Bende size katılıyorum. Ama showroom da inceleyerek ya da test sürüşü yaparak birçok şeyi yine de fark edemeyebilirsiniz.
Benim araç 2016 model 1.2 TSI DSG. Kendi aracımda farkettiğim sıkıntılar(ya da ne derseniz artık):
1. 1500 deviri geçtiğimde motordan ıslık sesi geliyor. 2000 deviri geçtiğimde ciddi şekilde ıslık sesi duyuluyor.
2. Start/Stop düzgün çalışmıyor. Motor sıcak, emniyet kemeri takılı ve yolcu kapısı açılıp kapatılmadığı halde stop olduğunda tekrar gaza bastığımda çalışmıyor. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırmak zorunda kalıyorum. (iki defa başıma geldi)
3. Arabaya bir kişi oturduğunda ya da kapalı garaja girerken-çıkarken hafif bir frene bastığımda çok fazla gacır gucur ses geliyor.
4. Sol yan ayna katlandığında ve açıldığında sanki bir şey sıkıştırıyormuş gibi ses çıkarıyor. (Bunu her zaman yapmıyor. )
5. Kaputun sol çamurluk hizası düzgünken, sağ tarafta kaput çamurluk hizasının altında kalıyor.
6. Bolero, SD karttan müzik dinlerken resetleniyor. Servise götürdüm. Halen çözüm bulunabilmiş değil.
7. Yağışlı havada Ön farlar çok buğulanıyor.
8. Müzik dinlediğimde arkada oturanlar ses çok az diyor. Oysaki öndeki ses çok fazla. Bolero ekrandan ses ayarına gidip sesi tamamen önden arkaya doğru ilettiğimde gerçekten arkaya ses vızıltı gibi geliyor.
Sanıyorum sizin de beklentileriniz çok yüksek. Veya başka marka denk model ile kıyaslama yapmadan bu hususları kafanıza çok takmışsınız.
1. Servise baktrıdınız mı? İlk defa ıslık sesi ile tarif edilen ses için şikayet okuyorum. Aracını dizel olsaydı, turbo sesi diyebilirdik.
2. Start/Stop aygıtın kullandığı kinetik enerji geri kazanımından geliyor. Motor sıcak veya kemer takılı olması yetmiyor, akünün belirli seviye üstünde olması gerekiyor v.s. Şartlar için kitapçığı okuyun. Bence siz doğru kullanamıyorsunuz, bundan dolayı da hatalı değerlendirme yapıyor sunuz.
3. Benim aracım yeniyken, arka taraftaki süspansiyonlardan gıcırtılar geliyordu, bir yıl geçince, ses kalmadı. Aynı gıcırtıyı benim kuzenin BMW 3.20'sinde duydum.
4. Ayna kapanmasında ses çıkıyor evet, çok sessiz ortamda duyuluyor, ancak beni çok rahatsız etmiyor. Siz kafayı ona takmışsınız, bundan dolayı ses sizi rahatsız ediyor. Sonuçta bir birine geçmiş iki plastik aksam sürtüyor. Bu ses olmazsa, ayna motoru sesi sizi rahatsız edecek.
5. Sizin aracınıza özel, parça montaj (kaporta) hatası olabilir, ki bu durumlar fabrika çıkışlı araçlarda çok nadir karşılaşılıyor.
6. Bolero'da kullanmış olduğunuz sd kart bozuk olabilir. Ben 3 yıldır Bolero'da, hem SD Kart, hem audio cd hem de flash bellek aynı anda kullanıyorum, hiç benzer hata yaşamadım. Kaliteli bir sd kart alın, bolero'ya takın ve bolero içinden kartı biçimlendirin, sonra karta mp3 kaydedin ve tekrar test ediniz.
7. Sizin aracınıa özel bir durum olabilir. Benim aracımda olmadı şu ana kadar.
8. Eğer abartılı bir açıklama değilse, ses sisteminizde veya arka hoparlör lerde sorun var. Servise baktırın.