurları giderildikçe Superb kesinlikle bu rakamları katlar diye düşünüyorum.
İşte o zaman insignia ile arasında bu kadar az fark olmaz. (İnsignia kasa değiştirince, Superb "yeni kasa" kusurlarını giderince, durum tam ters olur sanki