Öncelikle verdiğiniz bilgilerden ve yorumunuzdan dolayı teşekkür ediyorum,
Hocam alacağım araç rapor üzerine olacağından Vergiden muaf oluyorum. Optimal paketli Octavia da yazdıklarınızdan sonra tek sorun otomatik olmaması kalıyor. Ama insan bindikten sonrada full paket olsun istiyor. Octavia optimal 53,500 TL geliyor sanırsam , rapid full 49,500 geliyor o sebepten Octavia optimali de listeme ekledim. Benim aslında kafamda tek soru var mesela ben megane II LPG li aracımla 5 kisi full bindirip zorlanmadan tepe vs çıkabiliyorum acaba rapid 1.4 90 ps dizel ve otomatik şanzıman ile benim aracın motorundan iyi Midir? İyiyse onu direk tercih edeceğim. Düz yoldaki gidişatına bakarsam benim araçtan iyiydi..[/B]
Rica ederim. Rapid'in Style ve Octavia'nın Optimal paketlerinde ne var ne yok şöyle bi baktım,
Rapid'in avantajları, Dijital klima, kendiliğinden kararan dikiz aynası ve yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu harici üstünlük sağladığı bir donanım yok.
Fakat bir diğer Avantajı otomatik vitesli olması. Ama dsg şanzıman da en çok arıza çıkaran şanzımanların başında geliyor, uzun süreli kullanımlar için ben tavsiye etmiyorum, illa otomatik zorunluluğu varsa da garanti uzatmanızı ve tüm bakımlarınızı yetkili serviste yaptırmanızı tavsiye ediyorum.
Rapid 1.4 TDI 90 PS DSG'li araç, 1750 devirden itibaren 230 nm tork sunuyor, yani sizin şuan kullandığınız Megane'den daha fazla torku daha düşük bir devirde sunuyor, yokuşlarda vites küçültmeden daha rahat çıkabilir fakat düz yoldaki gidişatına bakacak olursak, 90 beygir, 1255 kg ağırlık, 3 silindirli dizel motor ve 12 saniyelik 0-100 değeriyle, sizin 1.6 110 beygirlik Megane 2'yi geçmesi imkansız. Sadece alt devirlerdeki torku sayesinde biraz daha canlı bir motoru olur, ama iki araçla yüksüzken eşit şartlarda basılırsa, rapidin hiçbir şansı yok, hatta megane devrinde kullanılırsa rapidin yokuşta bile şansı yok. Beygir gücü her zaman torktan daha önemlidir, dizel motorların esprisi turbo sayesinde alt devirlerde torkunu verebilmesidir, yoksa iş düz yol performansına gelince bu torkun pek bir esprisi kalmıyor.
Ayrıca Octavia, bir üst sınıf olmasının da avantajıyla, Rapid'den daha iyi bir konfor sunuyor, malzeme kalitesi daha yüksek, yaşam alanları da daha geniş. Yaşadığınız şehirde sürekli trafiğe girmiyorsanız dsgnin ileride olası bir arıza riskini de göz önünde bulundurunca, bence düz vites alabilirsiniz, bu araçların debriyaj pedalı oldukça yumuşak, sol ayağınız yorulmayacaktır.