Ben Solargard HD serisi cam filmi çektirdim.
Ailemle bineceğimden ve aracı uzun süre kullanmayı planladığımdan pahalı da olsa kaliteli filme fazla masraf etmekten kaçınmadım. Ön cam hariç 5 cam için 500 TL verdim. Diğer markalarda da benzer filmlerin fiyatları pek farklı değil. Kaput ve iki çamurluk için 180 mikron ve kaliteli bir marka film 500 TL'den biraz fazla olur diye düşünüyorum.
Çektirdiğim cam filminin özellikleri:
%78 dışarıdan içeriye görünür ışığı engelliyor.
%8 içeriden dışarıya görünür ışığı engelliyor.
%55 solar enerjiyi yansıtıyor.
%98 UV ışını engelliyor.
Ailenizle ve uzun süre binecekseniz kaliteli film öneririm. Mümkünse teknik özelliklerini de bakın derim. Bilindik, kaliteli markaların farklı teknik özelliklerde çeşitli serileri oluyor. 2 numara 3 numara gibi sınıflandırma yok aslında. Garanti, uygulamanın kusursuzluğu, filmin kaç yıl ilk gün ki gibi duracağı da diğer hususlar.
Kaliteli filmde neredeyse camda film yokmuş gibi dışarıyı görebilirsiniz. Gece bile filmden dolayı hiçbir sorun yaşamadım. Güneşli günlerde yan camlardan gelen güneş kolunuzu çok ısıtırken filmli camda sadece hafif bir ısı fark ederseniz. Kabin ısısında da fark edilir derecede düşüş oluyor.
Sizin için cam filminde hangi kriterler önemli ise ona göre film seçin ve masraf edin.