[MENTION=5895]DuMaN38[/MENTION] 2.8 den inip 1.0 a binince ne hissettin Buğra abi. Alinasi bir aracmi dusuncelerin nedir araç hakkında
Daha önce 3 tane fabia 1 tane felicia kullandığım için işin açığı çok garipsemedim ama tabiki süpoya bindiğinde hissettiğin o güven duygusunu vermiyor.
Araçla ilgili görüşlerime gelirsek (40 km İstanbul şehiriçi 10 km izmit şehiriçi 380 km si otoban olmak üzere 430 km kullanma fırsatım oldu)
Artıları
-iç mekanı ferah ve arka diz mesafesi gayet yeterli
-yokuş kalkış desteği güzel çalışıyor
-performansı beklediğimden daha iyi, ani hızlanması kötü ama devrini aldıktan sonra gayet güzel ilerliyor. Rampaya devrinde girerseniz kesinlikle bayılmıyor, çoğu rampayı vites düşürmeden tırmandı. Ama rampada olurda yavaşlamak zorunda kalırsanız ondan sonra hızlanması gerçekten zulüm oluyor.
-motor sesini içeri çok az alıyor, otobanda 120-130 dan aşağı inmedim ama motor sesini hiç duymadım diyebilirim.
-yakıtı gayet makul, 50 km şehir içi 380 şehir dışı ortalama 5.7 ile ankaraya girdik. otobanın neredeyse tamamında 120-130 ile geldim. şehirdışında 100-110 ile rodaj döneminden sonra 4.5 civarı bir yakıt tüketimi olacağını düşünüyorum.
-Aracın dış görünüşü kişiye göre değişir ama bana gayet yakışıklı ve sportif geliyor. özellikle gündüz led farları hoş duruyor.
Eksileri
-hızlandıkça sertleşmeyen direksiyon
-ani hızlanma diye birşey kesinlikle yok
-120-130 dan sonra araç hiç güven hissi vermiyor heleki virajlarda
-3 silindir olduğunu hissettiriyor
-kutu kolayı koyacak yer yok
elimde tutmak zorunda kaldım dökülmesin diye
Eğer ciddi performans beklentiniz yoksa özellikle şehiriçi için ideal bir araç. Arkadaşın bu aracı almasında bütçesi etkili oldu ama pişman olacağını sanmıyorum zaten ilk arabası ve yeni yeni araç kullanıyor. (aracı 28 peşin 12 bin 12 taksit sıfır faiz ile aldı, zaten sıfır faiz olayından dolayı skoda ya yöneldi) ancak 40000 peşin parası olsa kesinlikle bu arabayı aldırmazdım