Merhaba arkadaşlar. Mayıs başında Citroen DS3'ümü sattıktan sonra araç arayışlarım hızlandı. 60.000'e gırtlak dolu 1.2 tsi dsg Fabia almak üzereyken Ömer kardeşimin "hele gel bi bakalım" demesiyle başlayan Astra araştırma sürecim, 2-3 hafta önce kapora verip dün de aracı teslim almamla nihayete ermiş oldu
Araç 1.4 150 hp turbo benzinli motora ve 6 ileri ActiveSelect isimli tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip. Dynamic donanımı tercih ettim maddiyat çerçevesinde, başlıca özelliklerinden bahsedersem;
- Şerit takip asistanı
- Anahtarsız giriş ve çalıştırma
- Aktif şehir içi çarpışma önleme sistemi
- Trafik levhaları tanıma sistemi
- Mirrorlink
- Takip mesafesi kontrol sistemi
- Spor ön koltuklar ve sadece Dynamic donanımda olan Sport tuşu.
Üzerinde ekstradan Gelişmiş Park Pilotu Paketi var, bu paketle birlikte "kör nokta uyarı sistemi + geri görüş kamerası + paralel ve dikine otomatik park + otomatik katlanır dikiz aynası" donanımları geliyor. Böylece en üst donanım olan Excellence'tan tek eksiği LedMatrix farlar
En sevindiğim şeyden biri de plaka çok güzel oldu, doğduğum gün, doğduğum ay, doğduğum şehir, ismimin baş harfleri, ne ararsam var plakada
Dün yaptığım kısa gezintide güzel tüketim değerleri yakaladım. Bahçelievler'in yoğun dur-kalklı trafiğinde aşağıdaki değeri tutturdum
Bu değer de Anadolu Bulvarı'ndan eve geçip geziyi sonlandırdığımda elde ettiğim gün sonu değeri
Yapılacaklar listemde;
- Plakalıkların iptali
- Kaput filmi
- Komple boya koruma
1 ay içinde bu işlemleri de tamamlayacağım inşallah
Maşallah'ı eksik etmeyin lütfen, hep birlikte kazasız belasız nice km'ler devirmek dileğiyle