škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Mükemmel Park Etmenin Geometrisi ve Formülü

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berfin.meb

• Ziyaretçi
Bu örnek davranışınızı kutlarız sayın ero__.  Evet ne yazık ki toplumumuzda iyi insanlar azınlıkta artık.
Benim bahsettiğim eski bayağı eski. 5-10 yıl öncesi değil. 20-30 yıl öncesi.
Neyse önemli olan şimdiki durum tabi ki. Ehliyet  almak tam bir eğitimle olmalı. :)
Konu park etmekti ama nerelere geldi. Konuyu başka yönlere dağıttığımız için başlık sahibinden özür dileriz. :)

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ne vatandaşlar görüyorum yollarda..Adam .küzün teki! Ana yolda durup ansızın birine bişey soran, kırmızıda ısrarla geçmeye çalışan, park ettiği yere bakmayıp dönüşü kapatan, tekerleği kaldırımın ucunda bırakıp lastiğin canına okuyan, hepsini görüyorum, görüyoruz..

Ee adama bakıyorum bu adam öğretmen tanıyorum  ama yaptığı hataları hiç yakışmıyor.Demekki tahsille alakası yok..Bilinçli olmakla alakası var..İnsan saygılı olmayı biliyorsa o adam trafikte düzgün araç kullanır merak etmeyin genelde böyledir.

Park konusunda ise bayanların neden böyle zaafları olduğunu bilmiyorum :kiki:
Şu an aklıma gelen en iyi bayan sürücü burcu çetinkaya'dır.Ralli pilotudur kendisi bilmeyenler için hatırlatalım.Ama gel gör bu şahsiyet şov için kamera karşısına geçmişti.Beyazıt öztürk ile düz yolda takla attırmayı başardı fiesta kit car'ına :)

Genelleme yapmak yanlış.Ama şu bir gerçek bayanlara karşı bir önyargımız var :D Ne zaman bayan sürücü görsem tedbirimi almaya çalışıyorum..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Ekliyim mi cazibeme dayanamayan bayanı, 3 gün sonra 1. yıl dönümümüz olacak :++: :++:

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mygokhan;58706
...aklıma gelen en iyi bayan sürücü burcu çetinkaya'dır.Ralli pilotudur kendisi bilmeyenler için hatırlatalım.Ama gel gör bu şahsiyet şov için kamera karşısına geçmişti.Beyazıt öztürk ile düz yolda takla attırmayı başardı fiesta kit car'ına :)...
İyi de düz yolda değil toprak parkurda attı taklayı. Toprak dediysem de dümdüz yol değildi.:wnk: O tarz bir yolda 2. vitese atmaya çekiniriz biz.:wnk:

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;58817
İyi de düz yolda değil toprak parkurda attı taklayı. Toprak dediysem de dümdüz yol değildi.:wnk: O tarz bir yolda 2. vitese atmaya çekiniriz biz.:wnk:
İyide ralli pilotu olan o ben değilim :hhh:  Atmayacak ben bilmem :hhh::kiki:
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı VW_Passat

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
aracimi en son 07.09.2009 Tarihinde dogru düzgün Park etmistim. 08.09.2009 Tarihinde yeni Aracimi aldigim günden beri artik araci ben Park etmiyorum, arac kendi Park ediyor :knp: :cool:. Yapmam gereken sadece bir tusa basiyorum ve Göstergeye takip ediyorum arac gereken Park yerini buldugu zaman bana Haber veriyor, benim yapacagim tek sey ise Vites degistirip, Gaz ve Frene basmaktir. Türkiye´de bile bu Sistemi Test ettim ve harika calisiyor :+1:. Su ana kadar Sehir icinde vs. hep aracimdaki Parklenkassistent "ParkAssist" Park ediyor.

Kisaca bu Tür Geometriler Erkek adama tersmis dermisim :D....

Buda aracim kendi kendine Park ederken bir Video :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=PvJyCNlAREM
2010 Volkswagen Passat Variant Highline 2.0 TDI CR 140HP 6-Vites DSG (Tiptronik), Izlanda Grisi - Sedef Boya

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bröööhhhh :D Ben gaza frene hatta vitese de kendi kumanda ediyor diye düşünüyordum :D :++: Yuh artık lebron ceymıs diyorum. Gaza bas frene bas e vites değiştir başka ? Direksiyon mu bu kadar sorun :kiki:

Tamam elbette güzel bir şey. Ama gaz fren kontrolü bu kadar da zor değil ki? Zaten geçen tiguan kullandım. Bilgisayar direksiyonu gibi zırt bir oyana zırt bir bu yana. Dokunsam dönüyor direksiyon. Azıcık tekerlek hassasiyetini verseymiş daha güzel olurmuş sanki...

Çevrimdışı Low-Rider

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Valla istanbul gibi bir şehirde yaşayınca insan ister istemez mükemmel park etmenin çözümlerini buluyor :)

Yanlız şu parkasistant olayı çok güzelmiş..

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
En güzel park asist olayını bir taksici tanıdık öğretmişti bana. Gözümün önünde şahini ön ve arkadan 1-2 şer parmak kalacak şekilde 2 araba arasına sokunca azmetmiş öğrenmiştim :P

Çevrimdışı VW_Passat

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ero__;60872
Bröööhhhh :D Ben gaza frene hatta vitese de kendi kumanda ediyor diye düşünüyordum :D :++: Yuh artık lebron ceymıs diyorum. Gaza bas frene bas e vites değiştir başka ? Direksiyon mu bu kadar sorun :kiki:

Tamam elbette güzel bir şey. Ama gaz fren kontrolü bu kadar da zor değil ki? Zaten geçen tiguan kullandım. Bilgisayar direksiyonu gibi zırt bir oyana zırt bir bu yana. Dokunsam dönüyor direksiyon. Azıcık tekerlek hassasiyetini verseymiş daha güzel olurmuş sanki...

ero ustam,

önemli olan Gaz ve Fren degil, önemli olan benim yerime arac direksyonu döndürüp Park etmesidir :D . Simdi sizin Almanya´da olmanizi ve ben size bu sistemin nasil calistigini göstermek isterdim :D :ok:
2010 Volkswagen Passat Variant Highline 2.0 TDI CR 140HP 6-Vites DSG (Tiptronik), Izlanda Grisi - Sedef Boya

berfin.meb

• Ziyaretçi
İşte bu da araba parketme oyunu..
Acaba formül burada da geçerli olabilir mi ?  :taka:

http://www.yesiloyun.com/Araba-Parketme.html

berfin.meb

• Ziyaretçi