Osman kardeşim folyo olayı ile ilgili sana kendi tecrübemi anlatayım. Çarşıda pazarda 80-100 TL'ye yapılan folyolardan beyaz Kia Ceed marka aracıma yaptırmıştım. Birkaç ay gayet güzel bir görüntü verirken, aradan geçen zaman zarfında güneşi yedikçe rengi solmaya başladı. Biraz daha zaman geçince folyoda çatlamalar oldu. Bu sefer folyoyu sökmek istedim. Ama pul pul ele geliyordu. Yaptırdığım yer bana lokasyon olarak çok uzak kaldığından başka bir folyocuda üzerine 50 TL verip söktürmek istedim. Sıcak hava tabancasıyla söktüler, ama folyo kalitesiz olduğundan bütün yapışkanı tavana bulaşmıştı.
Pasta ile bu yapışkanlar çıkmadı. Denemediğim yöntem kalmadı. En sonunda bildiğimiz benzinle tavandaki pislikleri eritip, kredi kartı benzeri bir plastikle 1 saat uğraşarak bu sorundan kurtuldum.
Folyo üretiminde dünyanın pekçok ülkesine mal ihraç eden bir müşterim var. Bu folyo işinde mükemmel ürünü elde etmek için 2 sene uğraştılar, en sonunda dünya çapında bilinen bir firmadan bu işin erbabı bir mühendisi transfer ederek cast folyo işini çözebildiler.
İllaki tavana folyo çekecem diyorsan kesinlikle paraya kıyıp kaliteli folyo alman lazım. Ben Kia'da dilim yandığı için, Citroen aracıma LLumar dan 300 TL'ye cam filmi çektirmiştim. Filmin Türkiye çapında 10 yıl garantisi vardı. Gerçek amerikan çizilmez filmdir. İçerideyken film yommuş gibi, ama dışarıdan camlar epey koyuydu.
Bu arada "mdindas" beyin dediği gibi çift renk araç muayeneden geçmez. Ruhsata ücret karşılığı işletmeniz lazım.