Furkan, kumho lastik yıllarca kullandım hemde memnun olarak sıkıntısızdır şimdi de kumho nun performans lastgi olanı ile yani Marshal ile devam ediyorum yol olarak hem arazi hemde asfalt kullanıyorum. bu yol karmamda bana en sıkıntı yaşatan 11 ayda yarı ömrünü bitiren tek lastik Michelin dir bunun içinde hayatta almayacağım lastik Michelin dir . ama ne çare ki yeni yeti m de de michelin var ve hiç memnun değilim bunlar yüzünden araziye çıkmaya tırsıyorum.
ebat işi ise size şöylee söyliyeyim
2011 1.2 TSI DSG yeti min lastikleri ebadı 215*60*16 idi bu orijinal lastikleri idi
2015 1.6 TDİ DSG yeti min lastik ebadı ise 205*55*16.
eski yetiyi satarken lastik ve jantları alıp yeniye takmak düşüncesinde idim ustayla konuştum dsg yi yorarsın hocam dedi.
Ayrıca incelemelerimde çek lerin 1.6 TDİ DSG yi Türkiye için değişime tabii tuttuğunu ve sınırlı üretim olduğunu da kendi yazılarında okumuştum.
215 lstikde araç daha yüksek yeniler daha alçak ve lastik de küçük görünüyor ama ben memnunum diz ve belimde sorun olduğu için işime geldi görüntüsü bbeni kasmadı hiç.
Ayrıca dsg de gerçekten bir farklılık ( rahatlık) hissettiriyor araç.
bence durum bu...
fiat konusu da sanki bana biraz pahalı gibi geldi fakat bu ölçü zaten ara ölçü ve fiatı fazla 205 leri ben Marshall kışlık olarak 165 tl den almıştım şubat ayın da