Ben de her iki aracı da uzun sure kullandım.
Detaylı bir karşılaştırmayı şu link te bulabilirsiniz:
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=32209Özetleyecek olursak:
A7 nin avantajlı olduğu yönler iç-bagaj hacmi ve az da olsa yakıt tüketimi olur ama bunun dışında bu iki araç karşılaştırıldığında
Görünüm: Insignia D sınıfı, daha büyük ve kaliteli duruyor, ağırlığından ödün vermeden sportif duruş sağlıyabiliyor
MAlzeme KAlitesi: Insignia da malzeme kalitesi bir tık daha önde, özellikle makyajlı kasayı alırsanız bu fark daha da hissedilir derecede
Yol Tutuş: Bu konuda bana göre bırakın A7 'yi D sınıfındaki diğer rakipleri dahi Insignia nın eline su dökemez. Std yol tutuşu çok çok yüksek, bir de Flexiride alırsanız o başka bir boyut zaten
Perf: Dizel üniteler için konuşursak Insignia biraz daha perf'lı. Benzinli için konuşursak 1.4Tnin perf'ı 1.4 TSI'a göre çok kötü. Insignia için benzinli motor 1.6T olmalı.
Yukarıda yazdığınız tercihlere değinirsek de:
Sunroof: A7 nin sunroof trim sesinden şikayetçi olan çok. Insignia için bu tür bir şikayete hiç rastlamadım.
Bej Döşeme: Evet çok gzl, çok ferah gösteriyor. Ancak özellikle kumaş bej döşeme büyük sıkıntı. İnanılmaz leke tutuyor. Su lekekeleri kalıyor. Sürekli dikkat edip temizlemek gerekli. O nedenle döşeme bej olacaksa mutlaka deri seçilmeli.
Ses Yalıtımı: Insignia, A7 den çok çok üstün.
Otomatik Aktarma: DSG, easytronic den çok çok üstün
geri kalanlar 3 aşaa 5 yukarı aynı zaten.