Merhaba,
Öncelikle ilgisinden dolayı tüm cevap yazanlara teşekkür ederim.
Bazı arkadaşlar ek bilgi istemişler, aracımın özellikler şu şekilde: Superb II, 1.4TSI, manuel, ambition
Araçtan gelen sesin motordan gelmediğini tahmin ediyorum. Motorun yığılması ile veya subapların vurması ile ilgili gelen sesi iyi bilirim, bu o ses değil. Kendim makine mühendisi olmam nedeniyle az çok otomobillerden anladığımdan ve titreşim meselelerine mesleğim icabı ilgim olduğundan sesin tam olarak gögüsün ortasından, teybin arkasından geldiğini düşünüyorum. Ses daha çok ucu boşta kalmış bir aksamın diğer bir aksama o motor devirlerinde çarpması gibi geliyor. Aracın motor bölmesinden ise gelen herhangi bir ses yok.
Sesin geldiği yeri tespit etmeden ve nasıl çözüleceğini bilmeden asla herhangi bir yerine söktürmeyeceğim. Zira servisler bu konuda hiç güvenilir değiller. Tecrübeleri ise yok denecek kadar az (en azından Ata Plazadan bahsediyorum).
Ben sadece benzer bir problemi aracında yaşan ve çözüm bulmuş birileri olabilir diye düşünerek yazmıştım. Değerli öneri ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Benzer bir sorunla karşılaşmış ve çözüm bulmuş birileri varsa lütfen cevap yazsınlar.