Merhaba arkadaşlar.benim aracim 2016 1.2tsi style + sunroof octavia.
Şimdi araba alacakken kesinlikle ama kesinlikle acele etmeyelim .sadece markaya isme bakarak araçta almayalım.imkanimiz varsa kafamizdaki bütün firmaların araçlarını detaylı şekilde test edelim.motor verimini ,cekisini,frenlerini fln .motorlari aşağı yukarı biliyoruz ama ben sadece motorla bitmediğin anladım.aracin kapisindan,kapi fitilinden,koltuktaki sungerlere ,en azından kaputu kaldırıp bi göz atalım.gecelim arka koltuğa oturup deneyelim.kisacasi acele etmeden dikkatli olalım.
Gelelim bana; ya zaman gectikce kullandikca heves olayı azaldıkça insanın gözü kulağı farklı çalışıyor.ilk zamanlar aman boleroydu maxidot ekraniydi,start stoptu felan derken artık herşey normale bindi.yolda sadece gaza basıp gidiyor frene basıp duruyorum .ama şimdide kulak seste gõz ayrıntıda.
Motor kaputunu bayide hiç kaldırıp bakmamistim.bi actimki motor kapağı o kadar basit mi olur.sordum abi dizellerde var benzinliye yok dediler.nedenki 85 bin yetmedimi.cok özensiz çok.
Akuye baktım ismini bile okuyamadigim birşey.sorduk öyleymiş neden ya genemi az geldi para.
Sunroof gicirdiyor ,sorduk bunda oluyormuş öyle.peki dedik.
A sütunundaki kaplamalar oynuyor .sordum hepsinde olurmuş.ilginc.
110 u gecmene gerek yok camlardan ses yapıyor sordum abi genelde olur dediler . Superbde yokmus nedenki 85 bin yetmezmi ya
Kapılara gelince .bana her kapının kapanis sesi farklı geliyor.ve bu kadar kaliteli markada lop lop kapanması gerekir.ayrica cam açıkken kapatınca resmen reno Tofaş gibi sesi var.sasirdim....
Ses olayı var.110 u gecmene gerek yok.sordum,abi asfalttan o dediler.sifir kaymak gibi asfalt olması gerekirmiş.ya sahinle git o asfatta oda ses yapmaz.ve ufak çukura gir ne biliyim hafif çikintidan geç tüm lastik sesi içerde.takir tukur.
Arka cam düğmeleri ya çok basit ve kötü dizayn edilmiş.
Kafaliklar sadece yukarı aşağı hareket ediyor.öne arkaya yok.eksiklik bu
Bej döşeme alıyoruz ama zemin siyah.cok zıt hiç iyi değil.
Frene basiyorsun araba garrss guurss ediyor.Zenon far grubu var ama sis lambası sarı renk.neden beyaz değil acaba.
Ya kötü park sensoru bile opsiyonel diyor.hersey opsiyonel.
Kısaca ben bence bu verdigim parayı bu arabanın haketmedigini düşünüyorum.daha aşağı rakamlara olmalı.a ma aldık bir kere binelim biraz
Farklı goruslere saygım var...
Bende size katılıyorum. Ama showroom da inceleyerek ya da test sürüşü yaparak birçok şeyi yine de fark edemeyebilirsiniz.
Benim araç 2016 model 1.2 TSI DSG. Kendi aracımda farkettiğim sıkıntılar(ya da ne derseniz artık):
1. 1500 deviri geçtiğimde motordan ıslık sesi geliyor. 2000 deviri geçtiğimde ciddi şekilde ıslık sesi duyuluyor.
2. Start/Stop düzgün çalışmıyor. Motor sıcak, emniyet kemeri takılı ve yolcu kapısı açılıp kapatılmadığı halde stop olduğunda tekrar gaza bastığımda çalışmıyor. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırmak zorunda kalıyorum. (iki defa başıma geldi)
3. Arabaya bir kişi oturduğunda ya da kapalı garaja girerken-çıkarken hafif bir frene bastığımda çok fazla gacır gucur ses geliyor.
4. Sol yan ayna katlandığında ve açıldığında sanki bir şey sıkıştırıyormuş gibi ses çıkarıyor. (Bunu her zaman yapmıyor. )
5. Kaputun sol çamurluk hizası düzgünken, sağ tarafta kaput çamurluk hizasının altında kalıyor.
6. Bolero, SD karttan müzik dinlerken resetleniyor. Servise götürdüm. Halen çözüm bulunabilmiş değil.
7. Yağışlı havada Ön farlar çok buğulanıyor.
8. Müzik dinlediğimde arkada oturanlar ses çok az diyor. Oysaki öndeki ses çok fazla. Bolero ekrandan ses ayarına gidip sesi tamamen önden arkaya doğru ilettiğimde gerçekten arkaya ses vızıltı gibi geliyor.
Yakıta gelecek olursam bence şehir içi yoğun trafikte(start/stop kapalıyken) oldukça fazla yakıyor. 40 dk yoğun trafikte kaldım. Trafiğe girdiğimde kalan benzin ile 290 km gidebileceğim yazıyordu. Trafikten çıktıktan sonra 190 km gösterdi. Neyse biraz gideyim belki yükselir diye düşündüm. Kalan depo ile gidebileceğim mesafeyi 180 km olarak güncelledi. Defalarca 40-50 dk. yoğun(neredeyse duran) trafikte kaldım. istisnasız 100 km aşağı çekiyor. Bence şehir içi yakıt tüketimi konusunda diğer araçlardan çok da üstün değil. Ama uzun yolu iyi.
Bir depo benzin ile(oldukça sakin kullanımla) şehir için kullanımda 550 km'yi bir türlü geçemedim.