...Deneme sürüşü yaparken 4. vitesten 5. vitese geçerken hissedilir derecede sarsıntı hissettim...
Kavramada problem varsa, kalkışta ve hemen akabinde ikinci vitese geçişte sarsıntı oluyor. Kavramaları iyice fena olmuş Jetta kulandım ancak yine de 4. vitesten 5. vitese veya diğerlerinde bir sarsıntı olmuyordu. İlginç bir durum.
...sıkışık trafikte ya S moduna alın yada manuele alıp kullanın deniyor...
S moduna da alsam, benim İbiş sıkışık trafikte hep S2' de yarım debriyajla gidiyor. S moduna almak fayda etmiyor, ben de manuele alıyorum.
...varsın çok yaksın dedim tork konvertörlü seçtim...
Tork konvertörlü otomatik candır.
......insanların çoğu "aaa otomatik mi, tamam alıyorum" deyip ne aldığını bilmeden para veriyor...
Bir çok işimiz böyle değil mi zaten?
EDC konusunda yorumlarınızı alabilir miyim hocam? DSG7 gibi mi o da?
Firmaya ikame araç olarak henüz 7000km' de Fluence EDC gelmişti. Sıkışık trafik başladıktan 3-5 dakika sonra kalkışlar sarsıntılı olmaya, vites geçişlerinde yığılmalar yapmaya başlıyordu. Daha önce de 50.000km' de aynısı bir ikame araç gelmişti, onda da aynı durumları yaşamıştım.
...Işıklarda da boşa almıyorum...
Frene iyice basarsanız bu durumda, pek de fazla bir sıkıntı çıkacağını sanmam. Eğer frene anca aracı durduracak kadar basarsanız -ki bu durumda motor rölanti devri yüksektir- o zaman yarımdebriyaj konumunda bekliyor şanzıman ve kavramalar ısınmadan mütevellit evsâfını keybediyor.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!