Aynı ses benim aracımda da var ve normal sanıyordum. Normal değil miymiş? :hmm:
Arkadaşlar merhaba. Araştırmalarım sonucu edindiklerimi paylaşayım, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar istifade etsinler.
Sorun superb'lerde epeyce görünüyormuş, özellikle 2015 model olanlarda. Bu sıkıntıyla ilgili servislere otomatik aksiyon düşmüş. Servis, plaka sorgulayarak aksiyonu görebiliyor.
Soruna sebep olan 3 parça (
n75 valf, lastikler ve pullar) serviste ücretsiz olarak değiştiriliyor. Ben de servisle görüştüm. Bu bilgileri de paylaşınca (bana da uygun olan) bir dahaki haftaya randevu verdiler. Hem bu 3 parçayı hem de hava kalite sensörünü değiştirecekler. Sanırım hava kalite sensörü de sıkıntı çıkarıyormuş, onunla ilgili de aksiyon düşmüş servislere.
Bu nasıl bir ses bugün dinledim araç içindeyken değilde yarım kapı açıkken hafif bir ses alır gibi oldum video olarak atmanız mümkün mü yada sesi bariz bir şekilde nasıl duyabiliriz? Kapılar kapalıyken rolantideyken duyulacak kadar kuvvetli mi? Aracım dizel motorun sesinden algılanması güç bir ses mi?
Bahsettiğimiz ses sürekli oluyor arabada. Özellikle rölantide iken, motor sesi de azaldığı için, çok rahat işitiliyor. Sanki motor haricinde fan sesi gibi, vuuuuuu şeklinde. Çok şiddetli değil tabi ama çok çok rahat farkediliyor.