Merhaba, hafta sonu üni sınavları için İstanbul-Sakarya, Sakarya-Gölcük, Sakarya-İstanbul rotasında yola çıktım. Bugüne dek sadece PO'dan yakıt almaktaydım ancak 1 senedir sürekli puan kartı kullanmama rağmen 300 puan gibi komik bir tutarda takılıp kalmış olduğunu öğrendim, müşteri hizmetlerini aradığımda aldığım tutarsız cevaplar sonucunda firmayı değiştirme gereği hissederek shell fuelsave yakıtını denemeye karar verdim. Gece sahur sonrası yola koyuldum, hedefe 40km kala motor ışığı herşey stabil olduğu halde yanmaya başladı, ilk kez karşılaştığım için panikleyip ilk dinlenme tesisine girerek aracı stop edip kaputu kaldırdım ilk işim yağ ve suya bakmak oldu. Radyatörün soguk olması kafamda soru işaretlerine ve kuruntulara sebep oldu,bu sırada saat 5
foruma yazıp bilgilenmeye acayip ihtiyaç duyduğum bir andı benim için... Neyse ki motor ustası akrabama ulaşıp aracın gerekli ısıya ulaşmadan radyatöre sıcak sunun gönderilmediğini öğrendim, ayrıca kendisi fuelsave koymadan önce 4/1 oranında içinde kalan po yakıtının fuelsave ile karışması sebebiyle olabileceğini iletti, bu cevaplardan sonra içim rahatladı ve yola devam ettim. Aynı günün akşamında hafif gazladım ve ışığın kaybolduğunu gördüm ve kocaman bir oh çektim
.
Tüketim ; 3.8L/100km Serdivan kampüsü yokuşunu çıkmadan çekmek aklıma gelmedi 3.6-3.7 civarı idi.
51km (Gölcük-Sakarya)
58 km/h yol bilgisayarı hız ortalaması
ortalama seyir hızı 80-100 (evet sıkılmadım:D)
Tüketim 2 ; 4.1L/100km (Resimlemedim)
gidilen mesafe 200 km civarı
77 kmh yol bilgisayarı ort.
Klima %80 açık
2 yetişkin bagaj boş
Maşallah demeyenin kaportası çizilsin...