[MENTION=4833]ringcep[/MENTION] yakın zamanda dediğiniz tüm araçlara bakmış ve bir tercih yapmış biri olarak kısaca şöyle tecrübelerimi aktarayım.
Honda crv
Makyajlı kasa da tipi biraz daha toparladılar 1.6 dizel 160 bg çok başarılı bir motor ancak 9 ileri şanzıman kullananlar tarafından beğenilmemekte. Çok aklı karışlan geçişleri hissettiren bir şanzıman olduğundan bahsediyorlar. Donanımı beni tatmin etmedi fiyatı da hatırı sayılır şekilde yüksek
Nissan qashgai
Popüler kadın jipi 4x2 olması ve cvt şanzımanı sahip olduğu gücü düzgün yere aktaramaması ve nispeten bu 4 lü arasında en ufak hacimli ve kalitesiz malzemeye sahip olması benim hoşuma gitmemişti hoş ben direk xtraille kıyaslamıştım diğer araçları qashgai az yakar, kolay satılır ama pahasına göre boş bir araç
Kia sportage
Şüphesiz en çok aklımızı karıştıran araç oldu tucsonla aynı motor,şanzıman, şasi, aynı elektronik donanımlara sahip olmasının yanısına tucsona ek soğutmalı koltukları, elektrkli bagaj kapağı, kablosuz şarj bölümü hatırı sayılı derecede cezbediyor. Ayrıca uzunları halojen olan tucsonda bulunmayan bi-xenon mevcut gel görki 20 bin liraya yakın bir fiyat farkı bulunuyor tucsonla.
Gelelim tucsona
Anlayacağınız üzere tercihimizi tucsondan yana kullandık. Aracımız şun 1100 kmde tek memnun olmadığımız nokta yakıtı. 13-14 ltlik kısa mesafeli ortalama tüketimi can sıksa da muhteşem çalışan kör nokta ve şerit takip asistanı ki kör noktayı dün Furkan abinin astra k sı ile karşılaştırdığımda hakikaten çok daha efektif çalışıyordu, geniş ve ferah yaşam alanı, ağzına kadar dolu oyuncakları, efektif çalışan navigasyonu 19 inçlik hayvani jantlara rağmen olan konforu, sessizliği, dinginliği tercih sebebimiz oldu. 114 bin gibi bir rakama aldık 2 ay önce şuan ne kadar bilmiyorum ancak alırken de diğer rakiplerinden çok daha uygun fiyata çok daha fazla donanım ve güç aldık ve düşüncemiz eğer çok kullanır isek araca lpdi sistem lpg takarız diye düşünmüştük. Şuan tahmin ettiğimiz kadar kullanmıyoruz ancak piyasada 20 den fazla yeni tucsonda lpdi sistem takılı ve 30-40 bini devirenler var. Umarım yararlı olur. İyi forumlar