škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Mükemmel Park Etmenin Geometrisi ve Formülü

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Allah herkese her yeteneği eşit dağıtsaydı insan olmazdık :)

Sakin sakin anlatmak lazım arkadaşa... (yıllarca :kiki:)

berfin.meb

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ero__;57893
Allah herkese her yeteneği eşit dağıtsaydı insan olmazdık :)

Sakin sakin anlatmak lazım arkadaşa... (yıllarca :kiki:)
Hangi arkadaşa kim anlatacakmış anlamadım sayın  ero__ ? :confused:

Çevrimdışı isikayhan

• SIMPLY CLEVER
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.
Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

M.Niyazi Saral

berfin.meb

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ero__;57935
Polo şoförüne :kiki:
Neden gülüyorsunuz ki ? Polo şoförü bayan olduğu için mi ?
Ben daha kötü park etmeye çalışan baylar da gördüm.
Bir alışveriş merkezinde park etmeye çalışıyordu. Biz de o sırada park yeri arıyorduk babamla. Allahtan fazla yakınında değildi babamın arabası.
Park edemediği gibi bir arabaya da çarptı ve sinirlenip hızla kaçtı. Keşke telefonla çekseydim o görüntüleri. O zaman da güler miydiniz böyle ?  :)

berfin.meb

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: isikayhan;57938
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.
Herkesin anlamadığı noktalar vardır. Herkesin herşeyi anlaması beklenemez. Önemli olan karşınızdakinin kalbini kırmamaktır.Çünkü çok az insan hayatın gerçek anlamını anlar. :)

Bir Kızıldereli Atasözü :
"Bana söylersen unutabilirim, gösterirsen hatırlayabilirim. Ama beni de katarsan anlayabilirm."

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hayatın gerçek anlamı neymiş peki?

Hayatın anlamı herkese göre farklıdır. Zira herkes aynı hayatı yaşamıyor.

berfin.meb

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ero__;57959
Hayatın gerçek anlamı neymiş peki?

Hayatın anlamı herkese göre farklıdır. Zira herkes aynı hayatı yaşamıyor.
Evet zaten ben de bunu anlatmaya çalışıyorum sayın ero__:)
 Hayatın anlamı öyle çok yönlü ki. Kişiye göre bu anlam felsefi, bilimsel, ahlaki, dinsel, maddesel, manevi boyutlar gösterebilir. Bu farklılıklar kişinin yaşam koşullarına ve görüp geçirdiklerine göre şekillenir.
Kimine göre para kazanmak hayatın anlamı olurken, kimine göre ise bir insanı gülümsetebilmektir.
Önemli olan da ,işte bu ince çizgiyi birbirinden ayıabilmektir.

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: berfin.meb;57951
Neden gülüyorsunuz ki ? Polo şoförü bayan olduğu için mi ?
Ben daha kötü park etmeye çalışan baylar da gördüm.
Bir alışveriş merkezinde park etmeye çalışıyordu. Biz de o sırada park yeri arıyorduk babamla. Allahtan fazla yakınında değildi babamın arabası.
Park edemediği gibi bir arabaya da çarptı ve sinirlenip hızla kaçtı. Keşke telefonla çekseydim o görüntüleri. O zaman da güler miydiniz böyle ?  :)

Sizden daha çok güleceğime emin olabilirsiniz :kiki:

Eğri oturup doğru konuşalım. Trafikte varsa 10.000.000 erkek şoför var 100.000 bayan şoför. E haliyle göze batan onlar oluyor :kiki:

berfin.meb

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ero__;57983
Sizden daha çok güleceğime emin olabilirsiniz :kiki:

Eğri oturup doğru konuşalım. Trafikte varsa 10.000.000 erkek şoför var 100.000 bayan şoför. E haliyle göze batan onlar oluyor :kiki:
Ben ikisini de gördüm ama ikisine de gülmedim. Bay olsun bayan olsun sürücülere ehliyet verilmesinin bu kadar kolay olmaması gerektiğini düşündüm sadece sayın ero__.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: berfin.meb;57993
Bay olsun bayan olsun sürücülere ehliyet verilmesinin bu kadar kolay olmaması gerektiğini düşündüm sadece sayın ero__.

Katılıyorum.

TR'de ehliyet almak için gereken kriter: Nefes almak...

Ölü olmadığın sürece kolayca ehliyet alabiliyorsun, sonra kural ihlalleri, kazalar vs. Trafikteki durum ortada, trafiğe çıkınca saç baş yolduruyorlar, keisnlikle kadın-erkek ayrımı yapmam, ne amcalara, dayılara rastladım, beden yaşıyor ama ruh gitmiş çıoktan.

İnsanlar yanlışlarla başlayıp yanlışlarla sürmeye alışıyorlar, en güzel örneği taksiciler. Bir işi çok yapmak o işi iyi yaptığınız anlamına gelmez, örnek yine taksiciler...

Naçizane  :hhh:

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben güldüm ve yine gülerim.

İlkokul mezunu olmak bildiğim kadarı ile şuan ehliyet elmaya yetiyor. İlkokulda da temel matematik veriliyor. Eh biraz aklı mantığı olan insan da park etmeyi ÇALIŞARAK gayet güzel yapabilir.

Babam ilk ehliyetini aldığında bizim evin önündeki cadde üzerinde manyak gibi bir ileri bir geri gider gelirdi. (Ben de manyak gibi yanında otururdum :kiki:) Sonuç? Bana göre yaşına rağmen (53) mükemmel reflekslere sahip süper bir şoför.

berfin.meb

• Ziyaretçi
Sayın ero__  ehliyet almanın elbette alınan eğitimle doğru bir orantısı yok. Hatta şimdi kaza yapanların çoğu üniversite mezunu.
Önemli olan insanın eğitim derecesi değil bilinçli bir araba kullanıcısı olması.
Eskiden ehliyet almak bu kadar kolay değilmiş eğer yanlış bilmiyorsam. Artık çok kolaylaştı.  Bunun yanlışlığını vurgulamak istemiştim sadece.
Gülmenize gelince dileriz Allah hep güldürsün sizi. :)

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Benim de demek istediğim bu işin eğitim ya da zihniyetten ziyada kabiliyet işi olduğu. Bu kabiliyet de geliştirilebilir bir kabiliyet bana göre. Bilinç ? Evet bilinç bir yere kadar. Biraz da mantalite ile alakalı. Toplumda olmayan saygı ya da olan saygısızlık trafiğe de ister istemez yansıyor.

Geçen gün yolda eşimle yürürken bir araç sürücüsü dar bir sokağa dönemediğini gördüm. Dönememe sebebi esnafın koyduğu bir kuka. Araçtan inmesi için geri gelmesi gerekti ama arkasında da araç olduğu için gelemedi tam gaza asılıp arabanın canına okuyacakken 2 hızlı adım atıp kukayı çektim. Garibim dondu kaldı :D :kiki: Böyle bir hareketi insanımız kimseden bekleyemez hale gelmiş artık. Yazık...

Eskiden ehliyet almak çoook daha kolaydı. Emniyete gidip bana bir ehliyet diyip neredeyse hemen alabiliyordunuz. Şimdi o kadar kolay değil. Kolay ama o kadar da değil.